فرهاد آقابیگی گفت: هر عضو کانونهای این استان در یک سال به طور میانگین ۹ جلد کتاب از کتابخانهها به امانت میبرند.
اقا بیگی گفت : فعالیتهای کتابخوانی و مطالعه هر روز در مراکز کانون در جریان و بدیهی است که این مطالعه روزانه نیز به سرانه امانت افزوده میشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی گفت: کودکان و نوجوانان استان اشتیاق زیادی برای امانت کتاب دارند که باید تلاش شود با به روز رسانی کتاب، فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی را در بین این قشر نهادینه کرد.
او گفت : ۲۰ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان متشکل ۱۰ مرکز ثابت و ۱۰ مرکز سیار در استان فعال است.
به گفته آقابیگی ، با توجه به اهمیت مطالعه در ارتقای سطح آگاهی جامعه بیشتر برنامههای کانون پرورشی بر پایه «کتاب محوری» اجرا میشود و هر ساله توزیع کتابهای جدید در دستور کار قرار دارد.
او گفت: نرخ عضویت در کتابخانهها به ازای هر ۱۰۰ نفر از جمعیت محاسبه میشود که براساس آمارها در شاخص عضویت جزو استانهای برتر کشور هستیم و خراسان شمالی اکنون جایگاه نخست سرانه فضای کتابخوانی را به نسبت جمعیت در کشور داراست.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی گفت: طبق آمار ۱۹۲ هزار دانش آموز در استان از مخاطبان کانونهای پرورش فکری کودک و نوجوان و ۱۴ هزار نفر آن در این مراکز عضو هستند.
او گفت: علاوه بر مراکز فعال ثابت و سیار در استان به زودی ۲ مرکز ثابت در شهرستان سملقان و جاجرم به این تعداد افزوده میشود.
آقابیگی گفت: با توجه به تعداد ۱۴ هزار عضو کانون ها، اینک بیش از موجودی به کتاب نیاز داریم و در این خصوص نیازمند اعتبار بیشتر هستیم.
خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری در شمالشرق کشور واقع است که نیمی از آنها در مناطق روستایی ساکن هستند.
این استان جایگاه نخست سرانه فضای کتابخوانی را به نسبت جمعیت در کشور داراست.