حیدر الیاسی نیا مدیر امور فنی شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: با توجه به اینکه چاه شماره ۱۰ رگ سفید از سازند بنگستان میدان رگ سفید بدلیل تولید مواد آسفالتی و تشکیل موانع درون چاهی با افت فشار مواجه گردید و از سوی دیگر کلیه اقدامات قبلی جهت رفع موانع درون چاهی بی نتیجه بوده و نیاز به احیا مکرر با جریان دادن چاه به سمت گودال سوخت داشت که این امر علاوه بر هدر رفت سرمایه ملی، آلودگی زیست محیطی نیز در برداشت؛ تولید از چاه تقریبا غیر ممکن گردید.
او میگوید: استفاده از امکانات دستگاه تفکیک گر سیار برای احیا چاه نیز بدلیل نوع سیال تولیدی و امکان گرفتگی پمپهای دستگاه مقرون بصرفه نبود. پس از خارج شدن چاه از مدار تولید، با پیگیریهای انجام شده با مهندسی بهره برداری ستاد، پیشنهاد استفاده از تکنولوژی جدید برای تعمیر این چاه داده شد که پس از بررسیهای کارشناسی تصمیم به تعمیر چاه با استفاده همزمان از حلال زایلین و ابزار جدید نازل جت دوار در حضور دستگاه لوله مغزی سیار گرفته شد.
الیاسی نیا ادامه داد: استفاده همزمان از حلال و نازل جت دوار برای اولین بار در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری علیرغم حفره باز بودن ناحیه تولیدی و ریسک بالای عملیات رفع مانع و نیاز به راهبری فنی دقیق در حین عملیات بر روی این چاه آزمایش گردید که با رفع کامل موانع درون چاهی و تمیزسازی ستون چاه تا عمق نهایی و حل نمودن رسوبات آسفالتی در حدفاصل تولیدی چاه در حلال زایلین همراه گردید و چاه با موفقیت در مدار تولید قرار گرفت.
به گفته او متعاقب راه اندازی چاه، آزمایش ممیزی فشار جریانی توسط واحد اندازه گیری ذخایر نفتی اداره خدمات عملیات انجام شد.
الیاسی نیا هزینه این عملیات را بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال برشمرد و افزود: جهت کنترل فشار و متمرکز نمودن سیال خروجی از لوله دستگاه لوله مغزی سیار همواره از ابزار نازل در تعمیرات چاهها استفاده میگردد.
ابزار نازل جت دوار همان ابزار نازل با کارکرد جدید میباشد که سیال خروجی آن فقط بر یک نقطه متمرکز گردیده و همزمان موجب چرخش نازل نیز میگردد.