اسدالله عباسی استاندار گیلان شامگاه چهارشنبه در گفت و گوی ویژه خبری از شبکه استانی گیلان با موضوع اهداف سفر هیات اقتصادی گیلان به روسیه اظهار کرد: کریدور شمال به جنوب از طریق دریا اتصال مییابد که این پروژه مهم در مراحل پایانی است.
وی با تشریح اهداف سفر به روسیه افزود: مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور ابلاغیهای صادر کردند و در این راستا توسعه روابط با روسیه و کشورهای عضو شانگهای، اوراسیا و اتحادیه کشورهای مستقل همسود یا مستقل مشترکالمنافع (C.I.S) و کشورهایی که در بخش تجاری و اقتصادی میتوانستند برای ما حائز اهمیت باشند محور عمل قرار گرفت و توانستیم با ایجاد فضایی مناسب در تعاملات از ظرفیتهای کشورمان و کشورهای عضو حداکثر استفاده را ببریم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان خاطر نشان کرد: این کشورها میتوانستند در شرایط تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی در حوزه تجاری و اقتصادی به ما کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای ریلی گیلان عنوان کرد: خط ریلی رشت به کاسپین رو به اتمام است و مسیر ریلی رشت به آستارا نیز که منطقه قفقاز و کریدور شمال به جنوب را به طور کامل بهم متصل میکند هم از نظر راهبردی بسیار مهم است.
استاندار گیلان، این خط ریلی و ارتباط با کشورهای منطقه را موقعیتی برای استان و کشور دانست و افزود: در سفر به روسیه و مذاکرات انجام شده، مسئولان این کشور برای مطالعه مجدد این مسیر ریلی اعلام آمادگی کردند، توافقنامهای با کشور ایران و روسیه منعقد شد که هر چه سریعتر این پروژه انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: در مطالعات فعلی همه ضوابط و زوایای پروژه از جمله مسایل زیست محیطی، توجه به مردم و زمینهای حاصلخیز کشاورزی لحاظ میشود و مسیری با کمترین هزینه در دستور کار قرار میگیرد، ضمن اینکه ۲۵ دسامبر (چهارم دیماه) در سنت پترزبورگ توافقنامهای بین ایران و کشورهای عضو اوراسیا امضا خواهد شد که یکی از موارد آن مربوط به خط ریلی رشت - آستاراست.
عباسی در ادامه تشریح اهداف سفر به کشور روسیه گفت: کمیته اقدام مشترک بین ایران و آستاراخان و نیز ایران و داغستان تشکیل شد که هر ۲ هفته یک بار دستگاههای مرتبط اعم از بنادر و دریانوردی، کشتیرانی، گمرک، صمت، جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی جلساتی را به صورت وبیناری با هدف بررسی توافقات قبلی عملی نشده، خواهند داشت.
وی با بیان اینکه بازار هدف روسیه هیچ شناختی از محصولات صادراتی ما ندارند، اضافه کرد: بازار روسیه به ویژه داغستان و آستاراخان، منطقه قفقاز شمالی و جنوبی و سایر کشورها فرصت طلایی برای صادرات محصولات کشاورزی ما هستند که باید مورد توجه قرار دهیم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به افزایش صادرات به ویژه در سه و چهار ماه آخر سال با توجه به شرایط یخبندان در آذربایجان خاطر نشان کرد: برای صدور این محصولات باید در آستاراخان، داغستان و ایران موقعیت لازم فراهم شود و کار سرعت گیرد.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به ظرفیتهای صادراتی استان اظهار کرد: سه بندر مهم اقتصادی شامل کاسپین، انزلی و آستارا ظرفیت صادرات کالا تا ۱۵ میلیون تن را دارند که از این میزان حدود ۲۰ درصد استفاده میشود ضمن اینکه ظرفیتهای صادراتی اعم از حمل و نقل جاده ای، ریلی و فرودگاهی از طریق فرودگاه سردار جنگل رشت نیز باید افزایش یابد.
وی بیان کرد: با راه اندازی خط ریلی رشت به آستارا و اتصال به سنت پترزبورگ و افزایش سهم صادرات، استان گیلان میتواند نقش کلیدی ایفا کند و دروازه تجارت بین ایران و روسیه باشد و در عین حال کالاهای مورد نیاز را وارد کند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان اضافه کرد: در راستای قرارداد و تفاهم مهم سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در بنادر کشور تفاهمنامه سرمایه گذاری ۱۷ هزار میلیارد ریالی در بندرانزلی به امضاء رسید که ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم را به همراه خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نشست تجار و بازرگانان ۲ کشور ایران و روسیه خاطر نشان کرد: در این جلسه ضمن ارتباط بین تجار و بازرگانان آستاراخان و داغستان روسیه و ایران، مشکلات آنان مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده عالی دولت در استان گیلان به بازدید از صنایع و شرکتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لوتوس روسیه اشاره کرد و افزود: در جریان این بازدید مقرر شد تا سه ماه آینده کشتی با ظرفیت جابجایی هفت هزار و ۱۵۰ تن بار ساخته و به ما تحویل دهند ضمن اینکه برای سرمایه گذاری در ایران هم اعلام آمادگی کرده اند.
وی بیان کرد: یکی از بنادر آستاراخان که رتبه اول را دارد بندری است که بخش خصوصی ما در آنجا سرمایه گذاری کرده و برای ارتقا سطح همکاریها در این بندر مذاکراتی برای دریافت کالاهای صادراتی ما و ارسال به موقع آنها انجام شده است.
وی در ادامه انعقاد قرارداد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان با دانشگاه آستاراخان روسیه را یکی دیگر از دستاورد این سفر عنوان کرد و افزود: تبادل استاد و دانشجو، استفاده از امکانات ۲ طرف در فعالیتهای علمی و فرهنگی از موارد این تفاهمنامه است.
عباسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات پیش رو در یازدهم اسفندماه امسال جاری (انتخابات مجلس و خبرگان رهبری) با بیان اینکه انتخابات برای کشور سرنوشت ساز است، گفت: همه عوامل و هیاتهای اجرایی، فرمانداران و مدیران برای انتخابات پرشور و حماسی پای کار هستند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به حضور همیشگی و حماسی مردم در صحنههای مختلف از جمله انتخابات خاطر نشان کرد: مردم با حضور پرشور در این انتخابات بار دیگر دشمنان را مایوس و ناامید خواهند کرد.
وی با بیان اینکه همه نگاهها به انتخابات است، اضافه کرد: انتظار است مردم ما هوشیارانه مباحث را رصد کرده و حواسشان به برخی حواشی باشد، دشمنان برای ناامیدی مردم تلاش بسیار میکنند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان درباره بررسی صلاحیتها هم اظهار کرد: این مرحله از کار انتخابات منطبق با شرایط قانونی انجام میشود.
وی در خاتمه سخنانش از رسانهها خواست تا در عین نقد و نقادی از تحریف، توهین و تضعیف خودداری کنند.