سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛

جریمه بانک‌های متخلف از پرداخت وام مسکن با کاهش توان تسهیلات‌دهی

نجفی گفت: در برنامه هفتم برای الزام بانک‌ها برای اعطای تسهیلات مسکن مقرر شد کاهش توان تسهیلات‌دهی در انتظار آن‌ها باشد.

ابراهیم نجفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره راهکار تنبیه بانک‌هایی که وام ساخت و خرید مسکن را اعطا نمی‌کنند، گفت: مجلس در حوزه مسکن چندین مصوبه داشته است که یکی بحث قانون جهش تولید مسکن و دیگری هم بحث کنترل اجاره‌بها بود.

وی ادامه داد: در قانون جهش تولید مسکن مصوب شد که بانک‌ها ۳۶۰ میلیون در سال اول در حوزه تسهیلات ساخت مسکن هزینه کنند که تحقق آن حدود ۱۰ درصد بود و از بین این بانک‌ها فقط بانک مسکن به تعهدات خود و چیزی که در مجلس مصوب شده بود عمل کرد.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس اظهار کرد: با وجود اینکه مجلس در قانون جهش تولید مسکن مصوب کرده بود که بانک‌هایی که از این قانون استنکاف کنند ۲۰ درصد جریمه می‌شوند، اما شاهد این جریمه نبودیم.

نجفی بیان کرد: در برنامه هفتم برای اجرای یک سیستم تشویقی و تنبیهی برای بانک‌ها به منظور اینکه ملزم به اعطای تسهیلات مسکن شوند، مقرر شد کاهش توان تسهیلات‌دهی در انتظار آن‌ها باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در برنامه هفتم علاوه بر اینکه این موضوع مشخص شد در قانون بودجه هم نیز تعیین شده بود، اما بانک‌ها همیشه در برابر اعطای تسهیلات مقاومت می‌کنند و قوانین مجلس و دولت را اجرایی نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه درصدد ایجاد یک سازوکار قانونی برای تنبیه بانک‌های متخلف هستیم، بیان کرد: راهکار اندیشیده شده که در برنامه هفتم نیز مصوب شد این بود که بانک‌هایی که به اعطای تسهیلات تمکین نمی‌کنند ۲۰ درصد جریمه شوند و بانک مرکزی توان تسهیلات‌دهی آن‌ها را پایین بیاورد و از محل کاهش اعتبار آن‌ها به سایر بانک‌هایی که در حوزه اعطای وام ساخت مسکن موفق عمل کرده‌اند، اعتبارات لازم را تخصیص دهد.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس اضافه کرد: این قانون علاوه بر برنامه هفتم در قوانین بودجه نیز مصوب شد. سازمان امور مالیاتی باید این بند قانونی را اجرایی و عملیاتی کند تا اگر دولت این موضوع را در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نگنجاند باز هم اجرایی شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: دولت در دو بخش مسکن‌سازی می‌کند به این صورت که زمین ۹۹ ساله رایگان را در اختیار مردم قرار می‌دهد تا مردم در آن ساخت‌وساز کند و بخش دیگر این است که مردمی که زمین دارند با گرفتن تسهیلات شروع به ساخت‌و‌ساز کنند.

وی گفت: اگر بانک‌ها در این حوزه‌ها با دولت و مجلس همراه باشند می‌توانیم به شعار دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن یعنی آنچه در قانون جهش تولید مسکن آمده است، عمل کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.