سیامک آزادی رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاه کرمانشاه با اشاره به روند رو به رشد فناوری در استان، گفت : خوشبختانه علی رغم تمام چالشها و مشکلات اقتصادی که در کشور و استان درگیر آن هستیم، حوزه فناوری روند رو به رشدی دارد و در استان شاهد افزایش درخواست پذیرش تیمها و نوآوران جدید در پارک علم و فناوری هستیم.
وی افزود: این افزایش درخواست و استقبال برای پذیرش در مجموعههای حامی فناوری و نوآوری نشان دهنده تغییر رویکرد دانش آموختگان دانشگاهی است که در حال گذار از گرایش به سمت مشاغل دولتی به سوی راه اندازی کسب و کارهای نوآورانه و فناورانه هستند.
وی افزود: این تغییر رویکرد و استقبال، فرصتی طلایی برای توسعه کشور و استان است و باید بتوانیم آن را به ثروت تبدیل کرده و مسیر حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان را تسهیل کنیم.
آزادی با اشاره به شروع فعالیت پارک علم و فناوری کرمانشاه از سال ۱۳۸۶، گفت: طی این مدت از بیش از ۷۵۰ واحد فناور در سطح استان حمایت کرده ایم و ۳۲۵ واحد همچنان از حمایت پارک برخوردارند.
وی با اشاره به فعالیت این شرکتها در حوزههای مختلف صنایع شیمیایی، ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، تجهیزات پزشکی، ICT و ... گفت: در حال حاضر ۷۲ درصد شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور تحت حمایت پارک از مرحله تولید نمونه اولیه گذشته و به مرحله تولید پایلوت و صنعتی رسیده اند.
وی با بیان اینکه این رشد شرکتها رضایت بخش و امیدوار کننده است، اما باید به نیازهایشان هم توجه داشته باشیم، گفت: با راه اندازی "برج فناوری" پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه که بزرگترین برج فناوری کشور محسوب میشود، تنها فضای اداری مورد نیاز این شرکتها را تامین کرده ایم، اما اکنون با رشد و توسعه صورت گرفته، شرکتهای نوآور و فناور نیاز به فضای کارگاهی و تولید صنعتی دارند.
آزادی با تاکید بر لزوم راه اندازی "شهرک فناوری" گفت: برای راه اندازی این شهرک ۱۲۰ هکتار از اراضی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در اختیار پارک علم و فناوری قرار داده شده تا بتوانیم فضای لازم برای تولید شرکتهای تحت پوشش را فراهم کنیم.
وی افزود: خوشبختانه کارهای راه اندازی این شهرک با همکاری و حمایت مسئولین و بویژه شخص استاندار در حال پیگیری و انجام است و به یکی از شهرکهای جامع فناوری کشور تبدیل خواهد شد.
آزادی با اشاره به انجام کارهای مقدماتی راه اندازی این شهرک تا پایان سال، ابراز امیدواری کرد در سال آینده امکان استقرار واحدهای تولیدی در این شهرک فراهم شود.
وی افزود: تلاش ما این است که در این شهرک فضاهای کارگاهی و صنعتی را برای بیش از ۲۰۰ واحد فناور و دانش بنیان تامین کنیم.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه تاکید کرد: این شهرک در آینده به مرکز توسعه فناوری و تولید محصولات دانش بنیان در غرب کشور و درگاه صادرات محصولات دانش بنیان کشور به عراق تبدیل خواهد شد .