افشین قطبی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاارن اظهار داشت: هر ساله از اواسط شهریورماه زنبورداران استان از مناطق ییلاقی و سردسیر کشور به سمت مناطق کنار خیز استان جهت تولید و برداشت عسل کنار بر میگردند.
وی اضافه کرد: در این مقطع زمانی علاوه بر زنبورداران استان بوشهر، بیش از هزار زنبوردار مهاجر از نقاط مختلف کشور، نیز با همین انگیزه به استان کوچ کرده و در مناطق کنار خیز مستقر میشوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: این مجموعه زنبورداران در آبانماه توانستند بیش از ۲ هزار تن عسل کنار برداشت کنند که سهم تولید زنبورداران استان بیش از ۷۰۰ تن بوده است.
وی خاطرنشان کرد: زنبورداران مهاجر بعد از برداشت عسل کنار، محصول خود را به استانهای مبدا خود منتقل و عرضه میکنند و تعدادی نیز یا داخل استان بفروش رسانده یا پیگیر صادرات آن به کشورهای حوزه خلیج فارس میشوند.
قطبی تاکید کرد: بوشهر با داشتن بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت کنار و تولید بیش از ۲ هزار تن عسل، قطب تولید عسل کنار کشور محسوب میشود و همچنین تشکلهای استان با همکاری وزارت صمت موفق به ثبت نشان جغرافیایی عسل کنار با نام GI ۱۴۳ بنام استان بوشهر شده اند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: عسل کنار با عطر و طعم و کیفیت منحصربهفرد و همچنین خواص دارویی و درمانی جزو برترین عسلهای کشور با بازارپسندی مطلوب است.
وی گفت: علاوه بر عسل کنار زنبورداران استان عسل چند گیاه را در بهار برداشت میکنند و با گرم شدن هوا در خردادماه به مناطق ییلاقی کوچ کرده و در آنجا نیز عسل تابستانه برداشت میکنند که درمجموع عسل برداشتی زنبورداران استان بیش از هزار و ۴۵۵ تن در سال ۱۴۰۲ بوده است.