افشین قطبی اظهار کرد: با عنایت به پتانسیل و توانمندیهای این استان در زمینه تولید ملکه زنبورعسل به دلیل شرایط اقلیمی، پوشش گیاهی، دما و رطوبت مناسب به خصوص در فصل زمستان و بهار ، شاهد عزیمت سالانه بیش از ۱۵ ایستگاه تولید ملکه بخش خصوصی و دولتی از اقصی نقاط کشور به استان بوشهر هستیم.
وی افزود: طبق نظر کارشناسان خبره زنبورداری کشور استان بوشهر قطب تولید ملکه خارج از فصل در کشور است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: افزون بر این کیفیت ملکههای تولیدی در این استان به دلیل رطوبت و دمای مناسب بالاتر از ملکههای تولیدشده در سایر مناطق کشور است.
قطبی ادامه داد: غالب زنبورداران در فصل بهار ملکههای زنبورعسل کندوی خود را برای افزایش بهرهوری با ملکههای جدید تعویض میکنند.
وی یادآور شد: بچه کندوهای تولید شده در انتهای فصل زمستان و بهار نیز نیاز به ملکه دارند و این ایستگاه میتواند بخشی از نیاز ملکه زنبورداران بومی و مهاجر را تامین کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: در این ایستگاه بهرهبرداری شده با انجام کارهای بهنژادی از جمله تقویت و تکثیر صفات خوب ملکه مانند تولید بالا، رفتار آرام، سازگاری مناسب و حذف صفات منفی، ملکه باکیفیت تولید می کند.
قطبی افزود: تمام نقاط استان به خصوص مناطق کوهستانی مکانی مناسب برای تولید ملکه زنبور عسل در فصل زمستان وبهار است.
وی گفت: در این زمینه، ایجاد چهارایستگاه جدید تولید ملکه در شهرستانهای دشتستان، دشتی و جم در دست پیگیری است و پیشبینی میشود تا ۲ سال آینده به بهرهبرداری برسد.