سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیامد‌های تکنولوژی نوین در اولویت طرح‌های پژوهشی حوزه علمیه باشد

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه پیامد و آثار تکنولوژی‌های مدرن باید در اولویت طرح‌های پژوهشی قرار گیرد، گفت: فناوری‌های جدید دیگر ابزاری برای کمک به انسان نیست بلکه به تدریج سبک زندگی، شبکه باور‌ها و نظام ارزشی افراد را شکل می‌دهند.

حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی روز سه‌شنبه در آیین افتتاح دستاورد‌های پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با تاکید بر اینکه پیامد‌های تکنولوژی باید جدی گرفته شود، عنوان کرد: تکنولوژی علاوه مسأله فرهنگ و اخلاق، پیامد‌های سیاسی نیز دارد و باید ابعاد مختلف آن بررسی شود.

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: هوش مصنوعی از ابزار‌های جدیدی است که در آینده سیاسی کشور‌ها بخاطر برخورداری از داده‌های غنی بشدت در عرصه دموکراسی، قومیت گرایی، افزایش سلطه دولت به مردم و واگرایی مردم از نظام سیاسی و ... تأثیرگذار خواهد بود.

واعظی با بیان اینکه در حوزه علمیه در رابطه با مساله فناوری‌های روز نباید دچار شکاف معرفتی یا اسیر نگاه‌های تک بعدی شد، گفت: فناوری‌های جدید در آینده نه چندان دور، تاثیرات بسیار بیشتری از وضعیت کنونی خود بر جا خواهند گذاشت.

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به طرح‌های دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه علوم انسانی و اسلامی، گفت: علاوه بر این عرصه‌ها، پژوهشگران این مرکز علمی نقش مهمی در پاسخگویی به شبهات موجود در جهان معاصردر ابعاد مختلف فکری، عملی و نظری دارند.

او ادامه داد: قبل از انقلاب ساختار مدونی در عرصه پژوهش حوزه علمیه وجود نداشت و جنبه فردی بر بعد گروهی آن غلبه داشته و پژوهش‌ها نیز غیرسازمان یافته بود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به رشد عرصه پژوهش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یادآور شد: در پژوهش حوزه علمیه قبل از انقلاب قالب شفاهی بر مکتوب غلبه داشت و به حلقه‌های محدودی از اندیشمندان منحصر می‌شد.

واعظی گفت: پژوهش حوزه علمیه قبل از انقلاب اسلامی ناظر بر عرصه فقه و یا نهایتا علوم اسلامی بود و رابطه چندانی با علوم روز نداشت، همچنین حلقه پژوهشگران دینی محدود و در تعدادی از افراد خاص منحصر می‌شد.

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی بر عرصه پژوهش حوزه‌های علمیه،عنوان کرد: فراگیری نسبی پژوهش با تغییر ساختار دانشی و تحصیلی حوزه‌ها و تأسیس موسسات علمی وابسته به حوزه علمیه، سازمان یافتگی و مدیریت پژوهش، اقبال به پژوهش‌های نو و مباحث روز دنیا، توسعه پژوهش در حوزه علوم اسلامی، پژوهش‌های معطوف به جامعه پردازی و فقه نظامات اجتماعی و شکل دادن به مناسبت‌های اجتماعی و تمدنی و تأسیس گسترده مجلات علمی و پژوهشی از مهمترین تاثیرات انقلاب بر پژوهش در حوزه علمیه بوده‌است.

او اضافه کرد: برخی از اندیشمندان حوزوی بر این باورند که عرصه تحقیق در دوران قبل از انقلاب با وجود تک ستاره‌هایی مانند علامه طباطبایی، علامه طهرانی، علامه امینی و آیت‌الله بروجردی بهتر از دوران بعد از انقلاب بود که این چنین گزاره‌هایی را باید بر اساس شرایط زمانه و وضعیت اجتماعی بررسی و در خصوص آن‌ها اظهار نظر کرد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه عرصه پژوهش بعد از انقلاب با نیاز‌های روز جامعه همراه شد، گفت: این همراهی حوزه‌های علمیه نشان از پویایی و زنده بودن و مخاطب سنجی حوزه‌های علمیه دارد.

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تفسیر حداقلی از پژوهش را یکی از آفت‌های پژوهش در دوران بعد از انقلاب یاد کرد و گفت: در عرصه پژوهش حوزوی نباید از استاندارد‌های مدون، کوتاه آمده و کیفیت را فدای کمیت کنیم.

در پایان این مراسم از شماری از پژوهشگران برتر مراکز علمی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تقدیر شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.