سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معلم معتدل و متعهد به مبانی اسلام و انقلاب در جهت رشد جامعه قدم بر می‌دارد

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: برای اینکه یک معلم موفق باشیم باید توانمندی‌های مختلف علمی، مهارتی، بینشی، شعور انقلابی، فکر اجتماعی، اخلاق و معنویت خود را تقویت کنیم.

 آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار دانشجویان در پردیس شهید مطهری دانشگاه فرهنگیان زاهدان بیان کرد: دانشجویان دارای ویژگی‌هایی از جمله نشاط، شادابی، توان جوانی، آزاد اندیشی و برخوردار از ایمان، تعهد و باور هستند که اگر با عقلانیت تدبیر، دانش، بینش و مهارت همراه شود تبدیل به یک موجود تاثیرگذار و پیشران در جامعه خواهد بود و شتاب رشد و تعالی را افزایش خواهد داد.

وی افزود: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان علاوه بر این ویژگی‌ها در مسیر تعلیم و تربیت قرار دارند و خود را برای معلم شدن آماده می‌کنند که جایگاه معلم ارزشمند و حائز اهمیت است و بر اساس همین اهمیت مسوولیت بیشتری را عهده‌دار خواهند بود.

سیستان و بلوچستان ترکیبی از اقوام و مذاهب است

امام جمعه زاهدان ادامه داد: کشور ایران دارای رنگین کمانی از اقوام و مذاهب مختلف است و سیستان و بلوچستان نیز ترکیبی از اقوام و مذاهب مختلف را داراست و بنده قبل از حضور در استان خدمت مقام معظم رهبری به صورت مکتوب نوشتم که تنوع اقوام و مذاهب برای کشور ما یک فرصت است اما از آن به درستی استفاده نشده است.

وی گفت: ما از فرصت اقوام و مذاهب در سیستان و بلوچستان برخورداریم و باید از آن در راستای رشد جامعه، تقویت انسجام اسلامی و تقویت وحدت امت اسلامی استفاده کنیم.

آیت الله محامی اظهار کرد: اگر معلم معتدل، متعهد به مبانی اسلام و انقلاب داشته باشیم از هر قوم و مذهبی که باشد فرقی نمی‌کند و می‌تواند خدمت کرده و در جهت رشد جامعه قدم بردارد اما بالعکس اگر فهم، عقل و انگیزه درستی نداشته باشد از هر قوم و مذهبی که باشد و در هر جایی که قرار گیرد کار را خراب می‌کند.

وی در واکنش به مطالبات جمعی از دانشجویان مبنی بر کمبودها و مشکلات موجود در دانشگاه فرهنگیان استان عنوان کرد: باید سابقه تشکیل دانشگاه فرهنگیان را در نظر بگیرید و متوجه باشید که از چه زمانی کار شروع شده و در حال حاضر به کجا رسیده که در این صورت مأیوس نخواهید شد البته کار با تاخیر صورت گرفته و می‌توانستیم از همان ابتدای انقلاب آن را شروع کنیم.
وی افزود: کار به تازگی شروع شده اما در همین مدت کوتاه رشد و پیشرفت‌های خوبی حاصل شده که برای ما امیدوار کننده است البته هنوز در مقایسه با دانشگاه‌های دیگر فاصله دارد و باید تلاش شود تا این فاصله جبران شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: شرایط این استان هم به همین شکل است اما این به معنای عدم سرمایه‌گذاری در استان نیست بلکه انواع و اقسام سرمایه‌گذاری‌ها در استان انجام شده البته می‌توانسته بیشتر باشد چرا که ما در شاخص‌های توسعه ذیل جدول هستیم از این جهت که ما با یک محرومیت تاریخی روبرو بوده‌ایم و سایر استان‌ها نیز همواره در حال رشد و پیشرفت هستند بنابراین ما باید نیمه پر لیوان را ببینیم که مایوس نشویم و به نیمه خالی لیوان هم توجه کنیم تا به وضع موجود اکتفا نشود و برای جبران کمبودها تلاش صورت گیرد.

وی با اشاره به مطالبه یکی از دانشجویان مبنی بر جذب اساتید بومی عنوان کرد: جذب و به کارگیری اساتید بومی و غیر بومی دارای محاسن و معایبی است و باید یک راه میانه را در پیش بگیریم از این جهت که اساتید غیربومی پس از مدتی خواستار انتقال و جابجایی هستند اما حُسن کار تعامل فرهنگی با خارج استان است و دانشجویان ما اساتید مختلف با فرهنگ های مختلف را مشاهده خواهند کرد.

آیت الله محامی در تبیین گلایه یکی از دانشجویان مبنی بر تاخیر در پرداخت تسهیلات ازدواج در جوان‌ترین استان کشور عنوان کرد: در سطح کشور با مشکلات بانکی و عدم اجرای تعهدات از سوی بانک‌ها مواجه هستیم که بر اساس خبرهایی که از رسانه ملی می‌شنویم پیگیری‌هایی در این جهت صورت گرفته و بنده نیز این موضوع را از طریق استانداری پیگیری خواهم کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از اختلافات بین شیعه و اهل سنت نشأت گرفته از جهالت و نادانی، تأثیرپذیری از تبلیغات دشمن و عدم شناخت از یکدیگر است در حالی که اگر ما از یکدیگر شناخت پیدا کنیم دیگر نسبت به هم سوءظن نخواهیم داشت.

عملا مشاهده می‌کنیم که بدنه اهل سنت حساب خود را از یک گروه خاص جدا کرده‌اند

امام جمعه زاهدان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر واقعه هشتم مهرماه سال گذشته و التیام بخشی به شرایط استان عنوان کرد: در این جهت تلاش‌های زیادی صورت گرفته و مقام معظم رهبری شخصا به این ماجرا ورود کرده و هیئتی را به استان فرستادند و در ادامه نیز اقدامات زیادی در استان صورت گرفت و در حال حاضر عملا مشاهده می‌کنیم که بدنه اهل سنت حساب خود را از یک گروه خاص جدا کرده‌اند و اگر قرار بود سروصداهای یک فرد تریبون دار حرف همه اهل سنت باشد دیگر وضعیت استان این‌گونه نبود و حتی این تریبون نمایندگی همه کسانی که در محافل آن‌ها شرکت دارند را نمی‌کند.

وی گفت: شیعه و اهل سنت باید در این جهت کار کنند و این گونه نیست که یک گروه نیازمند و گروه دیگر بی نیاز باشد بلکه همه به امینت و پیشرفت استان خود نیازمند هستیم و دشمن نیز به دنبال ایجاد تفرقه است.

آیت‌الله محامی در تبیین درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر برگزاری مناظرات دانشجویی بین دانشگاه‌های مختلف استان گفت: مناظره به معنای جنگ و دعوا به مصلحت نیست و ما باید بیشتر در حوزه تعامل فعالیت کنیم مگر اینکه در یک فضای دوستانه و صمیمی به بیان نکات خود پرداخته و همدیگر را نقد کنیم و اگر طرفین به آداب مناظره پایبند باشند اتفاق خوبی است و حتی سبب رشد دانشجویان خواهد شد و در صورتی که آداب رعایت نشود آسیب‌زا خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد این‌ است که از هر دانشگاهی یک نفر اهل تشیع و یک نفر اهل سنت معرفی شوند تا بتوان شورای مشورتی را تشکیل داد و بعد با انتخاب یک مسوول رابطی تعیین شود و از این طریق بتوان ارتباطی مستمر با دانشگاهیان برقرار کرد که از مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان و دانشجویان دغدغه‌مند درخواست داریم تا این مساله را به جد پیگیری و به نتیجه برسانند.

 
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.