سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیانیه مشترک ۱۲ آژانس سازمان ملل درباره فاجعه انسانی در غزه

بیش از ۱۲ آژانس سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی بزرگ، بحران غزه را بدترین بحران‌ کنونی توصیف کرده‌اند.

بیش از ۱۲ آژانس سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی بزرگ، بحران غزه را "از بدترین بحران‌های کنونی" توصیف کرده اند. این بیانیه که پس از دیدار نمایندگان این سازمان‌ها در امان واقع در اردن صادر شد، به صد‌ها هزار آواره فلسطینی در غزه، کمبود شدید غذا و آب و از نابودی سیستم پزشکی غزه اشاره می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «همه سازمان‌ها و آژانس‌های بشردوستانه درگیر در واکنش‌های امدادی جاری همه تلاش‌های خود را انجام می‌دهند. با این حال، مقیاس فعلی کمک تنها بخشی از نیاز‌های فزاینده را تامین می‌کند.»

این بیانیه خواستار بازگشایی گذرگاه مرزی کرم ابوسالم (کرم شالوم) برای ارسال کمک‌های بیشتر به غزه و انتقال زخمی‌های فلسطینی به مراکز درمانی خارج از نوار غزه شد.

در این بیانیه تاکید شده است که غزه حتی قبل از تشدید تنش‌های اخیر با چالش‌های انسانی شدیدی مواجه بود و وضعیت کنونی سطوح بی‌سابقه‌ای از چالش‌ها را ایجاد کرده است.

سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه به وقت محلی، پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشور‌های عربی و اسلامی را مبنی بر آتش بس فوری در غزه به رای می‌گذارد.

سفیر و نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل که به همراه سفرای کشور‌های عربی و اسلامی از جمله امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران حضور یافته بود، گفت: پیش نویس قطعنامه قبل از ارائه به اعضای شورای بازنگری ارائه شد تا فردا برای رای گیری آماده شود.

ریاض منصور ادامه داد: استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل کار درستی است. تصمیم دبیرکل سازمان ملل برای استناد به ماده ۹۹ برای وادار کردن شورای امنیت به رسیدگی به وضعیت غزه "کار درستی است".

منصور به خبرنگاران گفت که این یک "موضع شجاعانه" آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل است و نشان می‌دهد که اوضاع در غزه چقدر "خطرناک" است.

منصور با اشاره به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که انتظار می‌رود روز جمعه مورد بحث قرار گیرد، به خبرنگاران گفت: ما صمیمانه امیدواریم شورای امنیت سازمان ملل این [قطعنامه]را تصویب کند.

 امارات متحده پیش نویس قطعنامه کوتاهی را به شورا ارائه داده که خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

به دنبال پایان آتش بس‌موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشور‌های میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسیده است.

سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه نامه‌ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده است.

 این اولین باری است که گوترش از زمانی که در سال ۲۰۱۷ به سمت دبیر کلی سازمان ملل رسید، این کار را انجام می‌دهد. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان می‌کند که «دبیر کل می‌تواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بین‌المللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»

 این ماده به دبیرکل این سازمان اجازه می‌دهد وقتی احساس کند «امنیت و صلح جهانی» به خطر افتاده است، اعضای شورای امنیت را به جلسه‌ای فوری فرا می‌خواند و از آن‌ها می‌خواهد اقدامی فوری در این باره اتخاذ کنند.

گوترش در این نامه گفته است: «فروپاشی کامل نظم عمومی» در نوار غزه ارسال کمک‌های بسردوستانه حتی به صورت محدود را «غیرممکن» خواهد کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.