مصطفی مصطفایی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی با اشاره به اینکه جشنواره پژوهش و فناوری استان از ۱۱ تا ۱۶ آذرماه در استان برگزار خواهد شد، گفت : شعار امسال برای هفته پژوهش و فناوری با الهام از شعار سال «پژوهش و فناوری پیشران رشد تولید و مهار تورم» اعلام شده است.
وی عنوان کرد: هدف از برنامههای هفته پژوهش و فناوری استفاده از ظرفیتهای این رویداد مهم برای اشاعه فرهنگ تحقیق، پژوهش و تقویت پژوهش محوری در جامعه به منظور پیشرفت و توسعه متوازن و علمی استان است.
مصطفایی گفت: دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان متولی اصلی برگزاری هفته پژوهش و فناوری در استان است و مسئولیت دبیرخانه ستاد استانی هفته پژوهش، کمیته علمی ستاد استانی و دبیرخانه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران استانی را بر عهده دارد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی با بیان اینکه دانشگاه رازی میزبان دو جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران داخلی دانشگاه و جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان خواهد بود گفت: جشنواره داخلی دانشگاه در تاریخ ۱۳ آذرماه و جشنواره استانی نیز در ۱۶ آذرماه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در همین راستا دستگاهها، سازمانها و دانشگاههای دیگر استان مسئولیتهایی را در ستاد استانی بر عهده دارند، افزود: به طور نمونه جشنواره دانشآموزی بر عهده آموزش و پرورش و جشنواره نمایشگاه دستاوردهای فناوری بر عهده پارک علم و فناوری است.
مصطفایی با بیان اینکه در جشنواره دانشگاه رازی از ۱۰۰ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه رازی در دو بخش هیئت علمی و دانشجویی تجلیل خواهد شد گفت: امسال از سه نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه که به عنوان سرآمد علمی کشور انتخاب شدهاند، ۶ پژوهشگر پراستناد یک درصد برتر جهانی و ۱۹ نفر از پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهانی نیز تجلیل میشود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی با بیان با اشاره به اینکه امسال به دو حوزه کارآفرینی و فناوری توجه ویژهای خواهد شد گفت: علاوه بر معرفی سه فناور برتر دانشگاه، طرحهای پژوهشی و پایاننامههای برگزیده در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت معرفی و دو سازمان و دستگاهی که در طول یک سال گذشته بیشترین ارتباط را با دانشگاه رازی داشتهاند و ۱۴ دانشجوی پژوهشگر برتر نیز تجلیل میشوند.
وی با بیان اینکه در مراسم استانی هفته پژوهش از بیش از ۹۰ نفر از برگزیدگان استان در حوزههای مختلف تجلیل خواهد شد، بیان کرد: امسال ۳۱ پرونده از ۱۹ دستگاه اجرایی توسط کمیته علمی مستقر در دانشگاه رازی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۱۵ نفر از میان پژوهشگران دستگاههای اجرایی انتخاب شدند.
مصطفایی افزود: امسال برای نخستین بار برگزیدگانی از حوزههای مختلف که فعالیت مؤثری در امر پژوهش داشتند، تجلیل میشوند که از جمله این موارد مدیر برگزیده، دانشآموز برگزیده، بانوی فعال در امر اشتغال، کشاورز فعال در امر پژوهش، صنعتگر برگزیده در حوزه پژوهش، خیر برگزیده در امر پژوهش و کارآفرین برگزیده در امر پژوهش است و علاوه بر این یک نفر به عنوان برگزیده مرتبط با حوزه پژوهش در فرهنگ تجلیل خواهد شد.
مصطفایی با بیان اینکه نمایشگاه استانی هفته پژوهش و فناوری امسال از چهارم تا هشتم دی ماه توسط پارک علم و فناوری جهان دانشگاهی در محل بوستان شاهد برپا میشود عنوان کرد: دانشگاه رازی در این نمایشگاه ۵۷ دستاورد پژوهشی را به نمایش خواهد گذاشت.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی با بیان با بیان اینکه بازارچه فناوری دانشگاه رازی در طول هفته پژوهش برای بازدید عموم دایر خواهد شد گفت: در این نمایشگاه علاوه بر بازدید، برخی از محصولات از جمله محصولات ارگانیک کشاورزی دانشگاه در این بازارچه عرضه میشود.
مصطفایی با اشاره به اینکه برگزاری تورهای صنعتی ویژه اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقهمندان از دیگر برنامههای این هفته است، افزود: بازدید از واحدهای صنعتی استان و شناسایی نیازهای آنها، دسترسی به فرصتهای مطالعاتی در جامعه و صنعت، آشنایی با ظرفیتهای شغلی این مراکز، امکان جذب پایان نامههای تقاضا محور و برگزاری دورههای مهارتافزایی و ارتباط بهتر جامعه و صنعت با دانشگاه از جمله اهداف برگزاری این تورهای صنعتی در روزهای ۱۵ و ۲۰ آذر ماه است.
وی گفت: برای برقراری ارتباط دو سویه علمی و تحقیقاتی بین جامعه و دانشگاه از شرکتها و دستگاههای مختلف به عنوان پشتیبان و حامی مالی این برنامه دعوت شده و تاکنون نزدیک به سه یا چهار شرکت اعلام آمادگی کردند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی بیان کرد: در دانشگاه ۱۵ کارگاه آموزشی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه در زمینه راهکارهای افزایش رؤیت پذیری و استناد، نحوه دریافت گرندهای بینالمللی و کاربردهای هوش مصنوعی در پژوهش برگزار خواهد شد .