سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پلاکت فرآورده حیاتی در درمان بیماران سرطان

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت اهدای پلاکت گفت : این فرآورده حیاتی فقط از اهداکنندگانِ مرد گرفته می‌شود.

مریم میرزاده مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت اهدای پلاکت گفت : این فرآورده حیاتی در درمان بیماران سرطان، بیماران پیوند مغز استخوان و سایر بیمارانی که به هر دلیل مشکل پلاکت داشته یا پلاکت خون آن‌ها پایین آمده، استفاده می‌شود.

وی افزود: این فرآورده ارزشمند فقط تا سه روز قابلیت نگهداری دارد، بنابراین نیاز است که روزانه مراجعه اهداکنندگان پلاکت را داشته باشیم.

وی در خصوص شرایط اهدای پلاکت گفت: اهدای پلاکت فقط از مردان بین رنج سنی ۱۸ تا ۶۰ سال صورت می‌گیرد و وزن اهداکننده هم باید بیش از ۵۰ کیلوگرم باشد.

میرزاده گفت: قبل از اهدای پلاکت نیز آزمایش شمارش پلاکت انجام شده و اگر تعداد پلاکت‌ها از حداستاندارد بالاتر باشد، کار اهدای پلاکت صورت می‌گیرد.

وی افزود: ۷۲ ساعت قبل از اهدای پلاکت، فرد نباید از برخی مُسکن‌ها استفاده کرده باشد، در غیراینصورت نمی‌توانیم از او پلاکت بگیریم.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در خصوص نحوه اهدای پلاکت گفت: به دو روش از اهداکنندگان پلاکت گرفته می‌شود. در روش اول فرد اهدای خون کامل داشته و ما ازاین بسته‌های خون پلاکت را استخراج می‌کنیم. روش دوم که روش "آفرزیس" نام دارد، روشی است که در آن توسط یک دستگاه فقط پلاکت‌های فرد استخراج شده و خونی از فرد گرفته نمی‌شود.

میرزاده با بیان اینکه اهدای پلاکت هیچ مشکلی برای اهداکنندگان ایجاد نمی‌کند، گفت: هر فرد واجد شرایط به راحتی می‌تواند هر ۴۸ ساعت یکبار اهدای پلاکت داشته باشد، البته به شرطی که این میزان اهدا از هفته‌ای دو بار و نیز سالی ۲۴ بار بیشتر نشود؛ بنابراین یک فرد می‌تواند اگر امروز اهدای پلاکت داشت، ۴۸ ساعت بعد دوباره اهدای پلاکت داشته باشد، اما ترجیحا نباید از دو بار در هفته و یا ۲۴ بار در سال بیشتر شود.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر تامین پلاکت برای مراکز درمانی استان به خوبی انجام می‌گیرد، گفت: استمرار این شرایط در صورتی است که شاهد حضور مستمر و هر روزه اهداکنندگان پلاکت باشیم.

وی افزود: اهدای پلاکت حقیقتا اهدای زندگی است، چون اگر بیمار سرطانی یا هر بیمار نیازمند پلاکت این فرآورده را با تاخیر دریافت کرده یا اصلا دریافت نکند، با خونریزی‌های وسیع مواجه شده و حتی احتمال مرگ او وجود دارد، بنابراین از تمام افراد واجد شرایط درخواست داریم حتما برای اهدای پلاکت مراجعه کنند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.