سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اروند میهمانپذیر سگ‌های ولگرد

رشد چشمگیر و جولان سگ‌های ولگرد در منطقه آزاد اروند امنیت شهروندان را تهدید کرده است.

سالهاست جولان دادنشان در کوچه و خیابان های آبادان و خرمشهر دیده شده و اثراتش از آلودگی محیط شهری آغاز  و به خانه نشینی اجباری زنان و کودکان اروندی ختم می شود، آمارها نشان می دهد در سالهای اخیر حوادث ناگوار زیادی در اثر حمله سگ های ولگرد به شهروندان آبادان و خرمشهری به ویژه در میان کودکان و زنان رخ داده که بریده شدن نای کودک ، سقط جنین و تصادف چندین موتورسوار تنها بخشی از آن هستند.

 با وجود پیگیری ها و مطالبه گری بسیار مردم و رسانه ها از جمله باشگاه خبرنگاران جوان طی سال ها مشکل همچنان پا برجاست و شهروندان به جای جمع آوری سگ های ولگرد شاهد زاد و ولد بیشترشان هستند.

حصر اجباری

زن جوان خرمشهری می گوید : مگر ما در خرمشهر چند ماه هوای خنک داریم ؟ حالا که قدری هوا مطبوع است ، فرزندانم دوست دارند در فضای سبز پارک تفریح و بازی کنند اما با وجود سگ های ولگرد نمی توانم بدون حضور همسرم امنیت جانی آن ها را تضمین کنم و به همین خاطر از بردنشان صرف نظر می کنم.

مرد دیگری که ساکن کوی ذوالفقاری آبادان است می گوید : صبح اول وقت یا آخر شب بیرون رفتن ما در این شهر حکم خودکشی را دارد چون در این زمان بیشتر از هر وقت دیگری سگ ها به صورت دسته جمعی در خیابان ها حرکت می کنند.

رشد حیوان گزیدگی

جعفر ربیحاوی رئیس شبکه بهداشت آبادان جمع آوری سگ‌ها ولگرد را مطابق قانون وظیفه شهرداری می‌داند و می‌گوید: در خصوص کم کاری صورت گرفته در این زمینه با فرمانداری و مقامات قضایی مکاتباتی صورت گرفته است و بر اساس ماده ۳۸ قانون غذا و دارو در صورت برطرف نشدن این معضل این قدرت را داریم که شهرداران متخلف را به مقامات قضایی معرفی کنیم تا با آن‌ها برخورد قانونی شود.

او به فعالیت ادرات مختلف از جمله پتروشیمی، پالایشگاه و بندر در طول سال‌های اخیر در زمینه جمع آوری سگ‌های ولگرد نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: چون به صورت یکپارچه صورت نگرفته تاثیر خاصی در کاهش آمار سگ‌ها نداشته و لازم است همه‌ی آن‌ها به همراه شهرداری طی یک برنامه جامع اقدام کنند.

رئیس شبکه بهداشت آبادان از افزایش چشمگیر حیوان گزیدگی در این شهرستان طی سال ۱۴۰۲ خبر می‌دهد و می‌گوید: از آنجا که هزینه درمان این افراد رایگان و بر عهده دولت است اگر این هزینه را صرف عقیم سازی و جمع آوری سگ‌ها کرده بودیم تا به حال مشکل حل شده بود و نیازی به این هزینه‌ها به صورت هرساله نبود.

حمید فرحانی اصل یکی خبرنگاران خبرگزاری صداوسیمای آبادان که جزء افرادی بود  که کمتر از یک ماه پیش طعمه سگ‌های ولگرد شده بود، اما می‌گوید: ماجرا فقط هزینه درمان اولیه نیست که در مراکز درمانی به صورت رایگان انجام می‌شود محل گاز گرفتگی در بسیاری از افراد از جمله خودم بعد از آن درمان عفونت می‌کند و نیاز به مراجعات و معاینات چندباره به پزشکان متخصص یا فوق تخصص وجود دارد و با توجه به وضعیت معیشت مردم ساکن منطقه اروند این موضوع بار اضافه بر دوششان می‌گذارد.

جای خالی مدیریت

موسوی سرپرست محیط زیست سلامت غذا و دارو سازمان منطقه آزاد اروند نیز با تاکید بر اینکه هیچ اداره اجرایی غیر از شهرداری نمی‌تواند در این مورد اقدام کند گفت: این سازمان برای جمع آوری سگ‌های بلاصاحب طی ۲ مرحله در سال‌های گذشته به شهرداری‌های آبادان و خرمشهر کمک کرده، اما مدیریت نشدن درست این مبالغ و ادامه دار نبودن اقدامات اجرایی باعث شد که هیچ نتیجه مثبتی در پی نداشته باشد.

البته این مسئول وعده داد اداراتی از جمله نفت و گاز، پتروشیمی، پالایشگاه و بندر و سازمان منطقه آزاد اروند برای حمایت مالی مجدد آماده اند، اما به شرط آنکه شهرداری برنامه‌ای جامع و عملی برای این معضل داشته باشد و آن را ارائه کند.

کاظمی سرپرست پسماند شهرداری آبادان، اما می‌گوید: در حال حاضر مشکل اصلی ما مشکل مالی نیست و باید کارگروه جمع آوری سگ‌ها به مرگ با ترحم رای دهند تا ما بتوانیم تعداد سگ‌ها را در شهر کاهش و به تعادل برسانیم و پس از آن اقدام به عقیم سازی و رها کنیم.

او می‌گوید: مرگ با ترحم دستورالعمل جدیدی است که به شهرداری‌ها ابلاغ شده تا در هر منطقه بر اساس شرایط تصمیم گیری شود.

رئیس اداره پسماند شهرداری دبیرکارگروه جمع آوری سگ‌های ولگرد است و نمایندگانی از دامپزشکی، دادستانی، سازمان مردم نهاد، فرمانداری نیروی انتظامی و بهداشت محیط نیز در آن حضور دارند.

ترحم مشکل ساز انسانی

سواری معاون فرمانداری خرمشهر هم می‌گوید: چندین نشست برای ساماندهی سگ‌های ولگرد با حضور شهرداران مناطق و دهیاران برگزار شد و آن‌ها ملزم به برطرف کردن این معضل هستند.

به گفته او بر اساس قانون سگ‌های ولگرد باید در مکانی خارج از محدوده شهری نگهداری شوند وگرنه مسئول متخلف به مقامات قضایی معرفی خواهد شد.

این مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر چند گروه برای ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در شهرستان خرمشهر فعال شده اند گفت: بخشی از مشکل نیز از سوی رفتار‌های مردم است و سگ‌ها را ترغیب می‌کند به شهر بیایند.

معاون فرمانداری خرمشهر از مردم خواست از غذا دادن به سگ‌ها در محله‌ها و اماکن عمومی بپرهیزند تا مانع از ثمردهی فعالیت گروه‌های جمع آوری سگ‌های ولگرد در سطح شهر نشوند.

وضعیت رخ داده در منطقه آزاد اروند و محدودیت و ترس‌هایی که وجود این سگ‌ها برای مردم به وجود آورده می‌طلبد مسئولان اقدامی عاجل و کاربردی را در زمینه ساماندهی سگ‌های ولگرد را در آبادان و خرمشهر عملی کنند تا شهروندان بیش از این خسارات ناشی از پرسه زدنشان در شهر‌های آبادان و خرمشهر را با به خطر افتادن جان خود نپردازند.

گزارش از لیلا احمدی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی ابادانی
۱۴:۲۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۲
مردم ابادان وخرمشهر کی قراره ی روز وشب خوش داشته باشن چرا واقعا چرا اینهمه خیانت و کوتاهی در حق این دوشهر داره انجام میشه