سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان پیگیری کرد؛

بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه با دستورالعمل حاکمیت شرکتی چگونه محقق می‌شود؟

رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران گفت: پیش‌بینی پذیری سودآوری ناشران امری است که در درجه نخست سبب ایجاد اعتماد بین مدیران و سهامداران می‌شود.

امیر طایفه ابراهیمی رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص چیستی و بند قانونی آن اظهار کرد: پس از بحران‌های مالی دهه ۱۹۹۰ روسیه و برزیل و رسوایی‌های مالی ناشی از تقلبات کشف شده در بازار سهام آمریکا که منجر به ورشکستگی شرکت‌های نظیر انرون و ورلدکام شد توجه بسیاری از کشور‌ها به موضوع حاکمیت شرکتی جلب شد. در این راستا قانون ساربینز آکسلی درسال ۲۰۰۲ در آمریکا تصویب گردید. همچنین رویه و مقررات مربوط به حاکمیت شرکتی توسط سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD) تدوین و ارائه شد که این امر سبب گسترش و ارتقای نظام حاکمیت شرکتی گردید.

او در ادامه بیان کرد: در ایران نیز در ۲۷ تیر ۱۳۹۷ دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران در ۶ فصل، ۴۴ ماده و ۲۴ تبصره به تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید. پس از اجرای دستورالعمل فوق با عنایت به مشکلات و تعارضات پیش در اجرا با قوانین و مقررات، دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران ثبت شده در سازمان بورس در سال ۱۴۰۱ مورد بازبینی قرار گرفت و دستورالعمل جدید در تاریخ ۱۸ مهرماه ۱۴۰۱ در ۴۳ ماده و ۲۸ تبصره به تصویب هیات مدیره سازمان بورس اوراق بهادار رسید و نهایتا در ۲۲ آذرماه به ناشران اوراق بهادار ابلاغ شر.

این مقام مسئول در خصوص اهمیت اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی برای سهامداران به ویژه سهامداران خرد گفت: بطور کلی حاکمیت شرکتی مجموعه‌ای از قوانین و مکانیزم‌هاست که رفتار شرکت را اداره میکند به گونه‌ای که اطمینان حاصل شود سرمایه‌گذاران از گزند سوء استفاده مدیران و سهام‌داران عمده حفظ میشوند و انگیزه کافی برای تامین مالی شرکت‌ها دارند.

او افزود: مطابق تعریف OECD حاکمیت شرکتی همچنین ساختاری را فراهم میکند که از طریق آن اهداف شرکت تنظیم و روش‌های دست‌یابی به آن اهداف و نظارت برعملکرد تعیین می‌شود. حاکمیت شرکتی به دنبال ارتقای عدالت، شفافیت و مسولیت‌پذیری در شرکت است و عمدتا به رابطه بین شرکت و سهامداران و در سطح بالاتر به رابطه بین شرکت و جامعه اشاره دارد.

رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران در پاسخ به این پرسش که دستورالعمل حاکمیت شرکتی ضمانت اجرایی دارد؟ گفت: مطابق ماده ۴۲ دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران ثبت شده نزد سازمان، کلیه اشخاص مشمول موظف به رعایت ضوابط دستورالعمل هستند در غیر این‌صورت شرکت و یا مدیران متخلف محسوب شده و حسب مورد و به تناسب تخلف ارتکابی تذکر کتبی، اخطار کتبی، جریمه نقدی و سلب صلاحیت از ادامه تصدی سمت برای ایشان صادر می‌شود.

او در رابطه با این نکته که چگونه اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی راهی برای بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه است؟ بیان کرد: ایجاد ساختاری کارا، شفاف و پاسخگو سبب ارتقای شفافیت اطلاعاتی هر چه بیشتر ناشران اوراق بهادار در بازار سرمایه و زمینه ساز افزایش قابلیت اتکای سهامداران به اطلاعات ارائه شده توسط ناشران و در نهایت سبب ایجاد اطمینان و پیش بینی پذیری متغییر‌های اقتصادی در تحلیل سهامداران می‌شود.

او افزود: پیش بینی پذیری سودآوری ناشران امری است که در درجه نخست سبب ایجاد اعتماد بین مدیران و سهامداران و در سطحی کلان سبب اعتماد سهامداران و جامعه به بازار سرمایه می‌شود.

طایفه در نهایت در پاسخ به این پرسش که اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی در چه مرحله‌ای است؟ عنوان کرد: با عنایت به ابلاغیه مورخ ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۱ مدیریت نظارت بر ناشران اوراق بهادار کلیه ناشران ثبت شده نزد سازمان بورس اوراق بهادار ملزم به رعایت دستورالعمل مذکور هستند. همچنین در راستای افزایش سطح اگاهی هر چه بیشتر مدیران ناشران اوراق بهادار با موضوع حاکمیت شرکتی دوره‌های آموزشی به مدت ۱۸ ساعت برای اعضای هیات مدیره ناشران و سهامداران نهادی ایشان در مرداد و مهر ماه ۱۴۰۲ برگزار شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۸ آبان ۱۴۰۲
شرکتها همشون سوری اجرا میکنن وقتی حقوقا توسط خود شرکت یا حق الزحمه ها توسط شرکت پرداخت میشه و حمایت قانونی از کمیته های تخصصی شرکتها اعمال نمیشه و زیر ساخت درستی نداره به همین دلیل هیچ اعتمادی نمیشه کرد