سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مجازات انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی چیست؟

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا در خصوص راه های جلوگیری از انتشار تصاویر خصوصی و مجازات این کار توضیح داد.

سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عکس خصوصی و شخصی در تعریف حقوقی دارای ابعاد مختلف است، اما به زبان ساده به تصاویری که اجازه انتشار داده نشده و از آن‌ها محافظت کرده باشیم و یا برای افراد دیگر فرستاده نشده باشد گفته می‌شود.

وی با بیان اینکه انتشار تصاویر در فضای مجازی می‌تواند مشکلاتی را در زمینه حریم خصوصی ایجاد کند گفت: عکس‌های خصوصی بخشی از زندگی افراد هستند و لو رفتن تصاویر باعث می‌شود دیگران وارد زندگی افراد شوند و سبب مشکلاتی از قبل روحی و اختلاف در زندگی شود.

رجبی گفت: افراد فقط مسئول عکس‌های خود نیستند بلکه در مقابل انتشار تصاویری که به صورت دسته جمعی هم گرفته می‌شود مسئول هستند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا اظهار کرد: یکی از دلایل مهم انتشار تصاویر خصوصی حس انتقام جویی است، همچنین دلایل مختلف از قبیل فشار گروه های هم سال، شهرت طلبی و سهل انگاری از موارد شایع انتشار تصاویر خصوصی است.

وی در خصوص مجازات انتشار تصاویر خصوصی گفت: ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی تصریح دارد که اگر انتشار تصاویر خصوصی بدون رضایت باشد و موجب ضرر و حتک حیثیت شود مجازات زندان و جزای نقدی دارد و در صورتی که این اقدام آثار دیگری از جمله آزار و اذیت و خسارات دیگری به وجود آورد به ابعاد مختلف موضوع در محاکم قضایی رسیدگی می شود.

رجبی اظهار کرد: در برخی از موارد جدید که در پلیس فتا رسیدگی شده در تبریز خواستگاری که از دختری جواب رد شنیده بود با هک کردن گوشی دختر اقدام به انتشار تصاویر خصوصی دختر در فضای مجازی کرده بود.

وی گفت: در پرونده دیگری در زنجان فرد اخازی با دختر خانمی طرح ازدواج می ریزد و تصاویری را از دختر دریافت می‌کند که پس از دریافت تصاویر درخواست پول می‌کند و اظهار می‌کند در صورت عدم پرداخت مبلغ تصاویر را در فضای مجازی منتشر می‌کند که با ورود پلیس فرد دستگیر شد و تحویل مراجع قضایی شد.

رجبی گفت: در صورتی که تصاویری از افراد به هر دلیلی در فضای مجازی منتشر شد اگر در سکو‌های داخلی است با مراجع به مرجع قضایی و طرح شکایت تصاویر حذف می‌شود.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا اظهار کرد: گرفتاری اصلی در اینستاگرام است. در صورتی که صفحه ای به اسم افراد ایجاد شده باشد و تحت مدیریت فرد عنوان شده نباشد می تواند در بخش گزارش کردن  (report) با انتخاب گزینه این صفحه من نیست در فرآیندی اینستاگرام احراز هویت می کند و در صورتی که این اقدام توسط چند نفر انجام شود سرعت واکنش اینستاگرام جهت حذف صفحه‌ ساخته شده به اسم شخص دیگر، بیشتر خواهد شد.

برچسب ها: تصاویر خصوصی ، پلیس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
کریم
۱۰:۱۷ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
پلیس فتای ارومیه اصلا رسیدگی نمی کنه و میگه به ما مربوط نیست.