رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ گفت: شهروندان و کاربران فضای مجازی باید مطلع باشند که در شبکه‌های اجتماعی، تحت هیچ شرایطی، هر درخواست ناشناسی را تایید نکرده و به هر تماسی پاسخ ندهند.

سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، با اشاره به مطلب فوق، گفت: خیلی از افرادی که از طرق هک شبکه‌های اجتماعی آنان هک شده یا پولی از حساب آن‌ها رفته و یا تصاویر خصوصی شان را با دست خود ارسال کرده اند.

سرهنگ گودرزی گفت: پرونده‌ای داشتیم که خانمی شکایت کرد و اذعان داشت که برادر من در ساعات پایانی شب برایم پیامی فرستاده و درخواست داشت که عکس‌های تولد را برایم بفرست، برای من جای تعجب بود که او این عکس‌ها را در این ساعت از شب برای چه می‌خواهد؟ و به همین علت مشکوک شده و با برادرم تماس گرفتم که او خوابیده بود و استراحت می‌کرد و از موضوع اطلاعی نداشت که متوجه می‌شود تلگرام برادرش هک شده و تحت این عنوان مجرمین از آن‌ها قصد سوء استفاده داشته اند.

وی افزود: هرگونه درخواست اینچنینی را تایید نکرده و حتما از به صورت تلفنی تاییده لازم را از فرد آشنا و دوست و خانواده بگیرید که مبادا شبکه اجتماعی فرد مد نظر هک شده و مورد سوء استفاده افراد مجرم قرار گرفته باشد.

سرهنگ گودرزی گفت: یکی دیگر از شگرد‌های مجرمین در فضای مجازی استفاده از بدافزار‌های می‌باشد، در حوزه نرم افزار‌های بانکی و در حوزه لینک‌های آلوده به کرات این موضوع را خدمت مردم توضیح داد هایم و هشدار‌های لازم را داده ایم؛ چندی قبل فردی در فضای مجازی نرم افزار هکر می‌فروخت وخیلی‌ها به فکر خرید این مورد افتادند که بتوانند یک سری اطلاعات کسب نمایند، جالب است این نرم افزاری که برای فروش گذاشته شده بود یک بدافزاری بود که وقتی خریداری و نصب میشد کنترل سیستم و گوشی همراه در اختیار ان فرد هکر قرار می‌گرفت که با پیگیری‌های همکارانم در پلیس فتا این فرد دستگیر شد و با کمال تاسف مشاهده کردیم که او یک پسر بچه ۱۶ ساله هست که این بدافزار را در قالب یک نرم افزار منتشر و در معرض فروش قرار داده است و بالغ بر ۸۰ نفر فقط در پلیس فتای تهران از این فرد شکایت کرده بودند.

وی گفت: اگر ما ناآگاه باشیم و نرم افزا‌های خود را از منابع ناشناخته و مشکوک دریافت و اگر این فرهنگ را داشته باشیم که نباید روی هر لینک ارسالی کلیک و هر نرم افزار مخربی را نصب نکنیم بدام مجرمین سایبری نخواهیم افتاد. 
سرهنگ "داود معظمی گودرزی"، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ افزود: همیشه تاکید می‌کنیم که رمز‌های عبور قوی انتخاب نمایید تا غیر قابل حدس زدن باشد که در سایت پلیس فتا نیز درج شده است.

وی ادامه داد: در سنوات گذشته پرونده‌ای داشتیم که در شبکه اجتماعی اینستاگرام روی داده بود و بالغ بر ۳ هزار شاکی داشت و شما شاید فکر کنید که یک گروه هکری بزرگ بوده اند، اما اینطور نبود بلکه این افراد یک سری افراد معلوم الحال و معتاد به شیشه بودند که شب تا صبح بر روی شماره‌های همراهی که رمز و یوزر نیم آنان شماره تلفن همراهشان بود کار می‌کردند.

سرهنگ گودرزی گفت: این افراد یک شماره، یک شماره رمز‌هایی که شماره تلفن افراد بود را تست می‌کردند و وقتی دسترسی پیدا می‌کردند به دایرکت مراجعه کرده و از مخاطبین درخواست پول می‌کردند.

وی افزود: توصیه می‌شود که برای انتخاب رمز، رمز‌های قابل حدس زدن را انتخاب نکنید و رمز‌هایی باشند غیر قابل حدس زدن باشد.

سرهنگ گودرزی بیان داشت: تا الان پرونده‌ای نداشتیم که فرایند اهراز دو مرحله‌ای آن فعال بوده باشد و فرد هکر توانسته باشد وارد حساب کاربری افراد گردد. این موضوع در واقع یک سپر امنیتی هست که به افراد کمک می‌کند تا کسی وارد حریم خصوصی ان‌ها نشود

وی گفت: اگر این اتفاق افتاد اولین کاری که می‌بایست انجام دهیم این است که شبکه اجتماعی را ریکاوری نماییم و مسیر ان در سایت پلیس فتا موجود می‌باشد و حتما به کانتکت‌ها و به پلیس هم موضوع را اطلاع دهیم. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
بنده درتارخ سل ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴ در منطقه سومار گردان ۱۳۹ خدمت کردم آیا گواهی کسری برای فرزندم می توانم استفاده کنم
آخرین اخبار