سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کتاب‌های درسی باید متناسب با جنسیت دختران و پسران، متفاوت تالیف شوند

وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق سند تحول بنیادین باید کتب درسی را متناسب با جنسیت دختران و پسران متفاوت کنیم.

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در آیین اختتامیه جشنواره ملی بهیندخت، اظهار کرد: سند تحول بنیادین می‌گوید باید کتب درسی را متناسب با جنسیت دختران و پسران متفاوت کنیم و باید فرهنگ حیا را در سراسر جامعه نهادینه کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود به وجود سه دیدگاه در جهان درخصوص زنان اشاره و تصریح کرد: دیدگاه اول زن و دختر را در حاشیه می‌بیند، عموما نقشی به آن نمی‌دهد که در کلام رهبری این دیدگاه به دیدگاه شرقی معروف است. دیدگاه دوم زن را فعال، اما ابزار می‌بیند و در این دیدگاه جنسیت زن بر انسانیت او برتری پیدا کرده و مایه انحطاط زن شده است. این دیدگاه فمنیسم بود که در واقع پاسخ به ظلم زیادی بود که مردان به زنان روا می‌داشتند، اما منحرف شد.

وی درباره دیدگاه سوم نسبت به زن نیز توضیح داد: این ددیگاه خانواده را مهم‌تر می‌داند، زن را نه در حاشیه و نه ابزار می‌داند بلکه دختر و خانواده را در متن جامعه می‌بیند. دیدگاه اسلام است که خانواده را مهمتر از هر عنصر دیگری در تربیت جامعه می‌شناسد و در آن زن هم فعال، هم نجیب و هم عفیف است. این دیدگاه تحول را از خانواده و سنگر خانواده رقم می‌زند. این دیدگاه با ظهور انقلاب اسلامی احیاء شده است.

صحرایی با بیان اینکه امروز دختر داشتن برای خانواده‌ها مایه برکت تلفقی می‌شود و اسلام می‌گوید دختر رحمت و پسر، ولی نعمت است، افزود: غرب با ظهور انقلاب اسلامی و انتشار دیدگاه اسلامی ما درباره زن، به تمام معنا رسوا شد. پس از انقلاب، دختران و زنان بی آنکه ابزار شده و شان آن‌ها زیر سوال رفته باشد به متن اداری جامعه آمدند؛ این پیام مهم و خطرناکی برای غرب بود. از این جهت که گروهی به دنبال استفاده ابزاری از نجابت و طراوت زنان و دختران بودند و هستند، اما در دیدگاه اسلامی ما زن تا جایی پیش می‌رود که امام خمینی وقتی به خانمش نامه می‌داد از لفظ تصدقت استفاده می‌کرد.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این نگاه به زن و دختر در کشور ما حقیقتا یک سرمایه بزرگ است. حضور ۸ میلیون دانش آموز دختر در سراسر کشور که تقریبا نیمی از دانش آموزان ما را تشکیل می‌دهند و بالغ بر ۵۵۰ هزار معلم خانم در سراسر کشور نشان می‌دهد که این کشور مادران نجیب و مهربان برای آینده تربیت می‌کند. مادران آینده در حال تربیت هستند.

وی همچنین درباره آمار حضور زنان در دانشگاه فرهنگیان توضیح داد: نیمی از دانشجو معلمان ما در سراسر کشور خانم‌ها هستند. بیش از ۳۰۰۰ معلم داریم که با ایل کوچ می‌کنند و خانم‌هایی در این بین هستند که با ایل و خانواده کوچ می‌کنند تا فرزندان این کشور را تربیت کنند. جایی که هیچ کسی نیست، این معلمان حضور دارند.

صحرایی با اشاره به توجه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مساله زن و خانواده بیان کرد: این سند نظام تعلیم و تربیت ما است. گرچه وضعیت مدارس و دانش آموزان ما نسبت به کشور‌های دیگر به مراتب بهتر است، اما آنچه انقلاب از ما می‌خواهد خیلی فراتر از آن است. خانواده باید از طریق مدرسه آموزش ببیند. بالغ بر ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور وجود دارد و نظام تربیت ما باید از مدرسه‌ها متحول شود. اگر ما هر آرزوی خوبی برای کشور داریم باید بذر آن در مدرسه بیافشانیم.

وی افزود: حتی اگر می‌خواهیم سواد جدید با مفاهیم نوین به خانواده دهیم باید از مدرسه این را انجام دهیم. مدرسه قوی است که ایران قوی را می‌سازد. قریب به دو سوم یا سه چهارم کارمندان شاغل زن کشور در آموزش و پرورش هستند. ما باید برای امور زنان و خانواده آموزش و پرورش و انجمن اولیاء و مربیان سازمان مستقل و قوی و ملی طراحی کنیم تا نقش آن‌ها را به خوبی در جامعه نشان دهیم. بدین منظور در تلاش برای ارتقای این جایگاه هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
هر وزیری که چهار سال میاد دست می‌بره تو کتابهای درسی بچه ها فکر میکنه عقل کل هست بچه های مردم را موش آزمایشگاهی خودشون میکنند
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
لکستان
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
توجه بفرماييدكارمندان زن كه به صورت رسمي،پيماني ويا قرارداد انجام كار معين در ادارات و ارگان هاي دولتي مشغول به كار هستند از گرفتن حق اولادوعائله مندي محروم هستند (مگر همسرخود را از دست بدهند يا طلاق بگيرند )در حاليكه بخش خصوصي موظف به پرداخت حق اولاد نيروهاي مشمول قانون كار است ولي متاسفانه دولت با قانون خدمات كشوري نيرو هاي خانم را از اين حقوق واضح محروم نموده است .لطفاً اين موضوع در مراجع بالادستي مطرح گردد اين اجهاف در حق زنان كارمند دولت است اين حق اوليه براي زنان شاغل در بدنه ي دولت است كه ضايع گرديده است من مادر دو فرزند هستم پرداخت حق اولاد حق قانوني من است ولي چون كارمند دولت هستم از اين حق محرومم لطفاً دست اند در كاران قانون جوانيجمعيت اينموضوع را پيگيري نماييدبهترين دقيقترين پاكترين كاركنان در بدنه دولت زنان هستند
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
آقای وزیر لطفا با ندانم کاری و عدم کفایت بیش از این به این کشور صدمه نزنید خون هزاران شهید پای این انقلاب و نگه داشتنش ریخته شده اگه واقعا توانش رو نداری برو کنار یه شخص کاردان بیاد
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
آقای وزیر لطفا با ندانم کاری و عدم کفایت بیش از این به این کشور صدمه نزنید خون هزاران شهید پای این انقلاب و نگه داشتنش ریخته شده اگه واقعا توانش رو نداری برو کنار یه شخص کاردان بیاد
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
خدایا اینادیگه کین؟
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
خداوند خودش به این مملکت رحم بفرمایند ان شاالله.....این آدم‌ قدرت اداره یک دبستانو داره ؟تا حالا اینکارو کرده یعنی ؟؟!!بابا ملت بزرگ ایران را با اینکارهای خلق الساعه به فنا دادید !
چی میخواهید از این تفکیک جنسیتی والله شماها بیماری روانی دارید مردم‌ بیمار نیستند!
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
چطوره دختران با چادر کتاب درسی بخوانند
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
وزیر عصر آهن