علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان گفت: جریان اصلی که کشور ما در بحث استاندارد دنبال میکند یک مساله واقعی و جدی است و کوتاهی در این زمینه قابل بخشش نیست.
او میگوید: در هیچ زمانی نباید از استانداردها کوتاه بیایم چرا که جان انسانها برای ما بسیار با ارزش است.
استاندار خوزستان با تاکید بر نظارت استاندارد در همه زمینهها بیان کرد: موضوع استاندارد چه از کشور مبدا که قرار است از آن کالایی وارد کشو بشود و چه کالاهایی که در کشور تولید میشوند در کنار همکاری سازمانهای بازرسی بین المللی ما نیز باید مراقبتهای لازم را در خصوص آنها را داشته باشیم.
حسینی محراب تحقق عدالت و سلامت را منوط به اجرای قوانین صحیح استاندارد برشمرد و گفت: مقوله استاندارد به دلایلی در کشورهای جهان سوم رعایت نمیشود چرا که شرکتهای مافیایی معمولاً وقتی میخواهند کالایی را بفروشند میدانند نرخ این ماده در ابتدا بالا است و سپس به تدریج و سال به سال کمتر میشود.
این مقام مسئول افزود: یعنی اگر سال اول ۱۰۰ دلار باشد سال دوم ۸۰ دلار و سال سوم ۶۰ دلار و به تدریج این قیمت کمتر میشود که مجبور میشوند کالا یا ماده مورد نظر را معدوم یا به کشورهای جهان سوم یا آفریقایی ارسال کنند.
حسینی محراب گفت: قطعاً در این شرایط سعی میکنند جهان سومیها را به گونهای تلقین کنند که آنها دارند جنس ارزانی را خریداری میکنند اما در واقع به قیمت جانشان تمام میشود.
به گفته او این در حالی است که این ماده از نظر بهداشت و آزمایشگاه آنها استاندارد است اما این استاندارد سازی نمیتواند درهمه زمینهها مشکلات ما را در برون مرز، گمرک و خرید کالا و خدمات کشور را به اطمینان برساند و این نقش قوی و وسیع شما است است که میتواند این مشکل را حل کند.
حسینی محراب گفت: دربحث استاندارد نظریات آزمایشگاه برای استاندارد، دادگاه و سازمان بازرسی مورد قبول است و اگر آزمایشگاههای ما ضعف داشته باشند یا ابزار دقیقی برای آزمایش نداشته باشند به طور حتم در میدان نتیجهگیری خوبی نخواهیم داشت و سبب میشود افراد متخلف سوءاستفادههای خودشان را بکنند.
به گفته او جان انسانها ارزش بسیار زیادی دارد ضمن اینکه دین ما نجات جان یک انسان را نجات همه انسانها و کشته شدن یک انسان را کشته شدن همه بشریت میداند.
حسنی محراب گفت: ما دوست نداریم تراریخته در کشور شکل بگیرد تا برخی جریانها از شرایط پیش آمده سوءاستفاده کرده و سونامیهای سرطان را در کشور راه بیندازند.
این مقام مسئول گفت: باید کاری کنیم که مقررات استاندارد سختگیرانه اما در عین حال سهلالوصول باشد و ارتباط آن با جامعه نه فیزیکی بلکه سیستمی و هوشمند باشد که هم مردم و هم فروشندگان بتوانند با مقیاسها و استانداردها آشنا باشند و در مسیر با مشکل روبرو نشویم.