سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد:

۲۵ هزار یزدی از دیابت خود بی اطلاع هستند

روح الله عرب گفت: بر اساس آخرین مطالعات شاخص ای-وان-سی، استان یزد رتبه اول دیابت کشور را به خود اختصاص داده است.

روح الله عرب مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: ۲۵ هزار یزدی از دیابت خود بی اطلاع هستند و بر اساس آخرین مطالعات، استان یزد بر اساس شاخص ای-وان-سی (شاخصی که میانگین قند خون بیمار در دو تا سه ماه گذشته را نشان می‌دهد) رتبه اول را در کشور داراست، اما به لحاظ آگاهی و پوشش درمانی دیابت، رتبه خوبی را داریم و در جایگاه هشتم کشوری هستیم. 

او، با اشاره به در پیش بودن هفته جهانی دیابت (۲۰ تا ۲۶ آبان ماه)، شعار امسال را «دیابت؛ شناخت خطرات، اقدام موثر» عنوان کرد و گفت: برگزاری جشنواره غذای سالم، بازدید انجمن‌های مختلف دانشجویان از مرکز تحقیقات دیابت، برگزاری اردوی جهادی تیم پزشکی و آموزشی در منطقه ساغند و برگزاری سلسله نشست‌های تبیینی از جمله برنامه‌های تدوین شده ویژه روز جهانی دیابت در استان هستند.

عرب از راه اندازی کلینیک پیگیری در این مرکز در سال جاری خبر داد و گفت: در این کلینیک مبتلایان به دیابت و روند درمان آن‌ها مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

او با بیان اینکه برای مهار دیابت نیاز به عزم جدی و مشارکت مردم و دستگاه‌های مختلف است اظهار امیدواری کرد هر فرد با خودمراقبتی که شامل تغذیه سالم، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن، افزایش تحرک بدنی و عدم مصرف دخانیات است، گام موثری در پیشگیری از دیابت بردارد.

مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد گفت: در حال حاضر در استان یزد پرونده ۵۵ هزار بیمار دیابتی در سامانه سیب ثبت شده و تعداد زیادی از مبتلایان هم در مراکز درمانی دیگر استان، درمان خود را پیگیری می‌کنند.

مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد نیز گفت: درمان موثر، تنها ۲۶ درصد بیماران دیابتی در استان را شامل می‌‍شود و ضرورت دارد با اهتمام بیشتر به درمان موثر دیابت، از بروز عوارض این بیماری پیشگیری شود چرا که بخش عمده‌ای از درمان موثر، مربوط به خودمراقبتی است.

او اظهار داشت: در طرح تامین سلامت کارکنان یزد نوین (تسکین) در یکسال گذشته حدود ۹ هزار نفر از کارکنان دولت در زمینه ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر خطر سنجی شدند.

مجید رجایی مدیر نظارت بر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی هم در این نشست گفت: خوشبختانه به دنبال برنامه ساماندهی توزیع انسولین، در تامین و توزیع این دارو مشکلی در استان وجود ندارد و در مدیریت مصرف دارو‌های دیابتی گام مثبتی برداشته شده است.

او افزود: هرچند در تامین برخی دارو‌های خاص بیماران دیابتی مانند دارو‌های پیوند کلیه کمبود‌هایی وجود دارد، ولی این دارو‌ها در برخی داروخانه‌ها دردسترس است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.