سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به شبهات؛

ماجرای تندیس یادبود صدام در فلسطین چیست؟

۶ سال پیش، تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری ابو مازن مجسمه صدام را در یکی از میدان‌های شهر قلقیلیه که پرجمعیت‌ترین منطقۀ کرانه باختری است نصب کرد.

نصب تندیس یادبود صدام آن هم با زیرنوشتۀ «سید شهداء العصر» (سید شهیدان زمان) در مقطع زمانی  که این اتفاق افتاد برای مخاطبان ایرانی بسیار سوال‌برانگیز بود. جنگ اخیر رژیم صهیونیستی با فلسطینیان، دوباره به این شبهۀ نخ‌نما دامن زده و این بار می‌طلبد که پاسخی اقناعی‌تر به آن داده شود.

بدون تردید، دیکتاتور سابق عراق تا پایان عمر خود (۱۳۸۵ ش) همواره دشمن شمارۀ یک ایرانیان بود. از طرفی سیاست‌های حمایتی ایران از گروه‌های مقاومت فلسطین نیز بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین طبیعی است عده‌ای برایشان سوال شود که چرا با وجود حمایت بی‌دریغ ایران از مردم فلسطین، آن‌ها اصلی‌ترین دشمن ایرانیان را قهرمان خود می‌دانند و از او تمجید می‌کنند؟

همانطور که گفتیم بنای یادبود در شهیر قلقیلیه واقع در کرانۀ باختر است. جایی که توسط تشکیلات خودگردان فلسطین اداره می‌شود. اما این تشکیلات، مشی سازشکارانه‌ای با اسرائیل دارد، به همین دلیل، خائن به آرمان‌های فلسطینیان است و نمی‌توان آن را نمایندۀ واقعی مردم فلسطین دانست. این سازمان اداری توسط جریان قدیمی «فتح» اداره می‌شود که چندان مورد حمایت‌ایران نیست بلکه مخالف سیاست‌های ایران در حمایت از حماس و جهاد اسلامی است.
 
«نبیل ابودرینه» سخنگوی رسمی این تشکیلات به خبرنگاران گفته بود: ما با اسرائیل هماهنگی امنیتی داریم! ایران نباید به مقاومت در غزه کمک کند!
با این اوصاف، طبیعی است که تشکیلات خودگردان بابت نصب این تندیس، چندان نگران پیامد‌های رابطۀ خود با ایران نباشد. اما آیا این اقدام برای نشان دادن تقابل و ابراز خصومت با ایران است؟

مروری بر پیشینۀ روابط رژیم بعث با فلسطین نشان می‌دهد علت گرامیداشت نام دیکتاتور عراق با نصب مجسمه و نام‌گذاری یکی از خیابان‌های کرانۀ باختری به نام او، تمجید از مواضع خصمانۀ صدام حسین نسبت به اسرائیل تا پایان عمر و حمایت سیاسی و تسلیحاتی‌اش از سازمان‌های چریکی و مبارز فلسطین بوده است.

سخنان سرلشکر رافع رواجبه، استاندار قلقیلیه در مراسم رونمایی از این تندیس، شاهدی بر این ادعاست. او گفته است: «در غیاب صدام حسین، عربیت از بین رفت وانقلابیون پراکنده شدند، چون همه انقلابیون مورد حمایت او قرار می‌گرفتند. ابو مازن (محمود عباس) همچنان در راه بزرگانی همچون صدام حسین و یاسر عرفات گام برمی‌دارد.»


بیشتربخوانید


حقیقت این است که صدام به قومیت‌گرایی بسیار بها می‌داد و تلاش می‌کرد تا نقش خود را به عنوان رهبر اصلی جریان پان‌عربیسم در بین کشور‌های عرب‌زبان منطقه معرفی کند. او خواستار آزادسازی فلسطین بود و اگر چه بویی از اسلام نبرده بود، اما ادعا می‌کرد تا زمانی که قدس در دست صهیونیست‌هاست ادعای ایمان از هیچ مسلمانی پذیرفته نیست.

صدام پس از انتفاضۀ دوم به ۳۰ هزار خانواده فلسطینی یارانه پرداخت می‌کرد تا وجهۀ «قهرمانِ عرب» را برای خود ترسیم کند. او پس از حمله به کویت، هنگامی که تحت فشار ائتلاف آمریکا، مجبور به خروج از خاک این کشور شد، به سوی اسرائیل ده‌ها موشک شلیک کرد تا از احساس تنفر جهان عرب از اسرائیل استفاده کند و برای خود مشروعیت‌سازی نماید. نگاه واقع‌بینانه‌ اما حکم می‌کند که خدمت صدام به فلسطین را در کنار خیانت او ببینیم.

همین جنگ رژیم بعث با کویت را ببینید. تا قبل از یورش صدام به این کشور، حاکم کویت سالانه ۴۰۰ میلیون دلار کمک مالی در اختیار ملت فلسطین قرار می‌داد و فلسطینیان می‌توانستند در سطوح بالای مدیریتی در منصب‌های دولتی کویت، شاغل شوند. اما در این جنگ، یاسر عرفات، رئیس وقت جنبش فتح در کنار صدام قرار گرفت. همین مسأله باعث شد کویت پس از برقراری ائتلاف و پایان اشغال کشورش در سال ۱۹۹۱، کلیۀ حمایت‌های خود را از ملت فلسطین قطع و بسیاری از فلسطینی‌ها را از خاک کشورش اخراج کند.

منبع: تبیان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۸ مهر ۱۴۰۳
بزرگوار .‌خیابان صدام در رفح در جنوب غزه را چطور توجیه می فرمایید ؟ امروز هر بچه ای می تواند با مراجعه به گوگل مپ خیابان صدام در رفح را ببیند که دهن کجی به خانواده بیش از ۲۰۰ هزار شهید جنگ تحمیلی است .
ناشناس
۲۱:۰۸ ۱۵ مهر ۱۴۰۳
سال های سال این تندیس توی فلسطین پابرجا بود تا اسرائیل خرابش کرد،واقعا که ، متاسفم
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
فلسطینی ها از یه دیکتور بزرگ و تاریخی و جنایتکار کودک کش و بی رحم صدام حسین حمایت میکنند این نشون دهنده نگاه قلبشون به سمت ایرانیها سیاه و تاریکی به سر میبرند هموطنان اشتباه نکنند دوشمن آنها دوشمن ما ایرانیها است خطا و اشتباهات بزرگ فلسطينها را میزاریم به حساب نادانیهاشان
سعید
۲۲:۲۲ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳
لعنت بر روح صدام ، جنایت کار آشغال
ناشناس
۲۰:۵۵ ۰۷ خرداد ۱۴۰۳
مرگ برصدام
ناشناس
۲۰:۲۲ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
همین حماس هم در جبهه ای که در سوریه تشکیل شد جانب عریستان سعودی و امارات را گرفت و جبهه مقابل جمهوری اسلامی را انتخاب کرد.فلسطینیها پر جریان جنگ هم سمت عراق بودند .کلا آنها هیچ نیبتی با ما ندارند فقط پولمان را میخواهند
بابک
۱۴:۱۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
داستانتون در خودش تناقض بزرگی داره.یکجا گفتید تشکیلات خودگردان با اسرائیل سازش میکنه و مخالف مقاومته ولی بعدش گفتید ازینکه صدام حسین سقط شد و مقاومت و انقلابیون پراکنده شدن ناراحتن
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۲
خب این باشه عبرتی برای شما که بفهمید اعراب مانند گربه بسیار بی چشم رو هستند...چه یاسر عرفات، چه عراقی ها و چه....
ممد
۱۱:۳۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
"صدام به سوی اسرائیل ده‌ها موشک شلیک کرد" اشتباه می کنید صدها یا شاید هزاران موشک به اسراییل شلیک کرد؟؟فقط 4 یا 5 تا بودو خالی بند.
ناشناس
۰۱:۱۴ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
درجنگ ایران وعراق هم فلسطینی ها به ارتش عراق کمک میکردن وبا رزمندگان ایرانی میجنگیدن شاید هم بسیاری از جوانان ایرانی توسط همین فلسطینی ها شهید شدن الان چرا ما باید به فلسطین کمک کنیم کسانیکه تندیس برای صدام درست کردن به نام شهید صدام حسین ودر میدان شهر قلقیلیه نصب کرده اند
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
همیشهء تاریخ ،
نفاق و دورویی ...
بالاترین ضربه به افکار و بیشترین مانع برای قضاوت درست و صحیح انسانها بوده و خواهد بود....
دقیقاً کاری شیطانی و مردم فریب...
ناشناس
۰۱:۰۵ ۱۵ آبان ۱۴۰۲
دیکتاتورها هم دنیا را دارند و هم آخرت را. این از صدام و آن از رضاشاه.
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۵ آبان ۱۴۰۲
خلاصه اینکه سیاست خیلی کثیف تر از اونی هست که فکرش رو میکنیم !
حمید
۲۰:۵۵ ۱۴ آبان ۱۴۰۲
لعنت خداوند بر صدام.
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۴ آبان ۱۴۰۲
خب پس ماجرا این بود