حجتالله عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در نشست روند اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون در سالن اجتماعات استانداری گلستان، اظهار کرد: ۹۴ منطقه آزاد و ویژه مصوب در کشور وجود دارد و ۶ ماموریت شامل جهش تولید، افزایش صادرات، تامین نیازهای کشور، تامین منابع از خارج کشور، انتقال فناوری و عمران و آبادانی است.
وی یاد آورشد: از ابتدای دولت سیزدهم اتفاقات خوب در مناطق آزاد و ویژه رخ داده ولی درست اطلاعرسانی نشده است.
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: یک سوم کل صادرات غیرنفتی در سال، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، استقرار ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت و ایجاد اشتغال برای ۷۰۰ هزار نفر، تراز مثبت ۷۷۰ میلیون دلاری در سال ۱۴۰۱، حذف ثبت شرکتهای صوری و فرار مالیاتی و اجرای نظامات ثبت صادرات و واردات و جلوگیری از قاچاق کالا از دستاوردهای دولت سیزدهم در استفاده از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه است.
عبدالملکی راهاندازی منطقه آزاد تجاری اینچهبرون را به عنوان نهمین منطقه آزاد تجاری جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و گفت: این منطقه متعلق به کل کشور بوده ولی نخستین نفع آن برای استان گلستان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: فعالیت منطقه آزاد تجاری اینچه برون، دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه بوده است.
سیدمحمد دهنوی افزود: آرزوی دیرینه ساکنان این استان شمالی در عملیاتی شدن این طرح اقتصادی، توسط دولت سیزدهم و همکاری دستگاههای مرتبط استانی محقق شده است.
وی ادامه داد: با اعطای احکام اعضای هیات مدیره منطقه آزاد اینچهبرون به طور رسمی فعالیت خود را برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز آغاز میکندـ
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان از آغاز فعالیت ساخت مجتمع پتروشیمی گلستان در دور دوم سفر رییس جمهور به استان در پاییز امسال خبر داد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون در گلستان گفت: مطالعات موردنیاز منطقه آزاد تجاری اینچه برون از جمله طرح جامع، زیست محیطی و تفضیلی در اولویت است.
حسن ملکحسینی اظهار داشت: این طرح اقتصادی مهم استان گلستان دارای ۱۱۰ طرح سرمایهگذاری آماده ارائه به متقاضیان است.
وی ادامه داد: ایجاد زیرساختهای مورد نیاز فعالیت منطقه آزاد تجاری اینچهبرون دارای برنامه ۷ تا ۲۰ سال است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون در گلستان یادآور شد: چشم انداز ۱۴۲۹ برای این منطقه اقتصادی، ایجاد ۴۷ هزار شغل و ایجاد هزار و ۶۰۰ واحد است.
وی به تامین اعتبار مالی چشمانداز ۲۰ ساله منطفه آزاد اینچه برون، گفت: مجموع اعتبار دیده شده که ۵۲۰ میلیارد ریال بوده که ۲۷۰ میلیارد ریال آن توسط بخش خصوصی است.
دبیر مجمع نمایندگان استان گلستان گفت: منطقه آزاد تجاری اینچهبرون و مجتمع پتروشیمی گلستان انتظار است که عملیاتی شود.
رضا آریانپور افزود: مردم استان انتظار دارند که تاثیر این طرحهای مهم اقتصادی هرچه سریعتر در ایجاد اشتغال جوانان منطقه دیده شود.
وی گفت: به نتیجه رسیدن طرحهای مزبور حاصل همکاری مجلس و دولت سیزدهم است.
در این مراسم احکام اعضای هیات مدیره معرفی و حسن ملکحسینی مدیرعامل متطقه آزاد تجاری اینچهبرون معرفی شد.
منطقه آزاد تجاری اینچهبرون افزون بر ۱۲ هزار هکتار وسعت دارد که بیش از ۱۱ هزار هکتار متعلق به محدوده آققلا است.
پنجم آذر ماه سال ۱۴۰۰ با حضور وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم در استان گلستان، مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون گلستان معرفی شد و میانه دی سال ۱۴۰۱ نیز شورای نگهبان اساسنامه منطقه آزاد اینچهبرون را تایید کرد.
اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون از توابع شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بینالمللی گرگان هستند.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.