سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختتامیه ششمین جشنواره ملی «شهود قدسی» به روایت تصاویر

مراسم اختتامیه ششمین جشنواره ملی «شهود قدسی» و چهارمین جشنواره سراسری ادبی «باران» از برنامه‌های معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس برگزار شد.

مراسم اختتامیه ششمین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر «شهود قدسی» به همراه چهارمین جشنواره سراسری ادبی «باران» همزمان با سالروز نخستین حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) امروز، دوم آبان‌ماه با حضور مسئولان کشوری و استانی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) شیراز برگزار شد.

شایان ذکر است در این مراسم، ضمن تقدیر از برگزیدگان این دو جشنواره، از ۷ اثر مکتوب با موضوع حادثه تروریستی حرم مطهر، رونمایی شد.

در این مراسم پس از قرائت بیانیه هیئت داوران، برگزیدگان در بخش‌های اصلی و ویژه حضرت شاهچراغ (ع) در جمع دانشجویان سراسر کشور معرفی و تجلیل شدند.

متن این بیانیه و اسامی برگزیدگان بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه هیئت داوران ششمین جشنوار ه سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر ـ شهود قدسی

قرآن مجید، گنجینه زَخّار و همیشه مانای اندیشه‌ی بشری است، که تا همیشه جان و دل آدمیان را مُطَرَّا و مُنَوَّر می‌کند و هنر ناب از آن سرچشمه می‌گیرد. هنرمندِ هنرِ دینی، با روحی عالی، ظرایف و دقایقِ جانِ آدمی را می‌کاود و در می‌یابد، که آن‌ها ذاتی‌اند و از استعدادِ درونی و فطرتِ پاکِ آن‌ها سرچشمه می‌گیرد. هنرمندِ هنرِ قرآنی، هم در برابرِ قالبِ هنرِ خویش و هم در برابر محتوایِ آن، خود را متعهد می‌بیند.

در هنر قرآنی، تمامی اثر، لبریز از خالقیتِ هنری، مضمونِ عالی و تعالی‌بخش و فضیلت‌ساز است. آنچه در هنر قرآنی، بیش از هر چیز، مورد توجه است؛ آن است که این هنر، در خدمتِ شهوت، خشونت، ابتذال و استحاله هویتِ انسانی نیست و هنری آرمانگرا محسوب می‌شود و این آرمان‌ها همان اهدافی است که سعادت انسان‌ها و حقوق معنوی و اعتالی زیستی آن‌ها را با تقوا و پارسایی و عدالتِ اجتماعی شکل می‌دهد. آرمان‌گرایی و شیدایی هنرمند قرآنی، آنجایی که با گوهر می‌آمیزد و پیوند امین والیت و وجود مبارک حضرت احمدبن موسی الکاظم (ع) که با گوهر ناب وجود اهل بیت می‌خورد، نقطه صعودش بر قله معنویت و عامل پایداری و ماندگاری آثار هنری‌اش خواهد بود. کوتاه سخن اینکه هنر قرآنی، عشق است و شِیدایی و دلباختگی در مقابل جانان.

هیئت داوران جشنواره شهود قدسی، ضمن تقدیر و تشکر از طراحان، برگزارکنندگان دست‌اندرکارانِ این جشنواره که بستری برای ایجاد تعالی‌ِ هنرِ قرآنی ایجاد کرده و فضای‌ِ دانشگاه‌های کشور را بدین مهم سوق داده‌اند، بر این باور است که می‌باید این فضای‌مقدّس با تاکید، همت، پشتکار و پشتوانه بیشتری مدنظر قرار گیرد. 

هیئت داوران با توجه به کثرتِ آثارِ رسیده جشنواره و استقبال بسیارِ خوبِ دانشجویان از این فضای‌ِ معنوی، ضمن تقدیر و تشکر از همه کنندگان، معتقد است کمّیت‌ِ بالای‌ِ حضورِ این عزیزان، نقطه قوّتِ ارزشمندی برای ادامه حیات جشنواره، در سال‌های آتی خواهدبود. 

کیفیّت‌آثار نیز در این جشنواره، قابل‌اعتنا و اتّکا می‌باشد و بر این اساس این رویداد هنری را ارج می‌نهد و ایمان دارد که این رخداد می‌تواند با همّت مسئولین فرهنگی و هنری کشور پرقدرت‌تر، توانمندتر و پربارتر شکل گیرد و نقطه قابل اتّکائی در هنر قرآنی کشور محسوب شود.

هیئت داوران ششمین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر-شهود قدسی شامل اساتیدی، چون سیدمحمدخلیل اثنی‌عشری، شهریار اسدی و مسعود عباسی بود؛ که اسامی برگزیدگان این جشنواره بدین شرح اعلام شد:

در «بخش اصلی» جشنواره و رشته لوگو تایپ فاطمه قاسمی از موسسه هنر شیراز، فاطمه رضائی از پیام‌نور اوز-لارستان و مریم غلامی از مؤسسه هنر شیراز مقام اول تا سوم را کسب کردند. همچنین فرحناز عارف نسب از علوم پزشکی گرگان و فرناز فرشچی از هنر‌های زیبا تهران در تقدیر مشترک قرار گرفتند؛ در رشته پوستر عاطفه بیاجیان از دانشکده فنی دختران کرمانشاه، محمدرضا صدق آمیز حقیقی از دانشگاه هنر شیراز و الهه حیدری از فنی اطهر اراک رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و فرناز فرشچی از هنر‌های زیبا تهران شایسته تقدیر از سوی هیئت داوران شناخته شد؛ در رشته تصویر سازی نیز فرناز فرشچی از هنر‌های زیبا تهران، محمد جعفری از دانشگاه شیراز و عسل میرزایی فنی دختران شیراز مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در «بخش ویژه» جشنواره نیز هیئت داوران در رشته لوگو تایپ فاطمه محمدی، فاطمه باقری، آریا جعفرزاده از دانشگاه آپادانا شیراز را مقام‌های اول تا سوم و سیده زهرا جعفری از دانشگاه فنی دختران شیراز و کیانا بهرامی از آپادانا شیراز را شایسته تقدیر معرفی کردند؛ رتبه‌های اول تا سوم رشته پوستر نیز به مریم زارع از دانشگاه هنر اصفهان، فاطمه سعادت جو از فنی دختران شیراز و صبا اسدپور از دانشگاه آپادانا رسید و همچنین مریم تاویلی و ریحانه زارع از فنی دختران شیراز شایسته تقدیر شدند؛ در رشته عکس مریم تاویلی، ستاره اسماعیلی و فاطمه فصیح به عنوان رتبه‌های اول تا سوم شناخته شدند و آثار زینب روستایی و بهار سیفی شایسته تقدیر شدند.

بر اساس این گزارش، ۲ هزار و ۲۸۴ اثر در دو بخش این جشنواره به دبیرخانه ارسال شد که به نفرات رتبه اول هر رشته تندیس، لوح تقدیر همراه با جایزه نقدی و به رتبه‌های دوم و سوم نیز لوح تقدیر همراه با جایزه نقدی اهدا شد.

در ادامه این مراسم، بیانیه هیئت داوران و اسامی برگزیدگان چهارمین همایش ملی ادبی «باران» قرائت شد که بیانیه هیئت داوران این جشنواره نیز به شرح ذیل آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

بیانیه هیات داوران چهارمین همایش شعر «باران» 

سخن جوهر جان است و هیجان جان در جَیب کلمات. عطر خوشی است که از سفر روح در تفرجگاه فطرت آمده است. دل‌انگیزی این سِحر حلال از همنشینی راح روح و فطور فطرت مایه می‌گیرد. خلسه خوش الهام، خرامِ خُرَّمِ غزالی خوش چشم در مزغزار خاطره انگیز خیال است و شاعر در این اضطراب شفاف و این دلهره شیرین، صیادی است که در حسرت صید ظریف وشنگ خود، در رعشه رشحات قلم، کمین کرفته است؛ مبادا پلکی بپرد یا برگی بریزد! نکُند تپش قلبی از مدار مُدارا به درآید که رمیدن این آهوی بِهوش حتمی است. اما قلم ورز باید بداند که این نقاشیِ واژگان را از کسی نیاموخته است. این ودیعه را در کیف مدرسه‌اش گذاشته اند آن زمان که به مکتب عشق می‌رفت در عالم ذر. حالا این رشته کردن کلمات یادکرد آن ازل نافراموش است؛ پس باید زکات ذکی بودن روح را بپردازد. 

از گونه وَرجاوَند در ادبیات که زکات روح در آن به شایستگی پرداخت می‌شود، ادبیات متعهدانه و اصطلاحا مُلتزم است که زایش و رویش آن بی پایان و مردمی بودن آن بی خدشه است. چهارمین همایش شعر باران که به تدبیر نهاد ارجمند جهاد دانشگاهی و تخصیصا جهاددانشگاهی فارس و معاونت فرهنگی این نهاد برگزار گردید، میدان رقابتی ثوابمند برای ارایه‌ی شعر دردمند، باورمند، آیینی و متعهدانه بود که گروه قابل توجهی از شاعران جوان کشور را به هماوردی کشاند.

هیات داوران کنگره، ضمن سپاس از تمامی شاعران به خاطر حضور در این رقابتِ تعهدبنیان.

هیئت داوران این جشنواره نیز شامل اساتیدی، چون محمد برفر، غلامرضا کافی و محمد مرادی بود که اسامی برگزیدگان این جشنواره را به شرح ذیل اعلام کردند: 

با امید به فضل الهی و به امید کمترین خطا و لغزش، در گرایش‌ها و قالب‌های مختلف آرای خود را به شرح زیر اعلام می‌دارد: در «بخش دانشجویی» شعر نو قسمت اول موضوع شهدای شاه چراغ (ع) فاطمه حلیمیان شعر نو سپید از مشهد و رها حیدری، شعر غمنامه آرتین از اردبیل حائز رتبه دوم و سوم شدند همچنین در بخش موضوع آزاد شعر نو، حسنا خوش چهره اشعار چهارم تا ششم از کرمانشاه، فاطمه بیرانوند از البرز رتبه اول و دوم و عبدالله آزادی از خوزستان و پریا رحیمی از دانشگاه شیراز نیز در رتبه سوم قرار گرفتند.

در بخش شعر سنتی دانشجویی شهدای شاهچراغ (ع)، محسن کاویانی از قم، مصطفی توفیقی از مشهد مقام‌های اول و دوم و حسین عبدی از تهران و میثم داوودی از قم رتبه سوم مشترک و مژگان دستوری از شیراز مقام شایسته تقدیر را کسب کردند و در موضوع آزاد نیز سارا خلیفه از استان فارس، علی عابدی از قم رتبه اول و دوم و فاطمه سلیمان پور از کاشان رتبه سوم و عاطفه جوشقانیان از قم مقام شایسته تقدیر را به خود اختصاص دادند.

در بخش غیر دانشجویی نیز موضوع شعر سنتی شاهچراغ (ع) فاطمه سادات طباطبایی آل مجتبی از قم، میثم رنجبر از بابل و افسانه نوری از یزد مقام اول تا سوم و علیرضا اطلاقی از ساوه مقام شایسته تقدیر را کسب کردند. همچنین در موضوع آزاد مجتبی خرسندی از قم، زینب بندری از سمنان و اسماعیل محمد پور از گیلان به عنوان مقام‌های اول تا سوم و مهدیه امینی از ساوه و قربان زارعی از تبریز شایسته تقدیر شناخته شدند.

هیئت داوران همچنین در بخش شعر نو غیر دانشجویی موضوع شاهچراغ (ع) سید جواد امامی میبدی از یزد، کاظم رستمی و معصومه یاری از پاکدشت تهران را به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی کردند و در بخش موضوع آزاد نیز زلیخا بنی ایمان-شعر اول از شیراز رتبه اول را اذعان خود کرد و بارانا زحمت کش در رتبه شایسته تقدیر قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، ۷۶۹ اثر در این جشنواره به دبیرخانه ارسال شد که ۵۳۳ اثر به داوری راه یافت.

ششمین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر «شهود قدسی» به همراه چهارمین جشنواره سراسری ادبی «باران» با همکاری شهرداری شیراز و شورای اسلامی شهر شیراز به سرانجام رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.