امیرهوشنگ نظری جانشین فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه با اشاره به فراهم شدن شرایط مناسبی در مناطق مرزی برای فعالیتهای کشاورزی، دامپروی و رونق بازاچههای مرزی گفت : در چند سال اخیر تجهیزات به روز دنیا به یگانها تزریق شده و از پهپادها در یگانها استفاده میشود.
وی عنوان کرد: مرزبانان استان کرمانشاه با دو اقلیم سرد و گرم در مناطق پاوه و اوارمانات و سومار مواجه هستند بنابراین تجهیزات مورد استفاده متفاوت است و مرزبانان از این طریق به وظایف مدنظر مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با قاچاق سلاح و مهمات و سوخت و احشام عمل میکنند.
نظری با بیان اینکه اکنون امنیت پایدار و درخور شأن استان در مرزها برقرار شده است گفت: ۱۱۵ کیلومتر مرز رودخانهای با عراق داریم که در طول سال دچار فرسایش میشوند و به همین منظور روزانه به صورت دقیق بررسی میشود و هر گونه تغییر مرزی گزارش و برای آن راهکاری ارائه میشود.
وی افزود: در طول تاریخ مرزبانان واقعی مرزنشینان و طوایف و عشایر بودهاند که وظیفه حفظ و حراست از حدود کشور را به عهده داشتهاند و بعدها به واحدهای نظامی واگذار شد، اما اکنون نیز از ظرفیت مرزنشینان به عنوان مرزیاران استفاده میشود و در عوض خدماتی در زمینه استیفای حقوق آنها در داخل و خارج از کشور انجام میشود.
جانشین فرماندهی مرزبانی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در زمینه انسداد مرزها که یک پروژه ملی است اقدامات مناسبی انجام شده است عنوان کرد: با استفاده از تجهیزات به روز از جمله پهپادها و دوربینهای حرارتی خلأ مرزی در استان وجود ندارد، اما در زمینه انسداد مرزها اقدامات خوبی در حال اجراست و پروژههایی در آینده نزدیک شروع میشود.
نظری با اشاره به اینکه تجهیزات مورد استفاده برای مقابله با قاچاق و قاچاقچیان باید به صورت مستمر به روز شود گفت: ۱۶ دستگاه در زمینه مقابله با قاچاق دخیل هستند که به بخشی از وظایف بر عهده مرزبانی است و توفیقات بسیاری به ویژه در زمینه کشف سلاح و مهمات انجام شده است.
وی با بیان اینکه ارزش ریالی کشفیات کالاهای قاچاق در ۶ ماه ابتدای امسال ۳۵ درصد افزایش یافته است افزود: این افزایش نشان میدهد عزم همکاران ما برای مبارزه با قاچاق کالا جدی است و با وجود کمبودها توانستهاند به وظیفه محول شده عمل کنند.
نظری بیان کرد: بخش عمده سلاحی که اکنون در اختیار مردم است مربوط به دوران جنگ است که دسترسی به سلاح به دلیل مرزنشینی راحت بود، اما اکنون برای جمعآوری آنها اقدام میشود و بخش دیگر که وارد کشور میشود به دلیل وجود کارخانه تولید سلاح و مهمات در کشور ترکیه است، اما با این وجود همکاران ما تمام توان خود را برای جلوگیری از ورود این سلاحها به کار میگیرند.
وی با بیان اینکه قاچاق احشام در کشور به حداقل ممکن رسیده است گفت: بازارچههای مرزی ظرفیت قابل توجهی برای استان هستند، اما به خوبی از این ظرفیت استفاده نشده و تنها به عنوان ترانزیت کالا و واردات از آنها استفاده میشود.
جانشین فرماندهی مرزبانی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش چهار برابری تردد از مرز خسروی در ایام اربعین بدون هیچ تجمعی افزود: امسال برخی از اقدامات زیرساختی مرز خسروی در ایام اربعین انجام شد، اما برای سالهای بعد اقدامات لازم باید قبل از ایام اربعین به اتمام برسد .