سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش کشور‌های آفریقایی به تحولات فلسطین

رهبران چندین کشور آفریقایی از هر دو طرف در درگیری‌های نیرو‌های مقاومت با اشغالگران صهیونیست خواسته‌اند که روند مذاکرات را از سر بگیرند.

شماری از رهبران آفریقا از طرف‌ها در درگیری‌های نیرو‌های مقاومت با اشغالگران صهیونیست خواستند تا خصومت‌ها را متوقف کنند، مذاکرات را از سر بگیرند و بحث‌ها را درباره اجرای «اصل دو کشور» از سر بگیرند.

به گزارش راشاتودی، «موسی فکی مهامت» رئیس اتحادیه آفریقا، از هر دو طرف خواست تا بدون پیش شرط، به میز مذاکره بازگردند تا اصل زندگی دو کشور در کنار یکدیگر را اجرا کنند. وی در بیانیه‌ای که در X (توئیتر سابق) منتشر شد، گفت: «انکار حقوق اساسی مردم فلسطین، به ویژه توسط یک کشور مستقل و دارای حاکمیت، عامل اصلی تنش دائمی رژیم صهیونیستی و فلسطین است.»

مصر خواستار اعمال حداکثر خویشتنداری برای جلوگیری از خونریزی بیشتر و محافظت از جان افراد شد. وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که ادامه خشونت‌ها می‌تواند منجر به عواقب خطرناکی شود که بر آینده آتش‌بس تأثیر منفی خواهد گذاشت. قاهره از احزاب فعال خواست تا صلح را از سر بگیرند و از رژیم صهیونیستی خواست اقدامات تحریک‌آمیز علیه مردم فلسطین را متوقف کند.

«یوسف توگار» وزیر امور خارجه نیجریه خواستار تنش‌زدایی و آتش‌بس میان دو طرف درگیر شد. توگار گفت که چرخه خشونت و انتقام‌جویی تنها به تداوم یک «چرخه بی‌پایان درد و رنج» برای جمعیت غیرنظامی کمک می‌کند که بار عمده هر درگیری را متحمل می‌شود.

آفریقای جنوبی خواستار توقف فوری خشونت، خویشتنداری و صلح بین رژیم اشغالگر و فلسطین شد.

اداره روابط و همکاری بین‌الملل این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آتش جدید درگیری‌ها ناشی از ادامه اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین، ادامه شهرک‌سازی، هتک حرمت مسجد الاقصی و اماکن مقدس مسیحیان و ظلم مداوم به مردم فلسطین است.»

آفریقای جنوبی همچنین اعلام کرد: «قطعنامه‌های قبلی سازمان ملل برای راه‌حل دو کشوری باید مورد بازنگری قرار گیرد و آفریقای جنوبی به دنبال تضمین صلح پایدار و بادوام است که یک کشور فلسطینی پایدار و پیوسته ایجاد کند که در کنار هم در صلح با اسرائیل (رژیم اشغالگر قدس) طبق مرز‌های ۱۹۶۷ بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، با بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت آن، وجود داشته باشد.»

وزارت خارجه الجزایر در بیانیه خود رژیم صهیونیستی و حملات هوایی وحشیانه نیرو‌های اشغالگر به غزه را که پس از حمله حماس انجام شد، محکوم کرد و آن‌ها را نقض آشکار تمام قوانین بین المللی توصیف کرد.

«کوریر سینگ اوئی» دبیر اصلی وزارت خارجه کنیا، حمله حماس را محکوم کرد و در X نوشت: «ما طراحان، سرمایه‌گذاران و مجریان این حمله شنیع را رد می‌کنیم. در حالی که اسرائیل (رژیم متجاوز صهیونیستی) حق دارد انتقام بگیرد، راه مسالمت‌آمیز برای حل این تحول ناگوار ترغیب شده است.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.