سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید و درآمدزایی؛ رویکرد جدید سازمان اوقاف و امور خیریه

امین موقوفه سرلشکر خدایار گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه علاوه‌ بر احیای امور وقف، سیاست درآمدزایی با رویکرد تولید را دنبال می‌کند.

تور رسانه‌ای تبیین اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه همزمان با هفته وقف با موضوع بازدید از موقوفات سرلشکر خدایار در شهرستان شهریار با حضور اصحاب رسانه برگزار شد و در این تور ضمن بازدید از باغستان سرلشکر خدایار از استخر‌های پرورش ماهی هم بازدید شد و غلامرضا رازقی، امین موقوفه این بخش از شهرستان درباره تولید محصولات ارگانیک با ورود سازمان اوقاف به بخش تولید گفت: این مزرعه را ۴۲۰ هکتاری می‌شناسند، ولی ۲۸۰ هکتار آن را کشاورزی و زراعت و ۱۰ هکتار آن را باغ دربرمی‌گیرد.

رازقی ادامه داد: ذرت مزرعه مراحل بسترسازی، آبیاری، آنالیز خاک، یکنواختی در مواد غذایی و... را طی کرده که دامداران حاضرند ذرت را گران‌تر از ما بخرند، چون غذای سالم تولید می‌کنیم. اعتقاد داریم که ما اوقاف هستیم و باید نسبت به زراعت سلامت را مدنظر قرار دهیم. اگر همه ما در کشور بپذیریم که غذای سالم تهیه کنیم و غذای سالم به چرخه تولید بدهیم، غذای مفید به دست مردم خواهیم داد. 

امین موقوفه سرلشکر خدایار با اشاره به استخر‌های پرورش ماهی این موقوفات افزود: فضولات ماهی‌ها در استخر پرورش ماهی به سمت زمین‌های ذرت منتقل می‌شود و زمین را غنی می‌کند. یعنی ما محصول ارگانیک تولید می‌کنیم. 

بعد از بازدید از مزرعه ذرت به سراغ استخر‌های پرورش ماهی رفتیم و رازقی درباره پروسه‌ای که برای پرورش ماهی طی می‌شود، بیان کرد: این استخر‌ها برای ما سه کار انجام می‌دهند. کار اول آن‌ها ذخیره آب است. یعنی آب وارد استخر می‌شود و بعد از ذخیره‌سازی وارد شبکه می‌شود و فشار آب را تنظیم می‌کند در نتیجه آب یکدست وارد محصولات می‌شود. دوم فضولات ماهی وارد زمین ذرت می‌شود که محصول ارگانیک به بار می‌آورد. سوم موضوع درآمدزایی است.

به گفته وی، ما در این استخر ۳۰ هزار بچه ماهی وارد استخر کردیم. اگر از این تعداد ۲۵ تن ماهی پرورش یابد و قیمت ماهی به فرض مثال کیلویی ۱۵۰ هزار تومان باشد، نزدیک به چهار میلیارد تومان درآمدزایی خواهیم کرد. اگر یک سوم آن‌ها هزینه باشد، بقیه مبالغ سود پرورش ماهی است. پس سازمان اوقاف و امور خیریه علاوه‌بر احیای امور وقف، سیاست درآمدزایی را با رویکرد تولید و نه فشار بر دیگران دنبال می‌کند.

رازقی با بیان اینکه احیای امور وقف با رویکرد تولید و درآمدزایی منجر به اشتغال‌زایی، درآمدزایی، تامین پروتئین مورد نیاز، خودکفایی، تلطیف هوا، تولید محصول با بازدهی بالا و... می‌شود، توضیح داد: ما باید به امور وقف نگاه خلاقانه و دانش بنیان داشته باشیم. سازمان اوقاف و امور خیریه فقط در شهرستان شهریار وارد موضوع شیلات نشده و پرورش ماهی در قفس را در دریای خلیج فارس دنبال کرده است. 

امین موقوفه سرلشکر خدایار در پاسخ به این سوال مبنی‌بر اینکه در شهریار چقدر زمین‌های زراعی وقفی داریم، بیان کرد: زمین‌ها و موقوفات فراوانی در کشور داریم که به مرور وارد چرخه تولید می‌شوند. 

در ادامه داوود وکیل‌پور، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شهریار در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره سابقه موقوفه سرلشکر خدایار گفت: در ۱۳۳۰ سرلشکر خدایار قسمت عمده‌ای از اموال خود را در شهرستان ملارد وقف کرد که حدود ۳۰۰۰ هکتار آن زمین است. او در سال ۱۳۳۱ حدود ۵۰۰ هکتار زمین را در منطقه بادامک شهرستان شهریار وقف کرد. تقریباً ۴۲۰ هکتار آن مزرعه است که ما از آن بهره‌برداری می‌کنیم. بقیه موقوفات شامل راه‌ها و روستای بادامک است که به صورت باغات و مسکونی در تصرف اوقاف یا اجاره مردم قرار دارد.

وکیل‌پور اظهار کرد: در سالیان گذشته موقوفه سرلشکر خدایار اجاره می‌دادند تا از آن نگهداری شود. درآمد‌های موقوفه هم صرف هزینه درمانگاهی در امیرآباد ملارد می‌شد (نیت واقف). بر مبنای ماده ۵ قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه و استفاده از اشخاص متدین و امین برای اداره امور وقف شده، آقای رازقی به عنوان امین این موقوفه انتخاب شد. در نهایت هم شاهد توسعه مزرعه و تولید محصولات از آن موقوفه هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.