اخیرا مجموعهای از کنده کاری ها در نزدیکی لبه جنوبی صحرای عربستان کشف شده و طبق گفته باستانشناسان در این کندهکاریها، تصاویر شترهایی برروی صخرهای به چشم میخورند.
طبق مطالعهای که در شماره دسامبر نشریه Archaeological Research in Asia منتشر شده، در این اثر هنری، دوازده شتر وحشی، گونهای که حالا منقرض شده و هزاران سال پیش در این بخش از صحرای شبه جزیره عربستان زندگی میکرده و نام علمی به آنها اختصاص داده نشده، در ابعاد واقعی به تصویر کشیده شدهاند.
این سایت که ساهوت نام دارد، مدتی پیش توسط باستانشناسان دیگری شناسایی شده بود ولی این اولین باری است که فردی متوجه کندهکاریهای این شترها شده است.
ماریا گواگنین، نویسنده ارشد این مقاله و پژوهشگر فوق دکترا در موسسه ژئوآنتروپولوژی ماکس پلانک در آلمان در این باره گفته:« ما در مقالات دیگری درباره این سایت اطلاعاتی به دست آوردیم ولی یافتن آن کار سختی بود؛ چرا که موقعیت ذکر شده این سایت دقیق نبود و پیمایش منطقه برای یافتن این مکان، کار آسانی نبود.»
یافتن این حکاکیها در تپههای شنی، تنها چالش پیش روی محقق نبود؛ از آنجا که حکاکیهای جدیدتری روی شترها انجام شده بود، لایهای رمزآلود در اطراف آنها دیده میشد که تشخیص فرهنگ و دورهای که این آثار هنری را خلق کرده، دشوار میکرد.
گواگنین ادامه داد:« این حکاکیها شامل خوشهای متراکم از هنرهای صخرهای مربوط به دورههای مختلف است. مشخص است که کنده کاریها در مراحل مختلفی انجام شده و دارای سبکهای متفاوتی هستند.»
بیشتربخوانید
در عین حال بیشتر حکاکیها در داخل شکافها ساخته شدهاند و دسترسی به آنها و تاریخگذاری رادیوکربنشان سخت است. تاریخگذاری رادیوکربن دو گودال و دو آتشگاه نزدیک به سایت، حکایت از آن دارد که سایت ساهوت بین دوره پلیستوسن (۲.۶ میلون تا ۱۱۷۰۰ سال پیش) و دوره هولوسن میانی (۷هزار تا ۵هزار سال پیش) محل سکونت شده بود.
سبک ناتورالیستی حکاکیهایی که خز و جنسیت حیوانات را به تصویر کشیده، سرنخهایی درباره زمان خلق این اثر هنری در اختیار محققان قرار داد. گواگنین دراین باره گفت:«حیرتانگیزترین نکته درباره این شترهایی که به زیبایی تراشیده شده بودند این است که اکثر آنها نر هستند. در برخی از این کنده کاریها، شترها اندام dulla (اندامی که از دهان شترهای نر آویزان است و باعث جذب شترهای ماده میشود) را به نمایش گذاشتهاند.
براساس این نمادگرایی، محققان این فرضیه رامطرح میکنند که این حکاکیها احتمالا در فصل جفتگیری انجام شده و طبق گفته دامپزشکان، دوره جفتگیری اکثر پستانداران از جمله شتر که تحت عنوان "گاوبانگی" (rut) نیز شناخته میشود، بین ماههای نوامبر و مارس رخ میدهد.
گواگنین ادامه داد:« در هنگام انجام این حکاکیها، احتمالا شترهای وحشی هنوز موهای زمستانیشان را داشته بودند و این موها هنوز نریخته بوده.»
البته هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است تا ارزش و اهمیت واقعی این سایت مشخص شود. گواگنین ادامه داد:« هیچ منبع آب شناخته شدهای در این منطقه وجود ندارد؛ بنابراین ممکن است چیزهای دیگری در این منطقه بوده که مردم را به اینجا میآورده. شاید این مکان، نقطه توقف خوبی در مسیر رسیدن به مقصد دیگری بوده. قطعا اینجا مکان مهمی بوده ولی در حال حاضر دراین باره اطمینان و توافق نظری نداریم.»
ساهوت تنها سایت در عربستان سعودی نیست که در آن حکاکیهای شتر یافت شده و در سال ۲۰۱۸ نیز باستانشناسان یک حکاکی از رژه از شترهایی در ابعاد واقعی را در استان الجوف در شمال غرب صحرای عربستان پیدا کرده بودند.
منبع: خبرآنلاین
درطراحی ساز های تمدن نما قدیمی خیلی استاد هستی ؛
همسایگان عرب ما بیشتر از چندتا شتر جایگاه تاریخی دارندکه زیبای تمدن را که از عربستان تا چند هزار سال سند های معتر براش ساختی به زودی شاه کار عظیم تر از کویت وهمسایگان دیگر هم سازه های بزرگتری برای گفتن خواهند داشت.
من ترک قشقاییم
اما بهترین دوستانم عرب زبان وخوزستانی هستن
وخیلی دوستشون دارم چون واقعا بامرام وبامحبت هستن
من ب کجا باید شکایت کنم؟لاهه؟سازمان ملل؟یونیسف؟اوپک?اصلا کمپین راه میندازم نه به دزدی از هنرمندان خوبه ب نظرتون?
عرب نجست چه میدونه فرهنگ و تمدن چیه پلشت
عرب فقط قتل و غارت و تجاوز برو قرانت را بخوان تا بفهمی
نجست تازی پرست
آقا اینا دستسازه .که برا خودشون تمدن درست کنند.
بعد از اسلام ديگر عربها از مغزشان استفاده نكردند
خخخخخخخخخ
با عرض معذرت کثیف و شپش و..... اینقدر متکبرانه فکر نکنید
عجم های حسود،این شماها هستید. که با پول برای خودتان میخواهید تاریخ دروغین درست کنید نه ما
همسایگان عرب ما بیشتر از چندتا شتر جایگاه تاریخی دارندکه زیبای تمدن را که از عربستان تا چند هزار سال سند های معتر براش ساختی به زودی شاهکار عظیم تر از کویت وهمسایگان دیگر هم سازه های بزرگتری برای گفتن خواهند داشت.
خیلی غیرت ات را شارج نکن از بستگان همسایه ؛خواستی تلفن طراح ویا خصوصا مسئول اکیپی حدودا 20 سال بیشتر طرح های بیشتری را در عربستان ، کویت و... انجام وظیفه میکردند بهت بدم یا اگر اون بزرگ هات کسی باشه خود اسناد واقعی را بفرستم.
دوست عزیز البته ایران نصف بیشتر جهان را در تصرف نداشته. همون موقع در دوران باستان هم شرق آسیایی ها برای خودشون، بومی های آمریکا برای خودشون، آفریقایی ها و اروپایی ها و... هم برای خودشون تمدن های وسیع و بزرگی داشتند. همینطور در همون دوره ی باستان هم اونطوری که فکر میکنیم عربستان را رها نکرده بوده، همون زمان باستان و در دوره های مختلف بعد اون هم نفوذ و تصرف بسیار زیادی در شهرهای مهم اونجا از طرف امپراطوری های ایرانی وجود داشته و با اینکه خیلی هاش به خاطر مهم نبودن اون مناطق نسبت به بقیه ی جاها از نظر طبیعی و تجاری ثبت نشده ولی منابع بسیار زیادی براش وجود داره و اتفاقا اثرات فرهنگی و اجتماعی و شهرسازی و... بسیار زیادی هم وجود داره. به طور کلی این تاریخی که ما الان میخونیم و بدستمون رسیده بسیار بسیار ناقص و دور از واقعیت هست، طبیعی هم هست چون مال چند هزار سال قبله، ما تاریخ همین چند سال گذشتمون رو هم دقیق نمیدونیم و هرکسی یه چیزی میگه. اگر برای هر موردی تحقیق عمیق کنید میبینید که واقعیات چقدر با چیزی که عموم مردم از تاریخ خاورمیانه توی ذهنشون هست متفاوته.
عربستانی که از تندیس سردار واقعی جهان اسلام میترسه هیچوقت به معنی واقعی پیشرفت نخواهد کرد
مكه قراره كل تاريخ و تمدن بشر در ايران خلاصه بشه ؟