سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آینده‌نگاری، ابزاری موثر برای سیاستگذاری در حوزه‌های مختلف

مشاور آینده پژوهی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، آینده‌نگاری را یک ابزار موثر برای سیاستگذاری در حوزه‌های مختلف دانست.

 محمدمهدی احمدیان‌نسب گفت: اگر بخواهم آینده نگاری را توصیف کنیم؛ یعنی شناخت بهتر آینده در عصر حاضر که یک مزیت رقابتی برای دولت و شرکت‌ها است.

او بیان کرد: شتاب علم و فناوری و توسعه ارتباطات بین المللی، جهان را با پدیده پیچیدگی و نبود قطعیت‌های فراوان برای تصمیم گیری‌های جهانی و محلی مواجه کرده است.

مشاوره آینده پژوهی منطقه ویژه اقتصادی ایراد اضافه کرد: آینده نگاری به‌عنوان یک ابزار بسیار مؤثر برای سیاستگذاری در حوزه‌های مختلف مانند کسب و کار، اقتصاد، تکنولوژی، فرهنگ، سیاست و محیط زیست به دولت‌ها و شرکت‌ها کمک می کندتا چالش‌های پیش رو را شناسایی و آینده مطلوب خود را ترسیم کنند و بهترین تصمیم‌ها را در شرایط نامعلوم و پیچیده‌تر بگیرند و از روبروشدن با مشکلات غیرقابل انتظار جلوگیری کنند.

او بیان کرد: این یک ابزار قدرتمند برای توسعه استراتژی‌های پایدار و پیش‌بینی تغییرات در محیط اطراف است.

احمدیان نسب تصریح کرد: به همه شرکت‌ها و صنایع توصیه می‌شود که رویکـرد : صبر کن و ببین را کنار بگذارند؛ یعنی به جای اینکه منتظـر تغییروتحول باشـند و پس از نظاره گری تصمیـم بـه اصلاح اسـتراتژی صنعتـی خـود بگیرنـد، خـود را بـرای عواقـب ملمـوس برخـی تحـولات محتمـل آماده کننـد.

او بیان داشت: امروزه از ۵۰۰ شرکت معتبر جهان، فقط ۲۵ شرکت به واحد آینده نگاری مجهز می‌باشند که این ۲۵ شرکت، جزو موفق‌ترین‌های دنیا هستند.

مشاور آینده پژوهی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: آینده نگاری در اقتصاد به مدیران شرکت‌ها کمک می‌کند تا اقتصاد را به سمت رشد و پایداری هدایت کنند و توسعه رشد اقتصادی، در گرو افزایــش تولید است و تولیــد نیازمند تامیــن انرژی است. 

او با اشاره به اینکه  با افزایش تقاضای انرژی، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای افزایش خواهد یافت، افزود:  در مسیر تولید انرژی، انرژِی سبز به عنوان هدف و چشم انداز اصلی از اهمیت بالایی برخوردار است و این ویژگی بستر خوبی برای سرمایه گذاری انرژی‌های تجدید پذیر خواهد بود.

احمدیان نسب با اشاره به گزارش‌های اتحادیه جهانی مخابرات بیان کرد: نمی‌توان از موضوع مهم آینده پژوهی چشم پوشی کرد؛ زیرا بازار کار آینده جهان به تکنولوژی نوآوری، آی‌سی‌تی و هوش مصنوعی وابسته خواهد بود و ۶۵ درصد ازکودکانی که امروز به مدارس ابتدایی وارد می‌شوند، در جوانی مجبور به انتخاب شغل‌هایی خواهند بود که امروزه اصلا وجود ندارن؛ پس با شناخت تفاوت میان IT و ICT و... و استفاده از این فناوری‌ها می‌توانند شغل مناسب خود در آینده را تضمین نمایند.

او بیان کرد: امروز بسیار خرسندیم که این منطقه با چشم انداز آینده نگاری در این مسیر قدم نهاده و در زمینه جذب سرمایه گذار در حوزه‌های انرژی پاک و آی تی و تولید ماشین الات معدنی و... فعالیت دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.