سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روبرگرداندن پزشکان اطفال از بشرویه

نبود متخصص اطفال در شهرستان بشرویه مردم را برای درمان کودکان دچار مشکل کرده و موجب شده است که برای انجام امور درمانی کیلومتر‌ها مسافت طی شود.

یکی از مشکلاتی که نظام بهداشت و درمان کشور در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده، کمبود پزشک متخصص است به ویژه مناطق کم‌برخوردار همواره از این کمبود رنج می‌برند.

شهرستان بشرویه یکی از مناطقی است که از ابتدای امسال با رفتن پزشک طرحی متخصص اطفال دچار مشکل شده و گلایه‌ مردم را در پی داشته است.

دوچندان شدن درد اطفال بشرویه با نبود پزشک

کمبود پزشک متخصص موجب شده که مردم برای انجام امور درمانی کیلومتر‌ها راه را تا فردوس، طبس یا مرکز استان طی کنند که علاوه بر مسافت طولانی و خطرات سفر و اقامت همراهان بیمار هم درد مضاعف شده است.

 اگر نیمه شب به طور اضطرار شهروندی به متخصص اطفال نیاز پیدا کند و این دسترسی در بیمارستان محلی فراهم نباشد سطح نارضایتی‌ها افزایش می‌یابد.

موضوعی که گلایه استاندار خراسان جنوبی را هم در دیدار‌های مختلف با مسئولان کشوری به همراه داشته و البته مسئولان استانی خروج پزشکان متخصص از خراسان جنوبی را نگران کننده دانسته‌اند.

شهر‌های مجاور بشرویه، حداقل ۱۰۰ کیلومتر با آن فاصله دارند و می‌طلبد تا پزشک متخصص در بیمارستان حضور داشته باشد.

برخی شهروندان به خاطر درمان عزیزانشان تا بیرجند، فردوس، طبس حتی گناباد سفر می‌کنند و این موضوع علاوه بر تحمیل هزینه به خانواده بیمار، ممکن است خطر از دست دادن جان افراد را در پی داشته باشد.

بیمارستانی که اطفالش بی طبیب مانده اند/زیرساخت فراهم است

آنطور که فرماندار بشرویه آمار می‌دهد از لحاظ زیرساختی ۲ بیمارستان و یک کلنیک درمانی برای استقرار پزشکان متخصص در این شهرستان ساخته شده و قابل بهره‌برداری است.

علیزاده گفت:  اکنون بیمارستان شفا بشرویه فعال است که دارای بخش‌های مختلف بوده و کلینیک درمانی کنار بیمارستان هم عصر‌ها فعال است.

وی ادامه داد: بیمارستان جدید بشرویه هم به زودی افتتاح خواهد شد لذا ۲ بیمارستان و یک کلینیک در شهرستان برای استقرار پزشکان قابل بهره‌برداری است.

فرماندار بشرویه گفت: پزشک اطفال در این شهرستان از نیرو‌های طرحی بوده که بعد از اتمام طرح، شهرستان را ترک کرده و تا آذر ماه که تخصیص پزشکان باشد امکان تامین متخصص اطفال در شهرستان نیست.

وی تصریح کرد: حدود چهار ماه از رفتن پزشک متخصص اطفال می‌گذرد و تلاش‌ها برای تامین پزشک از راه‌های مختلف تاکنون بی نتیجه مانده است.

علیزاده گفت: مشکل اصلی کمبود متخصص در این رشته پزشکی است، زیرا در سال‌های گذشته آموزش و کادرسازی در برخی رشته‌های تخصصی از جمله اطفال انجام نشده که نقصی از دولت‌های گذشته محسوب می‌شود، اما با همت دولت سیزدهم این نقص در سال‌های آینده برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه تا آذر ماه مجبوریم وضعیت فعلی را تحمل کنیم افزود: پزشکی حاضر به حضور در شهرستان نیست وگرنه بیمارستان بشرویه آمادگی تامین هر هزینه‌ای را دارد.

فرماندار بشرویه گفت: در حال حاضر مردم باید به طبس، فردوس یا مرکز استان مراجعه کنند که اذیت می‌شوند و اینکه فرزند و کودک مریض باشد فشار عصبی، روحی و روانی بیشتری را باید تحمل کنند.

وی عنوان کرد: پیگیری‌هایی از طریق استانداری و دانشگاه علوم پزشکی داشته‌ایم، حتی دنبال پزشکان بومی شهرستان که در استان‌های دیگر هستند رفتیم، اما موفق به جذب آن‌ها نشدیم.

برای اطلاع از برنامه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در راستای رفع نیاز مردم این شهرستان حدود یک هفته پیگیر انجام مصاحبه شدیم که در نهایت روابط عمومی دانشگاه ما را به مصاحبه قبلی معاون درمان ارجاع داد.

مصاحبه قبلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ۳۰ مرداد امسال بوده که در این مصاحبه عنوان شده است: نبود اقبال به رشته اطفال و کمبود فارغ التحصیل در این رشته سبب کمبود پزشک شده و با دستیاران سال آخر اطفال در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم قبل از توزیع پزشکان، در چند روز حضور پزشک را داشته باشیم.

 اسماعیلی افزود: با توجه به فاصله بشرویه تا سایر شهرستان‌ها، تامین پزشک در این شهر در اولویت است.

به گفته وی آذر پارسال تقسیم پزشکان متخصص انجام شد، اما به دلیل غیر بومی بودن، پزشک حاضر به فعالیت نشد و جزو غایبان تخصیص یافته محسوب شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: توزیع پزشکان جدید در آذر صورت می‌گیرد و پیگیر هستیم تا متخصص اطفال به صورت دائم یا چند روز در هفته بتواند در این شهر خدمت کند.

وی افزود: قرار شده تا قبل از آذر ماه، چند پزشک مهمان از شهر‌های اطراف بشرویه، چند روز در هفته را پوشش دهند.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستند.

مرکز شهرستان بشرویه در ۳۰۰ کیلومتری بیرجند است.

منبع : ایرنا

برچسب ها: اطفال ، نبود متخصص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.