تکمیل ۲ بیمارستان خوسف و بشرویه به عنوان طرحهای نیمهتمام در سومین سفر استانی دولت سیزدهم مطرح شد و با سرعت گرفتن روند ساخت این بیمارستانها در یک سال گذشته قرار است امسال وارد مرحله بهرهداری شوند.
کلنگ ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان بشرویه ۱۱ سال پیش به زمین خورد و عملیات اجرایی این پروژه با اختصاص پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و تعیین مهلت ساخت تا حداکثر پنج سال آغاز شد، اما مشکلات مالی و شیوع کرونا تکمیل پروژه را به تعویق انداخت و حتی در مقطعی متوقف شد.
از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی، توسط سازمان برنامه و بودجه ۱۵ میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان بشرویه در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ مصوب شد که ۱۰۰ درصد این اعتبار تخصیص یافت.
بنابر اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند این پروژه با زیربنای سه هزار و ۷۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت چهار هکتار در حال اجراست و ساختمان آن ۱۰۰ درصد تکمیل شده است.
موسوی میرزایی با بیان اینکه ساختمان اصلی بیمارستان بشرویه آماده بهرهبرداری است، گفت: بخشی از بیمارستان تجهیز شده و دیوارکشی و حصارکشی نیز در حال انجام است.
وی بیان کرد: اخیرا برای احداث پانسیون متخصصین بیمارستان بشرویه سه میلیارد تومان مصوب شده است، همچنین انشعابات و آسفالت محوطه باقی مانده که بهزودی اجرا خواهد شد.
به گفته مسئولان محلی، این بیمارستان ۱۱ سال پیش براساس نیاز جمعیتی آن زمان ۳۲ تختخوابی تعیین شد و اکنون با شرایط جدید پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.
در همین خصوص پیگیریها و مکاتبات لازم از طرف دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارتقای بیمارستان از ۳۲ به ۶۴ تختخوابی انجام شده است.
فرماندار بشرویه هم گفت: براساس تعهد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیمارستان ۳۲ تختخوابی بشرویه بهصورت کامل یعنی با نصب تجهیزات و تامین نیروی انسانی دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
حسن علیزاده افزود: طرح بیمارستان براساس جمعیت و وضعیت یک دهه قبل شهرستان ۳۲ تختخوابی تعیین شده که اکنون جوابگو نیست لذا با دستور استاندار با افتتاح بیمارستان جدید، بیمارستان فعلی نیز باید تا زمان توسعه تختهای بیمارستانی، فعال باشد.
شهرستان خوسف در مسیر اصلی تهران، کرمان، یزد و اصفهان واقع شده است، اما خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۳۰ هزار نفری این شهرستان و مسافران عبوری فقط از طریق خانههای بهداشت و یک مرکز خدمات سلامت شبانهروزی ارائه میشود.
از سال ۹۲ تا ۹۹ بارها مسئولان مختلف از پروژه در حال احداث بیمارستان خوسف بازدید کردند و برای رفع مشکل اعتباری و افتتاح آن قول دادند.
مردم شهرستان خوسف قرار بود پایان سال ۱۳۹۹ شاهد اتمام این پروژه باشند و برای ابتدای سال ۱۴۰۰ تجهیز بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود، اما این طرح با پیشرفت ۶۷ درصدی، مجدد متوقف شد.
در نهایت سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی و تاکید آیتالله رئیسی بر تکمیل طرحهای نیمهتمام سبب شد دور تازهای از پیگیریها با تعامل مدیران دستگاههای اجرایی و تامین اعتبار، برای رفع موانع این پروژه شکل بگیرد.
در این سفر مصوب شد برای تکمیل بیمارستان شهرستان خوسف ۳۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به ترتیب، ۲۲ میلیارد تومان توسط این سازمان تا پایان سال ۱۴۰۱ و هشت میلیارد تومان بهصورت نقدی توسط خزانه پرداخت شود که تاکنون بیش از ۴۰ درصد این رقم تخصیص یافته است و تاکنون به بیش از ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
بیمارستان خوسف اکنون در مرحله نازککاری قرار دارد، همچنین عملیات محوطهسازی آن آغاز شده و هفت میلیارد تومان از مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور نیز اختصاص یافته است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف گفت: پروژه در حال احداث بیمارستان این شهرستان در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
احمدی پیشرفت فیزیکی این پروژه را حدود ۹۰ درصد اعلام کرد و افزود: امیدواریم تا قبل از پایان سال این پروژه تکمیل، تجهیز و به فاز بهرهبرداری برسد.
وی بیان کرد: محوطهسازی و حصارکشی بیمارستان آغاز شده و اجرای پستهای برق و ایستگاه گاز نیز در حال اجرا است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف با بیان اینکه همه اقدامات مربوطه به موازات همدیگر در حال پیگیری و اجرا است، تصریح کرد: تمامی معوقات پیمانکار پرداخت شده و پروژه فعال است.
طی روزهای اخیر اخبار منتشر شده حکایت از اتمام انتظار مردم دارد و قرار است در بهمن ماه و ایامالله دههفجر کارهای بیمارستان به اتمام رسیده و با افتتاح آن، مردم خوسف از خدمات درمانی و بیمارستانی شهرستان خودشان استفاده کنند.
خبر افتتاح و بهرهبرداری این پروژه درمانی را معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی اعلام کرده و گفته که دهه فجر پایان انتظار مردم شهرستان برای استفاده از این بیمارستان است.
علیرضا عباسزاده ادامه داد: برای تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف هفت میلیارد تومان آبان و چهار میلیارد تومان آذرماه امسال ابلاغ شده و کار در این مجموعه شتاب گرفته و این پروژه تا ۲ ماه آینده کارهای زمین مانده نخواهد داشت و در بهمن ماه افتتاح و بهرهبرداری از آن آغاز میشود.
عملیات اجرایی بیمارستان ۶۴ تختخوابی زیرکوه نیز در هفته دولت امسال آغاز شد، زیرکوه، تنها شهرستان استان بود که بیمارستان نداشت، اما با عنایت دولت، این مشکل بهزودی رفع میشود.
آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۹۴ تختخوابی نهبندان هم مرهون نگاه ویژه دولت سیزدهم به مناطق محروم به ویژه مرزی است.
منبع : ایرنا