سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز اجرای طرح عدالت آموزشی از ابتدای مهر

معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: چند مرحله برای ایجاد عدالت آموزشی برنامه ریزی شده که در قدم اول قرار است دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه برگردند.

عدالت آموزشی به معنی ایجاد فرصت برابر و در اختیار قرار دادن امکانات و محتواهای یکسان آموزشی برای همگان است به طوری که افراد به علت طبقه اجتماعی‌ که در آن قرار دارند یا جغرافیایی که در آن متولد شده‌اند، امکانات ضعیف‌تر و دانش محدودتر دریافت نکنند.  

در کشور برقراری عدالت آموزشی یکی از چالش‌های عمده وزارت آموزش و پرورش است که هر دولت یا وزیری که در رأس کار قرار گرفته با آن دست و پنجه نرم کرده و به اذعان کارشناسان تاکنون نتوانستند آن را به سمت تحقق کامل پیش ببرند.

تحلیل‌های کارشناسی گویای این حقیقت است که گام اول برای تحقق عدالت آموزشی، تغییر نگاه به بودجه نظام تعلیم و تربیت است، بودجه‌ای که متناسب با نیازهای روز و رشد جمعیت دانش‌آموزی افزایش پیدا کند که این مسئله باعث می‌شود  تراکم کلاس‌های درس کم شده و فرصت‌های بیشتر تربیتی مهیا شود که این دو نیز از ارکان مهم عدالت آموزشی هستند.

به تعبیرعده‌ای از کارشناسان برای برقراری عدالت آموزشی در کشور باید تبعیضی که میان آموزش عمومی و آموزش عالی وجود دارد برطرف شود، زیرا مدرسه به‌عنوان آموزش عمومی سنگ بنای دانشگاه است اما توجهی که به مراکز آموزش عالی می‌شود، هرگز نصیب مدارس نمی‌شود.

علی عسگری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دولت درحال پیشبرد برنامه عدالت آموزشی است که در همین راستا معاون اول رئیس جمهور وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه و نهاد‌ها را دعوت کردند تا با برنامه ریزی مدون بتوان این موضوع را حل کرد.

وی اظهار کرد: برنامه‌ای برای ایجاد عدالت آموزشی تدوین شده، به این صورت است که در قدم اول دانش آموزان بازمانده از تحصیل قرار داده شده اند که به مدرسه برگردند و تحصیل را از ادامه دهند و در مرحله بعد هدف گذاری ستاد اجرایی فرمام امام (ره) این است که از سه هزار نفر اول کنکور ۱۰ درصد آن‌ها از مناطق محروم باشند.
 
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: در نهایت تصمیم گیری شد این برنامه ابتدا به صورت آزمایشی در استان سیستان و بلوچستان اجرا شود که اگر موفق بود در کل کشور اجرا شود.

عسگری گفت: در صورت اجرای کامل مرحله اول می‌توانیم برنامه کلان عدالت آموزشی را اجرا کنیم.

وی در خصوص زمان اجرای برنامه‌ها گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهور برنامه عدالت آموزشی از اول مهر امسال آغاز خواهد شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۱۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
بساط مدارس غیرانتفاعی را هم جمع کنید لطفا، تا عدالت آموزشی برقرار شود
مدارس دولتی اکثرا دو شیفت اداره میشوند اما مدارس غیرانتفاعی قانون خودشان را دارند
ناشناس
۱۵:۱۶ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
عدالت آموزشی یعنی این که مدرسه دولتی باشد اما مدرسه غیر دولتی نخیر و اگر باشد اعتباری نداشته باشد دانشگاه دولتی باشد آزاد نباشد اگ دانشگاه آزاد باشد مدرک آن هیچ بدرد نخورد و
ناشناس
۱۲:۰۹ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
اگر عدالت اقتصادی وکم کردن شکاف طبقاتی وجود داشته باشد،سطح آموزش هم عادلانه ترمیشود وگرنه هر کار کنی،شخص پولدار امکانات بهتری را میتواند فراهم کند،در ضمن درآمد منصفانه و منطقی و عادلانه در شغلهای مختلف باعث میشود که عطش افراد برای رشته های خاص متعادل و کم شود.
ناشناس
۱۱:۳۹ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
اگر بتواننید دوسال اول که سواد آموزی است و سه سال آخرمتوسطه که در ورود به دانشگاه و آینده شغلی موثراست درست هزینه کنید تا حد زیادی عدالت آموزشی عملی میشود
ناشناس
۱۱:۱۵ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
سی سال در آموزش وپرورش خدمت کردم. همه را در روستا. معلمین این مملکت آدمهای نجیب واز خود گذشته ای هستندکه مخصوصأ در روستا های دور افتاده کارشون به چشم نمیاد. فضاهای آموزشی خیلی از روستاها فقط یه چاردیواریه که اسمش مدرسه هست تفاوتش با مدارس توی شهرهای بزرگ قابل گفتن نیست مثل چلو کباب با نون خشک. کار معلم در قید وبند ساعت وحقوق نیست با دل کار می‌کنند. عدالت آموزشی فقط یه واژه است. بودجه یه مدرسه در روستا پول یه لیتر مایع دستشویی هم نمیشه. خداوند انشاالله به خیرین مدرسه ساز طول عمر باعزت بده بیشتر مدارسی که ساخته میشه با نظر خیر این عزیزان هست. نمیدونم چرا اسم عدالت آموزشی که میاد دلم میگیره. حد اقل گول خودمون نزنیم. یه رتبه بندی می‌خواستند برا معلمان اجرا کنند ابرو همه را بردند. معلمی که توی روستا یا بیابون توی چادر درس میده را با تهران مقایسه کردند خوب البته به اونا میگن کارشناس ما که چیزی نمیدونیم. بگذریم با آرزوی سلامتی برای معلمین ودانش آموزان سرزمینم
محمد
۰۹:۳۵ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
توف به شرف اونی که دروغ میگه
ناشناس
۰۹:۲۸ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
جمع کنید مدارس رو پولی کردید خانوادها رو با مشکل مواجه کردید دم از عدالت می زنید .
ناشناس
۰۹:۱۹ ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
توصیه می کنم هیچ وقت معلم نشین چون سالیان سال حقوقش فقط 8 نهایت 9 تومن هست برای باسابقه ها فوقش 14 تومن با توجه به سختی تدریس، شغل دوم هم امکان پذیر نیست در فقر و فلاکت باید زندگی کنید هیچگونه مزایایی نداره و دقت کنید شما کارمند دولت به حساب نمی آیید خونه ماشین و ازدواج رو هم باید فراموش کنید