حمید سلیمی، مدیر قرارگاه عدالت آموزشی بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در آیین ششمین مرحله پویش مشق احسان در مناطق کمبرخوردار کشور به شاخصهای مختلف ارزیابی عدالت آموزشی اشاره کرد و گفت: سرانه محیط آموزشی، سرانه تعداد معلمان و بازماندگان از تحصیل به عنوان شاخصهای عدالت آموزشی در نظر گرفته شدهاند و تلاش میکنیم چرخه تبعیضگونه که در آموزش وجود دارد را در برخی از مولفهها از بین ببریم.
وی با اشاره به بازدید از مدارس دولتی، نمونه دولتی و سمپاد در مناطق کم برخوردار اظهار کرد: در این مدارس موضوع هویت مخاطبان، امید و انگیزه با روند نزولی مواجه است.
سلیمی تاکید کرد: با ایجاد فرایندهایی باید رشد مخاطبان را در نظر بگیریم و کار ویژه ما تعریف فرآیندهایی برای رشد و توانمندسازی دانش آموزان و معلمان است.
وی با اشاره به اقلام اهدایی در قالب پویش ملی مشق احسان یادآور شد: همه اقلام تولید داخل هستند و حتی جامدادیها تولید زنان سرپرست خانوار و کارگاههایی است که این که این افراد در آن شاغل هستند.
همچنین علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) درباره موضوع عدالت گفت: در جمهوری اسلامی اساس بر عدالت است و تفکر اصلی حاکمیت نیز عدالت است.
عسگری یکی از اصلیترین زمینههای عدالت را عدالت آموزشی دانست و افزود: در این زمینه عقب ماندگی داریم و عدالت آموزشی در کشور برقرار نیست و در سالهای اخیر به دلیل برخی سیاستهای اشتباه قشر مرفه دسترسی بیشتری به امکانات دارند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه دولت و وزیر آموزش و پرورش پیگیر تحقق عدالت آموزشی هستند، گفت:در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز بخشی از عدالت آموزشی از جمله ساخت مدرسه، ساخت خوابگاه ویژه دانش آموزان و ساخت مدارس شبانه روزی در منطقه محروم را به عهده گرفتهایم.
وی افزود: همچنین اهدای لوازم التحریر و لوازم ورزشی به مدارس کمتربرخوردار در جهت تحقق عدالت آموزشی انجام شده است.
عسگری در ادامه، شناسایی نخبهها و پرورش استعدادهای نخبهها در مناطق محروم را مهم دانست و گفت: این موضوع باید پیگیری جدی شود و دانش آموزان مناطق محروم مانند سایر مناطق برخوردار در دانشگاهها شرکت کنند.
گفتنی است؛ پویش ملی اهدای نوشت افزار به دانش آموزان در مناطق کم برخوردار به همت بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار میشود. امسال تعداد ۳۰۰ هزار بسته لوازم التحریر با مشارکت بیش از سی هزار گروه مردمی، مساجد و همکاری وزارت آموزش و پرورش بین دانشآموزان در مناطق کمبرخودار سطح کشور توزیع خواهد شد.
همچنین این بستهها شامل کیف، دفتر، مداد، خودکار، پاک کن، تراش، مداد رنگی، جامدادی، خط کش به ارزش ریالی هر بسته حدود ۴۰۰ هزار تومان است که تمام اقلام از تولیدکنندگان ایرانی خریداری شده است.
در این مرحله ۱۲۰ میلیارد تومان برای اجرای این مرحله از پویش مشق احسان هزینه شده و بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام تاکنون ۱.۵ میلیون بسته لوازم التحریر در سراسر کشور توزیع کرده است.