سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از تولید زیتون در بیضا تا برداشت گردو در باغ‌های نی ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از افزایش ۱۴ درصدی تولید زیتون در این شهرستان خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: پیش بینی می‌شود ۴ هزار و ۷۸۱ تن محصول زیتون از باغ‌های این شهرستان برداشت شود که این میزان نسبت به پارسال ۱۴ درصد افزایش تولید را نشان می‌دهد.

 او با اشاره به اینکه سطح باغ‌های بارور زیتون شهرستان ۶۱۳ هکتار است، افزود: برداشت این محصول از اواسط شهریور ماه با ارقام کنسروی شروع شده و تا اواخر آذر ماه آتی با برداشت ارقام روغنی به پایان می‌رسد.

 مویدی تصریح کرد: بیش از ۳۳۵ هکتار از باغ‌های زیتون این شهرستان به ارقام کنسروی و قریب به ۲۷۸ هکتار نیز به ارقام روغنی اختصاص دارد.

 او ادامه داد: ارقام تخم کبکی، زرد زیتون، شنگه، دزفولی، کنسروالیا و فیشمی از مهم‌ترین ارقام زیتون موجود در شهرستان بیضا است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا بیان کرد: عمده کار فرآوری و برداشت زیتون با استفاده از نیروی انسانی و به صورت یدی انجام می‌گیرد که اشتغالزایی بالا و قابل توجهی در فصل برداشت زیتون ایجاد می‌شود.

 این مقام مسئول تاکید کرد: کشت و توسعه باغ‌های زیتون به عنوان محصولی کم آب بر و در جهت صرفه جویی و افزایش بهره وری از منابع آبی و خاکی به کشاورزان شهرستان بیضا توصیه می‌شود.

 مویدی اضافه کرد: روغن استحصال شده از بهترین روغن‌های زیتون کشور محسوب می‌شود که علاوه بر بازار داخلی به کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.

 او گفت: این روغن به علت دارا بودن چربی‌های غیراشباع و آنتی اکسیدان‌های قوی، از بروز بیمار‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

پیش‌بینی برداشت ۳۳۰ تن گردو از باغ‌های نی‌ریز

 مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۳۰ تن گردو از ۲۲۰ هکتار باغ‌های نی ریز برداشت شود.

 علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز با بیان اینکه امسال با وجود شرایطی همچون گرمازدگی و کاهش نزولات آسمانی در مجموع نسبت به پارسال با افزایش تولید مواجه هستیم، اظهار کرد: عمده محصول گردوی نی‌ریز در بخش پشتکوه این شهرستان تولید می‌شود که شامل ارقام محلی و پوست کاغذی است.

 او تصریح کرد: برداشت گردو در شهریورماه انجام می‌شود و ۲ هزار نفر در فصل برداشت در باغ‌های این شهرستان مشغول به کار می‌شوند.

 بصیری گفت: با رویکرد تجاری سازی این محصول، می‌توان با طرح سرشاخه کاری درختان گردو و استفاده از ارقام جدید و پر محصول داخلی و خارجی مانند جمال، چندلر و فرانکت، z و هارتلی عملکرد را در واحد سطح افزایش داد.

آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای از مزارع شهرستان مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز برداشت ۷۲۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع این شهرستان خبر داد.

 منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت بیان کرد: سطح ابلاغی کشت ذرت علوفه‌ای این شهرستان، در امسال ۱۲ هزار هکتار بوده که عملیاتی شده است و در جهت اجرای الگوی کشت، نسبت به پارسال کشت این محصول در سطح شهرستان کاهش داشته است.

 او افزود: ارقام ذرت علوفه‌ای مورد استفاده کشاورزان این شهرستان شامل ۷۰۳، ۷۰۴ و والبوم و متوسط عملکرد در هر هکتار ۶۰ تن است و پیش بینی می‌شود میزان ۷۲۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای مرغوب از مزارع این شهرستان تولید شود و با توجه به کیفیت این علوفه به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر بالا، جهت مصرف دام و تهیه سیلو مورد استفاده دامداران شهرستان و دیگر مناطق استان و خارج از استان قرار گیرد.

امیریان با بیان اینکه برداشت ذرت علوفه‌ای بسته به تاریخ کشت، از شهریور ماه آغاز شده و تا آبان ماه ادامه خواهد داشت، گفت: بیش از ۹۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای این شهرستان مجهز به روش‌های نوین آبیاری است.

برنامه ریزی برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آمادگی این شهرستان جهت اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های این شهرستان خبر داد.

 منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت بیان کرد: سطح ابلاغی این شهرستان در سال زراعی پیش رو، ۲۶ هزار هکتار است که برنامه ریزی‌های لازم جهت کشت گندم، جو، نخود، عدس، گلرنگ، کاملینیا، علوفه دیم و گیاهان دارویی با توجه به قابلیت‌های اراضی شهرستان صورت گرفته است.

 او افزود: با توجه به وضعیت بغرنج منابع آبی شهرستان، اجرای صحیح و علمی این طرح، همراه با حمایت‌های لازم در زمینه تهیه نهاده ها، بیمه محصولات و اعطای تسهیلات مکانیزاسیون، می‌تواند به تولید محصولات کشاورزی و معیشت بهره برداران کمک شایانی کند.

امیریان اضافه کرد: در این طرح ۱۲ کارشناس از مراکز جهاد کشاورزی شهرستان به طور مستقیم در تمام مراحل اجرای طرح در کنار کشاورزان هستند و بر روند اجرای طرح نظارت کامل دارند. 

او از اولویت‌های مهم این طرح، به کشت عمود بر جهت شیب، کشت مستقیم بدون شخم، حفظ ۳۰ درصدی بقایای گیاهی، استفاده ۸۰ درصدی کود ازته به صورت پایه، رعایت مقدار بهینه بذر مصرفی در هکتار، بیمه محصولات و جذب تسهیلات مکانیزاسیون خرید ادوات متناسب با اراضی دیم، اشاره کرد.

برداشت پسته از باغ‌های نی ریز

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: برداشت پسته در این شهرستان از شهریورماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه دارد.

 علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز با بیان اینکه به دلیل وقوع پدیده گرمازدگی و در پی آن سقط جنین میوه، هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم، اظهار کرد: برداشت این محصول در سطح ۱۲ هزار هکتار شروع شده است و پیش‌بینی می‌شود امسال به دلیل شرایط محیطی مناسب نسبت به پارسال، حدود ۱۸ هزار تن پسته روانه بازار مصرف شود.

او افزود: ۲۰ درصد از این محصول به‌صورت کال‌فروشی برداشت و بقیه پس از فرآوری توسط ۱۷ ترمینال پسته به بازار‌های داخلی و خارجی صادر می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز با اشاره به اینکه ارقام مهم پسته نی‌ریز شامل اوحدی، احمدآقایی، کله قوچی و اکبری است، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود برای تولید پسته در نی‌ریز و به علت کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و اُفت کیفی آن در سال‌های اخیر، بسیاری از کشاورزان با ایجاد باغ‌های پسته به تولید این محصول روی آورده‌اند.

 بصیری اضافه کرد: این شهرستان از دیرباز قطب پسته استان فارس بوده و مقام اول سطح و تولید آن را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار پسته دارد که ۶۰۰ هکتار آن غیرمثمر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.