سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعیین تکلیف هفت هزار تن نهاده دامی در اسد آباد به دستور رئیس قوه قضاییه

سخنگوی دادگستری استان همدان گفت:هفت هزار تن نهاده دامی موجود در سیلوی پشتیبانی امور دام شهرستان اسدآباد به دستور رئيس قوه قضاييه تعیین تکلیف شد.

سید هادی مصطفوی، سخنگوی دادگستری استان همدان اظهار کرد: حدود ۱۳ هزار تن نهاده دامی و ذرت در سیلویی واقع در اسدآباد نگهداری می‌شد که بخشی از آن در معرض آلودگی قرار گرفته بود و بخش سالم آن پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم منتقل شد.

وی اضافه کرد: یازدهم شهریور امسال رئيس قوه قضاییه در تماس تلفنی با رئیس دادگستری استان همدان دستور بررسی فوری وضعیت سیلوی پشتیبانی امور دام شهرستان اسدآباد را صادر کرد.

سخنگوی دادگستری استان همدان بیان کرد: بنابراین بعد از بازدید از سیلو و بررسی‌های صورت گرفته نسبت به ترخیص کالا از این سیلو و انتقال آن به استان گلستان اقدام لازم صورت گرفت تا در اختیار یکی از واحد‌های بزرگ تولیدکننده کالا‌های اساسی قرار بگیرد.

مصطفوی با بیان اینکه کار انتقال این نهاده‌های دامی با هدف مصرف آن‌ها در بخش دام و طیور انجام شد، اظهار کرد: فراوری این میزان نهاده دامی نیازمند ظرفیت بالایی بود که این ظرفیت در همدان وجود نداشت.

وی ادامه داد: همچنین بنای تقسیم بندی و توزیع نهاده‌های دامی دپو شده در بخش‌های مختلف نبود بنابراین مقرر شد به صورت یکجا در اختیار یکی بزرگترین واحد‌های تولید کالا‌های اساسی در گلستان قرار گیرد.

این مقام قضایی تاکید کرد: باید فرایند اداری و اجرایی برای بهره گیری از نهاده‌های دامی تسهیل، تسریع و اصلاح شود تا شاهد این قبیل اتفاقات و از بین رفتن نهاده‌ها دامی و ذرت در سیلو‌ها نباشیم.

بدنبال دستور رییس قوه قضاییه مبنی بر صیانت از حقوق عامه و حفظ بیت‌المال به ویژه جلوگیری از تضییع و فساد نهاده‌های دامی ذخیره شده، رئیس کل دادگستری استان همدان از سیلو‌های واقع در شهرستان اسدآباد بازدید کرد و گفت: مقدار زیادی نهاده دامی و ذرت در این سیلو نگهداری می‌شود که بخشی از آن در معرض آلودگی و غیرقابل استفاده شدن قرار دارد و بخشی از آن نیز آلوده شده و باید اقدامات لازم برای تغییر وضعیت و نگهداری آن انجام شود.

محمدرضا عدالتخواه تصریح کرد: در این سیلو از شهریور سال گذشته، ۲۳ هزار تن نهاده دامی ذخیره شده بود که ۱۰ هزار تن آن توزیع شد و ۱۳ هزار تن باقی مانده نیز باید به تولیدکنندگان، دامداری‌ها و مرغداری‌ها داده می‌شد. به دلیل طولانی شدن فرایند تحویل این نهاده‌ها که عمدتا هم مسئولیت آن برعهده نهاد‌های خارج از استان از جمله شرکت پشتیبانی امور دام کشور، وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار می‌شود، کار توزیع نهاده‌ها انجام نشده است. طبق مقررات برای توزیع نهاده‌ها باید کار ثبت سفارش انجام و اعلام شود که با این شرایط عملا اختیارات از استان‌ها سلب شده است.

رئیس کل دادگستری استان همدان در رابطه با میزان خسارت وارده به بیت‌المال گفت: باید برای برآورد میزان خسارت آزمایش‌ها لازم انجام شود، برای بررسی وضعیت نهاده‌ها دستور ویژه صادر و نماینده ویژه تعیین شده تا همه اسناد بررسی و مشخص شود آیا استان به موقع گزارش وضعیت نهاده‌ها را به مرکز اعلام کرده یا نه تا میزان قصور و تقصیر مسوولان استانی نیز مشخص شود که برای این منظور اسناد و مدارک در حال بررسی هستند.

عدالتخواه اضافه کرد: در برخی نقاط نهاده‌های دامی ذخیره سازی شده در حال آلوده شدن هستند که این یک تهدید برای سلامت مردم محسوب می‌شود، بسیاری از نهاده‌ها با ارز دولتی و یارانه وارد شده‌اند و باید تدبیری اتخاذ شود که به سرعت ترخیص و توزیع شوند به عنوان مثال می‌تواند در قبال بدهی به تولیدکنندگان، نهاده دامی داده شود.

وی همچنین گفت: براساس اعلام مدیر امور پشتیبانی دام استان یکی از علت‌های فساد ذرت‌ها طولانی بودن مسیر فرایند بازرسی و تایید محصول توسط دستگاه‌های ذی‌ربط است که گاهی این فرایند پنج تا ۶ ماه در بندر شهید رجایی به طول می‌انجامد و ضرورت دارد در این زمینه بازنگری انجام شود.

رئیس کل دادگستری استان همدان افزود: همچنین براساس اعلام شرکت امور دام، مدیران پشتیبانی امور دام در استان‌ها اختیاری در توزیع نهاده‌های دامی ذخیره شده در استان را ندارند و توزیع نهاده‌ها به صورت متمرکز با تصمیم وزارتخانه مربوطه و دستورالعمل ابلاغی از شرکت پشتیبانی امور دام کشور و ستاد تنظیم بازار انجام می‌شود.

عدالتخواه اظهار کرد: براساس اعلام مدیر امور پشتیبانی امور دام استان، فرایند معیوب ذخیره‌سازی و توزیع ذرت به عنوان نهاده دامی در تعدادی از استان‌های دیگر علاوه بر همدان به همین روش در حال انجام است و وضعیت نهاده‌های دامی در این استان‌ها مشابه استان همدان است و پیش‌بینی می‌شود برخی انبار‌های ذرت در معرض آلودگی قرار داشته باشند که ضرورت دارد در مورد آن‌ها اقدام فوری انجام شود تا از ضرر به بیت‌المال جلوگیری شود.

منبع: ايرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.