سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در میز اقتصاد مطرح شد؛

جدیدترین جزئیات از راه آهن شلمچه به بصره

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طبق تفاهم‌های صورت گرفته با کشور عراق در پروژه راه آهن شلمچه _ بصره، مین‌روبی و ساخت پل توسط ایران انجام می‌شود.

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت ساخت راه آهن شلمچه _ بصره با حضور میعاد صالحی، مدیرعامل شرکت راه آهن  پرداخت.

سوال: در خصوص آخرین وضعیت تفاهم با کشور عراق برای راه آهن شلمچه _ بصره را توضیح می‌دهید؟

صالحی: دولت سیزدهم از ابتدای ورود خود در  تلاش برای ایجاد  ديپلماسی حمل و نقل ریلی   بود که تمامی وزاری راه و شهرسازی دولت سیزدهم بر آن تاکید داشتند.

یکی از مسیرها و حلقه مفقوده این ديپلماسی راه آهن شلمچه بصره بود  که اجرای آن موانعی داشت و  یکی از موانع مین های باقی مانده‌ از  جنگ تحمیلی بود .تا به امروز ۱۶۹۰ مین کشف کردیم و با  پاکسازی  این مسیر،  خط ریلی این مسیر در ایران  را ایجاد کرده ایم.

 در چند ماه گذشته  که دولت عراق تغییر کرد و با استقرار دولت جدید بخشی از تفاهم ‌ها  درمسیر شلمچه به بصره دوباره از سر گرفته شد و پیرو دیداری که وزیر حمل و نقل عراق با بذرپاش  وزیر راه و شهرسازی در فرودین داشتند بر اجرای این پروژه دوباره‌  تاکید شد.

سوال: چه تفاهم ‌هایی صورت گرفت؟

صالحی: مقرر شد در ابتدا  پاکسازی ۱۶ کیلومتر مین های  باقی مانده  را ایران بر عهده بگیرد و ایجاد  بخش های زیر ساخت ها و روسازی مسیر شلمچه تا بصره که  حدود ۳۲ کیلومتر است را طرف عراقی  انجام دهد‌. همچنين  مقرر شد با توجه به شرایط خاص پل و تخصص بالای مهندسان ایرانی ساخت پل به طول یک کیلومتر بر عهده ایران قرار باشد که این پل بازشو آسانسوری است.

سوال: آیا نقشه این مسیر تهیه شده است؟

 صالحی: طبق  آنچه وزارت خارجه اعلام کرده است نقشه عراق مصوب شده و  به زودی نقشه با جزئیات از سوی عراق  اعلام  می شود و البته ایران تا حدودی از  وضعیت نقشه  مطلع است. در حال حاضر در نقطه صفر مرزی تمامی تجهیزات و تیم مین روبی مستقر شده  است و تمامی تیم ها، نقشه ها و تمامی بخش ها آماده هستند. کل مسیر همه در خاک عراق است و باید مشارکت خوبی از طرف عراقی صورت گیرد.

 سوال: تا نقطه مرزی در ایران اقدامات صورت گرفته  است؟

صالحی: در خاک ایران کار به صورت کامل  انجام  شده است و بخشی از کار ریلی صورت گرفته و سکوی ریلی هم ساخته  شده است و اگر لازم باشد ایستگاه مسافری را توسعه  می دهیم اما خط اصلی کار انجام شده است .در چند  کیلومتر اول خاک عراق تمرکز مین ها بیشتر است و بیش بینی می شود بین ۱۰ تا ۱۶ کیلومتر  باشد و بعد از آن مینی وجود نداشته باشد.

سوال: هزینه و منابع مالی و سرمایه گذاری چقدر است؟

صالحی:  مجموع کل پروژه در دولت عراق مصوب شده و  ۲۰۰ میلیون دلار است.

سوال: مین روبی کی شروع می شود و کار کی تمام می شود؟

صالحی: زمان تعیین شده  برای مین روبی ۶ ماه  است و برای نصب  پل بین ۱۸ ماه تا دو سال اعلام شده است و با توجه به آنکه  انجام پل در خاک کشور دیگری است باید با زمان بندی و پروتکل های آنها اجرایی شود. به محض آنکه  طرف عراقی در  روزهای آینده زمین  این پروژه  را به ما تحویل دهد کار آغاز می شود.

سوال: میزان ظرفیت باری و مسافری چقدر است؟

صالحی: میزان ظرفیت باری و ترانزیت  بین ۸ تا ۱۰ میلیون تن و میزان جابه جایی مسافر ۱۲ میلیون نفر است.

 

برچسب ها: راه آهن ، حمل و نقل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.