سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بزرگترین واحد تولید سیلیکون خاورمیانه به بهره‌برداری رسید

بزرگترین واحد تولیدسیلیکون خاورمیانه آراز خوی، سالانه با ۴۰ هزارتن تولید، با حضور معاون رئیس جمهورورئیس سازمان برنامه و بودجه در خوی به بهره برداری رسید.

علی مروت مدیر عامل شرکت سیلیکون آراز در حاشیه این مراسم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت سیلیکون آراز با توجه به سابقه قبلی که مدیران اسبق گرایش به پنل‌های خورشیدی داشتند در زمینه تولید سیلیکون متال فعالیت نمودند.

وی افزود: این شرکت در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار و ۸۰ مگاوات برق در سال ۱۳۹۸ تاسیس شد وبعد از تخصیص زمین عملیات اجرایی کارخانه در مورخه اسفند ۹۹ استارت خورد و کمتر ۱۸ ماه شرکت ساخته شد و به بهره برداری رسید و ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ استارت کوره تولید سیلیکون متال در کشور، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در خوی زده شد.

مروت گفت: در ۶ شهریور ۱۴۰۱ اولین محصول سیلیکون متال کشور در کارخانه سیلیکون متال آراز خوی به خط تولید رسید.

مدیرعامل شرکت در مورد سرمایه ثبتی شرکت گفت: سرمایه ثبتی شرکت ۸۵۰ میلیارد تومان است، ولی تا حال ۱۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و فعلا یک فاز کارخانه اجرایی شده است وبرای اجرا شدن ۶ کوره شرکت حدود ۷۰ میلیون دلار یعنی درحدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است.

مورت تاکید کرد: اهداف بلند مدت شرکت رسیدن به راه اندازی زنجیره کامل صنعت سیلیکون در کشور است و استحصال سیلیکون متال از سنگ معدنی سیلیس تا تولید پنل‌های خورشیدی و پلیمر‌های سیلیسی است.

وی به تعداد اعضای هیئت مدیره اشاره کرد و گفت: اعضای متخصص شرکت ۷ نفر از نخبگان مدال آور المپیاد دانش بنیان و ۵ نفر عضو هیئت مدیره هستند.

وی با اشاره به اینکه، با اتمام شش کوره در این کارخانه برای بیش از ۹۰۰ نفر بصورت مستقیم و ۳۵۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود گفت:درحال حاضر ۴۳۰ نفر بصورت مستقیم و ۱۲۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم در این کارخانه مشغول به کار هستندکه بالای ۹۹ درصد کارگران از شهرو روستا‌های شهرستان خوی می‌باشند. 

مدیر عامل شرکت اضافه نمود: تولید سالانه سیلیکون ۴۰ هزار تن بوده که ۳۰ هزارتن آن صادراتی خواهد بود و ۱۰ هزار تن آن برای مصرف داخلی خواهد رسید.

وی افزود: تولید ماهانه هرکوره ۶۰۰ تن و سالانه بیش از ۶ هزار تن می‌باشد والان با دو کوره نزدیک ۱۲۰۰ تن ماهانه و بیش از ۱۲ هزار تن سالانه تولید خواهیم داشت که این مقدار مازاد بر نیاز کشور است و قسمت مازاد به صادرات خواهد رفت.

مروت درپایان با اشاره به اینکه، سیلیکون متال در ۳ صنعت مختلف استفاده می‌شود،گفت: آلیاژ‌های آلومینیوم که‌در کشور استفاده می‌شود که اکثر فروش کارخانه برای همین آلیاژ‌ها است و شاخه خالص سازی برای پلی سیلیکون و پلی مراسیون است و ما در نظر داریم بخش پلی سیلیکون و خالص سازی را تا ساخت نیروگاه خورشیدی تا انتهای زنجیره ادامه دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.