سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی بیماران دارای پوکی استخوان در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی اجرایی می شود

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت از اجرای برنامه شناسایی بیماران دارای پوکی استخوان در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

کورش اعتماد، مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: طبق آمار‌های جهانی بیش از ۵۰ درصد از زنان یائسه و ۳۰ درصد از مردان بالای ۶۰ سال حداقل یک بار شکستگی ناشی از تروما یا پوکی استخوان را تجربه می‌کنند.

وی با بیان این که پیش بینی می‌شود با توجه به پیر شدن جمعیت، پوکی استخوان افزایش یابد، افزود: بعد از رخداد اولین شکستگی، خطر شکستگی‌های بعدی به اندازه ۲ تا ۴ برابر افزایش می‌یابد؛ بنابراین از آن جا که تقریبا نیمی از شکستگی‌های استئوپروتیک در کسانی رخ می‌دهند که قبلا دچار یک شکستگی بوده اند، تنها با ارزیابی درصد کوچکی از جمعیت، می‌توان از بروز تعداد زیادی از شکستگی‌های ثانویه جلوگیری کرد.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: در پاسخ به این نیاز، راه‌اندازی درمانگاه‌های پیشگیری از شکستگی‌های ثانویه (استئوپاد) برای جمعیت ۵۰ سال و بالاتر که به دلیل شکستگی بدون تروما به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، ضروری است.

اعتماد اضافه کرد: هدف از ایجاد درمانگاه استئوپاد، شناسایی بیماران استئوپروتیک، ثبت مشخصات آن‌ها در سامانه الکترونیک، تشخیص قطعی، ارائه خدمات درمانی و مراقبت‌های مورد نیاز آن‌ها به صورت فعال است.

وی یادآور شد: بدین منظور دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر با همکاری مرکز تحقیقات استئوپروز، پایلوت این برنامه را در ۴ دانشگاه به انجام رسانده است و در نظر دارد تا پایان سال ۱۴۰۲ برنامه را در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور دیگر گسترش دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.