سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زمین خواران به عرصه های محیط زیستی هم رحم نکردند

۲۷۰ هزار متر مربع از عرصه‌های محیط زیستی مازندران که تصرف شده بودند از متصرفان خلع ید شد.

عطاالله کاویان مدیر کل محیط زیست مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه افراد سودجو سال‌های گذشته بخش‌هایی از اراضی ملی، عرصه‌های محیط زیستی در مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست مازندران را مورد تعرض و دست‌اندازی قرار داده بودند، گفت: ۲۷۰ هزار متر مربع از عرصه‌های محیط زیستی استان که تصرف شده بودند در دو سال گذشته از متصرفان خلع ید شد.

او افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست به منظور صیانت از عرصه‌های طبیعی و ملی با حمایت کامل دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با جدیت بیشتر از تخلفات زیست محیطی جلوگیری می‌کنند.

مدیر کل محیط زیست مازندران با بیان اینکه برخورد با متصرفان عرصه‌های ملی و محیط زیستی طبق مفاد ٦٩٠ و ٦٩٣ قانون مجازات اسلامی برخوردی قاطع است، ادامه داد مردم می‌توانند هر گونه تخریب یا تصرف اراضی را به سامانه گویا و رایگان ١۵۴٠ اطلاع دهند.

پایش عرصه‌های محیط زیست با هلی شات

عطاالله کاویان گفت: با توجه به اینکه بخش‌هایی از عرصه‌های محیط زیست در مناطق صعب العبور قرار دارند چندین دستگاه هلی شات خریداری شده است تا محیط بانان با این دستگاه‌ها عرصه‌های زیست محیطی را رصد کنند.

او با بیان اینکه این هلی شات‌ها اکنون در میانکاله و منطقه حفاظت شده البرز مرکزی استفاده می‌شوند، افزود: محیط بانان برای استفاده از این دستگاه‌ها آموزش‌های لازم را فرا گرفتند.

مدیر کل محیط زیست مازندران با اشاره به فرسوده بودن بخشی از ناوگان خودرویی این اداره کل، ادامه داد: امکانات خودرویی و ناوگان موتوری نیاز به نوسازی داشت که ۹۰ دستگاه موتورسیکلت دو سال تهیه شده است.

کاویان گفت: تمام محیط بانان اکنون برای گشت و پایش در مناطق از موتورسیکلت استفاده می‌کنند.

او افزود: سامانه مونیتورینگ نیز در اداره کل راه اندازی شده است که مسیر حرکت و آمار و عملکرد همه محیط بانان را تحت پایش قرار می‌دهد.

مدیر کل محیط زیست مازندران ادامه داد: باتوجه به وسعت مناطق حفاظت شده و کمبود نیروی محیط بانی دو سال گذشته ۱۵ محیط بان برای حفاظت از عرصه‌ها از طریق آزمون جذب شدند و امسال نیز ۱۷ محیط بان جذب خواهند شد.

پناهگاهی با چالش‌های فراوان

عطاالله کاویان با بیان اینکه چالش‌های زیادی در پناهگاه حیات وحش میانکاله داشتیم، گفت: ۳۲ سامان عرفی در این پناهگاه وجود دارد که ۹۰ دامدار از آن استفاده می‌کنند و همه آن‌ها پارسال با همکاری منابع طبیعی ممیزی شدند.

مدیر کل محیط زیست مازندران آتش سوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله را یکی از مشکلات جدی آن شمرد و افزود: نخستین پایگاه اطفای حریق میانکاله بهمن ماه پارسال افتتاح شد و با تجهیز آن به یک دستگاه لودر، چهار دستگاه تراکتور، پمپ و تجهیزات اطفای حریق سرعت عمل در اطفای آتش بیشتر شده است.

او ادامه داد: برخی تجهیزات مانند تراکتور‌ها در طول ۶۰ کیلومتر نوار ساحلی میانکاله توزیع شد تا ماموران یگان حفاظت محیط زیست در کوتاهترین زمان در منطقه حادثه دیده حضور یابند.

کاویان پیگیری برای تامین حقابه لازم تالاب میانکاله را نیز از جمله اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست برشمرد و گفت: با توجه به دوره کم بارشی اخیر و استفاده بیش از حد منابع آبی در ضلع جنوبی لازم بود تا حقابه مورد نیاز به تالاب منتقل شود که چندین طرح مطالعاتی انجام شد.

مدیر کل محیط زیست مازندران گفت: لایروبی ۷۶ کیلومتر از انهار منتهی به تالاب نیز با اعتبارات سازمان محیط زیست و این اداره کل انجام شده است.

حفاظت ویژه از دو گونه جانوری
کاویان با اشاره به وجود دو پناهگاه حیات وحش دشت ناز و سمسکنده به عنوان مرکز تکثیر و نگهداری گوزن زرد و مرال گفت: برای حفاظت بیشتر از این دو گونه جانوری عملیات فنس کشی در پناهگاه‌های حیات وحش سمسکنده و دشت ناز با اعتبارات سفر رئیس جمهور انجام شده است.

او افزود: با هدف تکثیر گوزن زرد ایرانی در پناهگاه‌های حیات وحش کشور پارسال ۲۰ راس گوزن زرد زنده گیری و به ۴ استان اردیبل، لرستان، یزد و آذربایجان غربی منتقل شدند تا در آنجا تکثیر و پرورش یابند.

راه اندازی دو کلینیک حیات وحش
مدیر کل محیط زیست مازندران با بیان اینکه نزدیکی برخی سکونتگاه‌های روستایی با مناطق حفاظت شده در برخی موارد سبب بروز تعارضات و خسارت‌هایی به حیات وحش می‌شد، گفت: دو کلینیک تخصصی تیمار و درمان حیات وحش در پناهگاه حیات وحش سمسکنده و اداره حفاظت محیط زیست چالوس راه اندازی شد.

او افزود: گونه‌های جانوری که زخمی شده بودند سال‌های گذشته باید برای درمان به تهران منتقل می‌شدند که در برخی مواقع به دلیل بعد مسافت مشکلاتی برای این جانوران ایجاد می‌شد، اما با راه اندازی این دو کلینک اکنون می‌توان به صورت تخصصی این گونه‌ها را در مازنردان تیمار و درمان کرد.

کیفیت هوای مازندران از این پس سنجش می‌شود
مدیر کل محیط زیست مازندران با بیان اینکه آمار مناسب و مشخصی از از کیفیت هوا در استان وجود نداشت، گفت: به طور مثال آمار و اطلاعات دقیقی از اثرگذاری سوخت مازوت در نیروگاه نکا بر جوامع انسانی وجود نداشت.

کاویان افزود: یک مرکز پایش هوا در ساری وجود دارد که فقط می‌تواند کیفیت هوا در مرکز استان را سنجش کند.

او افزود: سه مرکز پایش کیفی هوا تا دو هفته آینده در نکا، آمل و چالوس راه اندازی خواهد شد و با راه اندازی این مراکز کیفیت هوا در شرق و غرب مازندران تحت پایش قرار می‌گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۴ شهريور ۱۴۰۲
تا میتوانید از شمال کشور و جای جای کشور که آب و هوای خوبی دارند محافظت به عمل بیاورید،بعدا مسئولان مفهمند چه امتیازی بدست آوردند،اگر این طبیعت ها ازبین بروند دیگر در شهرهای ایران قابل زیستن نیست...
ناشناس
۱۶:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
سلام
خیلی از دامداران و بومیان محلی قبل از ملی شدن جنگل سال ۴۲ زندگی می کردند. سابقه تصرف هزاران ساله آبا و اجدادی دارند. دامداری می کردند. باید استفاده صحیح جنگل رو آموزش داد و برایشون ارزش قائل شد. همین شهرهایی که ساخته شده بیشترین آسیب رو به محیط زیست زده روزی اکثر مناطق شهری مرتع یا جنگل و طبیعت بکر بوده پس باید تمام کسانی که در مناطق شهری به محیط زیست آسیب زدند برخورد شود.
اشغال رو در مناطق بالادست کوه و جنگل می ریزند شیرابه از کوه تا دریا را آلوده می کند.
بومیان جنگل تا قبل از سال ۴۲ حافط جنگل بودند. با تصمیم غلط باعث نفوذ قاچاق چیان شدند. ‌باید عاقلانه فکر کرد و تصمیم درست و کارشناسی برای مناطقی که هزاران سال در تصرف و بهره برداری بومیان بوده گرفته شود.
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
همه ارگانها میدونن .اراضی تصرف شده رو ولی مماشات می‌کنن کاری ندارن
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
ممنون از خبرنگاران .که این اتفاق های مهم رو اطلاع رسانی میکنن زنده باشین
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
خدارو شکر..واقعا باعث خوشحالی عده ای .شیاد افتادن به جان اراضی ملی ممنونیم
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
واقعا زمین خواران با ید مجازات شوند .لطفا رسانه ای کنین
ناشناس
۰۷:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
بی قانونی و هردمبیلی = نابودی وحوش