سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازمان جهانی بهداشت: کودکان با شیر مادر در آزمون‌های هوش، عملکرد بهتری دارند

تغذیه با شیر مادر یکی از بهترین راه‌های تأمین سلامتی نوزاد است.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، شیرمادر تمامی انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد در ۶ ماه نخست زندگی را به همراه دارد. همچنین، این غذای طبیعی، بیش از نیمی از مواد مورد نیاز برای تغذیه کودک در ۶ ماه دوم نخستین سال تولد و بیش از یک سوم مواد غذایی نوزاد در سال دوم را نیز تأمین می‌کند. به همین دلیل طولانی‌تر بودن دوره شیردهی برای نوزاد و کودک اهمیت ویژه‌ای دارد.

سازمان جهانی بهداشت همچنین اعلام کرده کودکانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند در آزمون‌های هوش، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و احتمال ابتلای آنها به اضافه وزن و چاقی و بیماری دیابت کمتر می‌شود. از سوی دیگر، احتمال ابتلای مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می‌کنند به سرطان سینه و تخمدان کمتر است.

مادر برای این که شب‌ها انرژی کافی جهت شیر دادن به نوزاد را داشته باشد، بهتر است در طول روز، همزمان با خواب نوزاد، همراه او بخوابد یا چرت کوتاهی بزند. همچنین، مادر باید مصرف چای و قهوه را به حداکثر دو فنجان در روز کاهش دهد و از مصرف نوشابه‌های گازدار در دوره شیردهی بپرهیزد.

یادتان نرود مادر برای مراقبت از نوزاد به انرژی و سلامتی کافی نیاز دارد، بنابراین در دوره شیردهی باید توجه ویژه‌ای به مادر شود.

مادرانی که در دوره شیردهی از طرف همسران خود حمایت می‌شوند، علاوه بر تجربه حس امنیت و آرامش، مدت زمان طولانی‌تری به کودک خود شیر می‌دهند. پدرها در این مدت می‌توانند با تعویض پوشک، خواباندن، نوازش کردن و حمام کردن نوزاد به همسرانشان کمک کنند تا مادر بتواند بیشتر استراحت کرده و مراقب خود و نوزاد باشد. نکته مهم دیگر این است که مادر احتمالاً بعد از زایمان به دلیل تغییرات هورمونی به حمایت بیشتر همسر و گذشت زمان نیاز دارد تا بتواند فرآیند شیردهی به کودک خود را به خوبی ادامه دهد.

به مناسبت هفته جهانی شیردهی، کمپینی جهت افزایش آگاهی از اهمیت شیردهی با شعار "مثل پروانه دور او بگردیم …" با همکاری مرکز تحقیقات شیر مادر و. پژوهشکده سلامت خانواده با تمرکز بر ۴۰۰ بیمارستان و ۱۰۰ مرکز پزشکی زنان و زایمان در ۲۲ استان کشور در روزهای ۱۰ الی ۱۷ مرداد اجرا شد.

همچنین در هفته جهانی شیردهی، نمایندگانی با حضور در ۳۴ بیمارستان در سطح کشور اهمیت شیردهی نوزاد به ویژه در ۶ ماه نخست پس از تولد را برای مادران تازه فارغ شده تشریح کردند که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران دو کارگاه آموزشی برای این مادران در بیمارستان امام خمینی (ره) و بیمارستان عرفان در روزهای ۱۶ و ۱۷ مرداد برگزار شد.

افزایش آگاهی در اطرافیان مادرانی که به تازگی کودک آن‌ها متولد شده‌اند، می‌تواند تأثیر به سزایی در افزایش دوران شیردهی و سلامت مادر و کودک بگذارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.