سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار کردستان مطرح کرد؛

تحقق رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر با استفاده از ظرفیت مردم

زارعی کوشا گفت: موفقیت در راستای مقابله و پیشگیری از معضل اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی مستلزم استفاده از ظرفیت‌های مردمی است.

 اسماعیل زارعی کوشا شامگاه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که در محل سالن جلسات شهدای گمنام استانداری برگزار شد بر لزوم به‌کارگیری ظرفیت مردمی در مبارزه با مواد مخدر و آگاهی‌بخشی در خصوص آسیب‌های آن در این حوزه تأکید کرد.

او با بیان این‌که مقابله با اعتیاد بدون مشارکت مردم میسر نیست یادآور شد: موفقیت در پیشگیری از اعتیاد و در مقابل مواد مخدر مستلزم بهره‌مندی از ظرفیت‌های مردمی است.

استاندار کردستان در ادامه مجمع یاریگران زندگی روستا را طرحی خوب و بسیار مطلوب با ساختاری منطقی وصف و ابراز امیدواری کرد این طرح در عمل و اجرا هدفمند و با چارچوب مناسب ارائه و تدوین شده است. 

 زارعی کوشا تأکید کرد: اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا‌ها با رویکرد پیشگیری و مقابله با اعتیاد به جدیت توسط تمام دستگاه‌های اجرایی برای روستا‌های هدف دنبال شود.

او اعتیاد به مواد مخدر را مهم‌ترین آسیب اجتماعی نام برد و گفت: مقابله با پدیده شوم اعتیاد بدون مشارکت مردم نتیجه‌بخش نخواهد بود و اگر به سوی پیشگیری حرکت نکنیم در مقابله با قربانیان این تجارت منحوس و نامبارک و سوداگران این حوزه عقب می‌مانیم.

استاندار کردستان با تأکید بر لزوم توجه به آگاه‌سازی جامعه نسبت به خطرات اعتیاد به مواد مخدر و پیشگیری از این معضل گفت: آموزش و آگاه‌سازی توسط تشکل‌های مردمی مانع از قبح زدایی اعتیاد می‌شود.

زارعی کوشا راه‌اندازی کمپ ترک اعتیاد ویژه زنان برای زدودن مظاهر اعتیاد از سیمای استان را ضروری بیان کرد و گفت: تجمع معتادان در معابر زیبنده استان نیست لذا در مقابله جدی با این معضل اجتماعی کمیته‌ها و اعضای شورا در این حوزه وظیفه‌مند هستند و باید به رسالت خود عمل کنند.

او با اشاره به بازدید سرزده از نقاط سنندج که محل تجمع معتادان است افزود: مردم حق دارند در این خصوص گله‌مند باشند چراکه معتادان متجاهر با شرایط نامناسبی در گوشه کنار شهر حضور پیدا می‌کنند.

استاندار کردستان با ابراز نگرانی برای فرزندان زوجین معتاد که در این فضای نامناسب و محیط آلوده زندگی می‌کنند ، از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، فرماندار، مدیرکل بهزیستی، شورای شهر و شهرداری‌ها درخواست کرد با همت خیرین و کسانی که برای تأسیس کمپ‌ها اعلام آمادگی می‌کنند برای تحقق این مهم همکاری کنند.

او با بیان این‌که از وضعیت موجود راضی نیستیم، اما برای بهبود شرایط باز تلاش می‌کنیم بر ساماندهی کمپ‌ها و تعین تکلیف فاز دوم کمپ سنندج با برنامه‌ریزی تا ایجاد ظرفیت لازم در این حوزه تأکید کرد.

گفتنی است پوشش کامل روستاها، آگاه‌سازی روستائیان درباره خطر رو به رشد اعتیاد، ظرفیت‌سازی و افزایش مشارکت اجتماعی و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از اهداف مهم اجرای طرح یاریگران زندگی روستا است.

اجرای طرح یاریگران زندگی روستا در کردستان اجرا می‌شود

 سلیم کریمی جانشین دبیر شورای مواد مخدر کردستان نیز در این جلسه با اشاره به مجمع خیرین یاری‌گران زندگی استان و اهداف این مجمع اظهار کرد: این مجمع به صورت استانی و به عنوان بیستمین مجمع استانی در کردستان در روز یکم شهریور ماه برگزار می‌شود.

او خاطرنشان کرد: یارگران زندگی روستا دیگر برنامه در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر است که دستورالعمل اجرایی این مهم در فرودین ماه امسال ابلاغ و تا کنون به صورت پایلوت در 5 استان اجرا شده و استان کردستان جز 5 استان دوم اجرای این طرح است.

به گفته او، اجتماعی‌سازی مبارزه با مواد مخدر با همکاری فرمانداران و با اولویت گفتمان‌سازی اجتماعی در محیط روستا با هدف مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی، ایجاد حساسیت و آگاهی‌بخشی در محیط‌های روستایی نسبت به موضوع کنترل و کاهش اعتیاد و آسیب های اجتماعی و کمک به سالم سازی محیط های روستایی و صیانت از خانواده سالم در حوزه سوء مصرف و ایجاد انگیزه امیدو و حمایت برای بهبودی مصرف کنندگان مواد مخدر اعتیادآور روستا در بین گروه های در معرض آسیب از مهمترین اهداف و برنامه‌های این طرح است.

او تصریح کرد: پوشش کامل روستاها، آگاه‌سازی روستائیان درباره خطر روبه رشد اعتیاد، ظرفیت سازی و افزایش مشارکت اجتماعی و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از دیگر اهداف مهم اجرای طرح یارگران زندگی روستا است.

او استفاده از ظرفیت‌های موجود در روستا از جمله مساجد، پایگاه بسیج، مدارس و ترغیب روستائیان برای مشارکت فعال در برنامه ها و ساماندهی فضاهای فرهنگی و ورزشی روستا، بهینه سازی اوقات فراغت در روستا، کسترش فرهنگ حفاظت از روستا و استفاده بهینه از منابع طبیعی و تمرکز بر تولید محتوا و پروژه های متناسب با موضوع و... از سیاست‌های اصلی در اجرای این طرح است.

به گفته او، همه ساکنین مناطق روستایی و به تفکیک گروه های سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال و در بین اقشار و صنوف با اولویت جمعیت سالم منطقه گروه‌های هدف در اجرای طرح یاریگران زندگی روستا است.

کمپ ماده ۱۶ بانوان در سنندج راه‌اندازی می‌شود

فرماندار سنندج نیز اظهار کرد: در حال حاضر ۵۳۶ نفر در چهار کمپ خصوصی و کمپ ماده ۱۶ این شهرستان ساماندهی شده و در حال ترک اعتیاد هستند که ۴۵۱ نفر از این آمار معتادین متجاهر و ۸۵ نفر خود معرف هستند.

حسن عسکری  افزود: راه‌اندازی کمپ ماده ۱۶ با همکاری بسیار خوب شورای مبارزه با مواد مخدر و شهرداری سنندج موجب کاهش آمار معتادان خودمعرف شده است.

او اضافه کرد: کمپ ماده ۱۶ بدون هیچ هزینه‌ای ۶ ماه معتاد را نگه می‌دارد، اما برخی خانوار‌ها آن‌ها را رها می‌کنند.

عسکری با تاکید بر ضرورت حمایت مادی از کمپ ماده ۱۶ و ورود خیرین به این موضوع افزود: در حوزه کمک به کمپ در کمیته برنامه‌ریزی ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص دادیم که این اعتبار براساس ضوابط در اختیار بهزیستی قرار گرفته است.

او در ادامه با اشاره به راه‌اندازی و فعالیت سامانه‌سرای سنندج با مساعدت شورای هماهنگی و شهرداری سنندج، گفت: تاکنون ۲۰ نفر وارد این سامانه‌سرا شده که برای ۱۲ نفر آن‌ها شغل ایجاد شده است.

او تصریح کرد: با توجه به خروجی مثبت فعالیت سامانه‌سرا در تکمیل حلقه مبارزه با اعتیاد در استان، تقویت این ظرفیت ضروری است چرا که باید ثمره کمپ ماده ۱۶ را در سامانه سرا ببینیم.

فرماندار سنندج به حوزه برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی حرفه‌ای با هدف توانمندسازی معتادین بهبودیافته هم گریزی زد و گفت: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده و توسعه آموزش‌های حرفه‌ای نقش مهمی در توانمندسازی معتادین بهبودیافته و جلوگیری از بازگشت آن‌ها به دامن اعتیاد داشته است.

او به اجرای طرح یاریگران زندگی روستا هم اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته ظرفیت راه‌اندازی کانون یاریگران زندگی در ۳۰ روستای شهرستان وجود دارد و در همین راستا ۶۰ روستا شناسایی و اولین کانون در روستا توریور راه‌اندازی شد.

عسکری گفت: راه‌اندازی کمپ ماده ۱۶ بانوان از دیگر برنامه‌های مهمی است که در دبیرخانه شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان سنندج دنبال می‌شود و اقدامات اولیه آن انجام گرفته است.

او افزود: تنها کمپ بانوان موجود در حال حاضر کمپ خصوصی در ساختمان متعلق به متکدیان شهرداری است و با وجود رایگان بودن فضا و دریافت یارانه از بهزیستی و افراد خود معرف هزینه حامل‌های انرژی مکان را پرداخت نمی‌کند.

فرماندار سنندج خاطرنشان کرد: به هیچ وجه مخالف فعالیت این کمپ نیستیم، اما معتقدیم باید در نقطه دیگری فعالیت خود ادامه دهد.

به گفته او، فعالیت گروه.‌های خیر موجب شده افراد معتاد سایر شهر‌ها هم به سمت مرکز استان سرازیر شوند که این عمق آسیب‌ها در این حوزه را بیشتر می‌کند.

کشف و ضبط ۴۳۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در کردستان

سردار علی آزادی در پنجمین جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در سنندج اظهار کرد: میزان کشفیات مواد مخدر طی سالجاری تا کنون ۴۳۵ کیلوگرم بوده است. 

او با بیان اینکه یک هزار و ۶۱۷ نفر در رابطه با مواد مخدر طی سالجاری در استان دستگیر شده‌اند گفت: ۲۲ نفر از این افراد را بانوان به خود اختصاص داده و بیشترین دستگیری‌ها در حوزه خرده فروشان بوده است.

فرمانده انتظامی استان کردستان اذعان کرد: ۸۷۸ نفر از دستگیر شدگان معتاد متجاهر بوده‌اند که طی انجام انگشت نگاری ۱۶۸ نفر آن‌ها ۸۶ نفر دارای سابقه سرقت داشته‌ند.

سردار آزادی عنوان کرد: این آمار بیانگر این است که کاهش اعتیاد و انجام اقدامات هدفمند در این حوزه نقش مهمی در پایین آوردن آمار سایر جرائم به ویژه سرقت در استان خواهد داشت.

به گفته او، بیشترین دستگیر شدگان مواد مخدر با ۴۰ درصد مربوط به مواد مخدر از نوع تریاک، ۲۴ درصد شیشه، ۲۰ درصد هروئین، هفت درصد حشیش و ۹ درصد سایر مواد مخدر بوده است.

فرمانده انتظامی استان کردستان از اعتیاد به عنوان ریشه بسیاری از جرائم در جامعه نام برد و گفت: باید گام‌های موثری در مسیر آموزش و آگاه‌سازی همگانی در مورد آسیب‌های مصرف مواد مخدر به ویژه در بین جوانان برداشته شود.

فرمانده انتظامی کردستان اضافه کرد: مصرف مواد مخدر علاوه بر تأثیری که بر افزایش میزان جرایم و در نتیجه کاهش امنیت در جامعه دارد، همه ساله بخش قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جوامع به صورت مستقیم و غیر مستقیم را به خود اختصاص می‌دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.