اسماعیل زارعیکوشا ظهر امروز در همایش گرامیداشت سالروز مبارزه با اعتیاد در سنندج، با اشاره به اینکه شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر «یاریگر هم باشیم» نامگذاری شده است، اظهار کرد: یاریگری مصادیق مختلفی دارد که مصداق اصلی آن تعامل، همدلی و همگرایی و همقسم شدن برای مبارزه با مواد مخدر است.
زارعیکوشا خاطرنشان کرد: مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر جنبههای مختلفی دارد که باید در ابعاد متنوع شامل پیشگیری، آموزش و درمان نمود پیدا کند.
استاندار کردستان با تاکید براینکه ایجاد زیرساختهای مختلف در موضوع مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر از نکات مهم است که اقدامات مناسبی در این خصوص انجام شده است، افزود: احداث و راهاندازی کمپ ماده ۱۶ در سنندج که با اهتمام و کار جهادی شورا و شهرداری و بهزیستی و شورای مبارزه با مواد مخدر انجام گرفت.
زارعیکوشا گفت: احداث این کمپ به شدت در استان احساس میشد و خوشبختانه عملیاتی و فعال شد که البته هدف صرف جمعآوری معتادان متجاهر و نگهداری آنها نیست.
او اضافه کرد: هدف اصلی بهبودی و بازگشت به چرخه زندگی سالم و معیشت سالم و مولد است که این نیازمند ایجاد زنجیرههای بعدی در کنار نگهداری است.
استاندار کردستان عنوان کرد: برای اینکه این انسجام و یاریگری شکل بگیرد باید این هفته را یک نقطه عزیمت جدید برای ورود به موضوع مبارزه با مواد مخدر قرار دهیم.
او افزود: کردستان همواره جزو استانهایی بوده که چهره پاکی از آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد داشته است به رغم اینکه در مجاورت مسیرهایی هستیم که ما را به شدت تهدید میکند، اما به نسبت سایر استانها وضعیت در حوزه مواد مخدر مطلوب هستیم.
زارعیکوشا اضافه کرد: راه طولانی در پیش داریم که البته این راه را به صرف اکتفا به اقدامات دستگاههای دولتی و نیروی انتظامی نمیتوانیم بپیمایم برای رسیدن به این هدف مقدس همه باید تلاش و آحاد جامعه باید در این حوزه نقشآفرینی کنیم.
استاندار کردستان افزود: برای همگرایی بیشتر و برای مردمی کردن مبارزه با معضل اعتیاد باید جامعه دانشگاهی، اساتید و مراکز پژوهشی به میدان بیایند و مدلهای موفق دنیا را بررسی و راهکارهای علمی قابل عملیاتی شدن را ارائه دهند.
زارعیکوشا با بیان اینکه رویکردهای درست در مبارزه با امر اعتیاد باید تدوین شود، گفت: احدی در جامعه نمیتوانیم پیدا کنیم که از موضوع اعتیاد به ویژه اعتیاد جوانان به مواد مخدر نگران نباشد مگر اینکه خود در مسیر سوداگری این افیون مرگ باشد.
او عنوان کرد: امروز آحاد جامعه و همه مردم ما از این آسیب نگران هستند، مجموعه کارهایی باید صورت بگیرد که این معضل برای همیشه رخت برببندد.
استاندار کردستان افزود: اعتیاد آسیب مولدی است که ریشه اصلی بسیاری از آسیبها در جامعه امروزی است.
زارعیکوشا با بیان اینکه ابتلا به اعتیاد باعث نابودی فرد در همه زمینههای اجتماعی و فرهنگی میشود، گفت: زمانی که اعتیاد به اوج خود میرسد وجود انسان را تهی و سلامت جسمی و روانی فرد را به تاراج میبرد.
او عنوان کرد: کردستان استان استعدادهای برتر و برجسته در همه زمینههاست و استفاده از این ظرفیتها عاملی برای موفقیت در مسیر مقابله با اعتیاد است.
استاندار کردستان با بیان اینکه شورای مبارزه با مواد مخدر استان جز شوراهای موفق است، خاطرنشان کرد: نیاز است تا حوزه اقتصادی استان را تقویت کنیم و با بهره گیری از ظرفیت بخش دولتی و خصوصی مسیر هدفمند و تاثیرگذار مبارزه با اعتیاد را دنبال کنیم.
زارعیکوشا افزود: مشکلات اشتغال و اقتصاد تنها دلیل گرایش به سمت اعتیاد نیست چراکه اگر اینگونه بود ما در بین خانوادههای متمکن که دارای جایگاه اجتماعی قابل توجهی هستند افرادی را داریم که اعتیاد دارند.
فرهنگ مبارزه با اعتیاد باید در جامعه نهادینه شود
سردار علی آزادی فرمانده انتظامی کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: مواد مخدر چهارمین بحران اجتماعی در سطح جهان است و در کشور ما نیز جزو ۵ آسیب اول محسوب میشود.
او خاطرنشان کرد: اعتیاد ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق، خشونت در منزل، قتل، همسر و کودکآزاری، سرقت و ... است.
سردار آزادی گفت: رواج اعتیاد و آلوده کردن جوانان به مواد مخدر از توطئههای استکباری است که مقابله با آن نیازمند تقویت حس مسئولیتپذیری در جامعه است.
به گفته او، پدیده شوم اعتیاد و مواد مخدر به تعبیر رهبر معظم انقلاب بلای بزرگ و تهدید عظیمی است.
سردار آزادی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین و اولویتدارترین آسیب اجتماعی کشور موضوع اعتیاد است و همه باید برای مقابله با این بلای خانمانسوز در میدان حاضر باشیم.
او با بیان اینکه اجتماعیکردن امر مبارزه با اعتیاد از نیازهای ضروری در جامعه است، گفت: فرهنگ مبارزه با اعتیاد باید در جامعه نهادینه شود و هر کس در حد توان در این مسیر نقشآفرینی کند.
به گفته فرمانده انتظامی استان کردستان، بهرهگیری از ظرفیت موثرین و انجمنهای مردمنهاد و در کنار آن تلاش جهادی دستگاهها و بخشهای اداری برای ریشهکن کردن اعتیاد ضروری است.
سردار آزادی عنوان کرد: مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از این آسیب اجتماعی و مقابله با آن در اولویت استان قرار دارد و در همین راستا ۸ کمیته مقابله با عرضه، درمان و حمایتهای اجتماعی، مشارکتها، فرهنگی پیشگیری، حقوقی قضائی، آموزش تحقیقات، شناسایی اموال و کمیسیون فروش و کمیته بانوان تشکیل شده است.
او با تاکید براینکه پیشگیری اولویت حوزه مبارزه با اعتیاد است، گفت: مدارس و دانشگاهها محور اصلی برنامههای پیشگیرانه شورای مبارزه با مواد مخدر در استان کردستان است.
به گفته فرمانده انتظامی استان کردستان، مرکز ترک اعتیاد به همت استانداری به ویژه شهرداری و بهزیستی احداث و راهاندازی شده و در حال حاضر بیش از ۲۵۰ معتاد متجاهر در این مرکز فرآیند درمان خود را طی میکنند.
او با بیان اینکه ۶۰۰ عنوان برنامه همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر از یکم آغاز و تا هفتم تیرماه در استان اجرا میشود، گفت: هدف از برگزاری این برنامهها حساس سازی هرچه بیشتر جامعه و پای کار آوردن ظرفیت خیرین برای مقابله با اعتیاد است.