سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر آوای لالایی بر میزان حجم شیر مادران نوزادان نارس

آوای لالایی بر میزان حجم شیر مادر در مادران نوزادان نارس بستری در بیمارستان‌ها موثر است.

دکتر پروین عزیزنژاد روشن عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: نتایج مطالعه‌ای در این دانشگاه نشان داد آوای لالایی بر میزان حجم، چربی، توتال پروتئین و آلبومین شیر مادر در مادران نوزادان نارس بستری در بیمارستان‌ها موثر است.

او با ذکر این نکته که فواید تغذیه با شیر مادر هم برای نوزاد نارس و هم برای مادر بهترین گزینه است، افزود: تغذیه با شیر مادر برای نوزاد یک استاندارد طلایی محسوب می‌شود که هم مزایای طولانی مدت و هم کوتاه مدت را برای نوزادان فراهم می‌کند.

دکترای تخصصی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کاهش عفونت بیمارستانی، عدم تحمل تغذیه روده ای، انتروکولیت نکروزان، کاهش شیوع عفونت خون دیررس و بیماری مزمن ریه از مزایای شیر مادر در کوتاه مدت است.

او افزود: شیر مادر در دراز مدت از دیابت، لنفوم، لوسمی و بیماری هوچکین محافظت می‌کند و همچنین چاقی، کلسترول بالا و آسم را کاهش داده و رشد شناختی کودک را بهبود می‌بخشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه حجم شیر مادران نوزادان نارس کم است، گفت: مادران نوزادان نارس ۸/۲ برابر بیشتر از مادران نوزادان رسیده در معرض خطر عدم تولید شیر کافی هستند.

دکتر عزیزنژاد با ذکر این نکته که دلایل پیچیده‌ای برای حجم کم شیر در مادران نوزادان نارس وجود دارد، افزود: یکی از فاکتور‌های معمول جدا سازی نوزاد از مادر می‌باشد، وقتی نوزاد جدا از مادر است نمی‌تواند پستان مادر را برای تولید شیر تحریک کند و تحریکات کمتر پستان باعث تولید کمتر شیر می‌شود.

او با اشاره به اینکه از فاکتور‌های دیگر سلامت روانی مادر می‌باشد، گفت: استرس در مادران نوزادان نارس بستری بیشتر از سایر افراد جامعه است که باعث عملکرد کمتر هورمون اکسی توسین و کاهش رفلکس جهش شیر و در نتیجه کاهش تولید شیر و کیفیت پایین آن می‌شود.

دانشیارگروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: تولید ناکافی شیر هنوز هم یک مشکل اساسی برای مادران و نوزادان است و بیشترین دلیل را برای قطع شیردهی در بخش مراقبت ویژه نوزادان و پس از ترخیص به شمار می‌آید.

دکتر عزیزنژاد گفت: لالایی مناسب‌ترین موسیقی انتخابی آرامش بخش است و گوش دادن به آوای لالایی باعث کاهش استرس و اضطراب در مادران و به خصوص مادران نخست زا می‌گردد.

او افزود: موسیقی باعث افزایش ترشح اکسی توسین و تولید شیر بیشتر می‌شود و این اثر بر روی شیر مادر تاثیر می‌گذارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: با توجه به فواید شیردهی و تغذیه انحصاری و نیز حجم کم شیر مادران نوزادان نارس، افزایش تولید، حجم و کیفیت ترکیبات شیرمادر حائز اهمیت است.

او گفت: این مطالعه با هدف بررسی اثر آوای لالایی بر میزان حجم، چربی، پروتئین کل و آلبومین شیر مادر در مادران نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام شد که مادران در گروه مداخله از طریق هدفون به آوای لالایی سنتی ایرانی با آوای زنانه به مدت سی دقیقه طی شش روز گوش دادند.

دکتر عزیزنژاد افزود: نتایج نشان داد آوای لالایی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل سبب افزایش میزان حجم، چربی، پروتئین کل و آلبومین شیرمادر در مادران نوزادان نارس شده است.

دانشیارگروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: آوای لالایی جهت افزایش کمیت و کیفیت ترکیبات شیر مادر در بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان، زایشگاه ها، شیرخوارگاه ها، مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت توصیه می‌شود.

او در پایان افزود: این نوع مطالعات می‌تواند به عنوان یک چارچوب مناسب در امر برنامه ریزی‌های سلامت مادر و نوزاد مورد استفاده قرار گیرد.

برچسب ها: شیر مادر ، نوزاد نارس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.