سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از خرید توافقی گوجه فرنگی در بیضا تا برداشت گندم و جو در کوار

مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی در شهرستان برداشت و روانه مراکز خرید توافقی شود.

 صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان همزمان با شروع فصل برداشت صیفی طرح خرید توافقی محصول گوجه فرنگی در این شهرستان آغاز و تاکنون بیش از ۱۲ هزار تن محصول از بهره برداران برای صنایع تبدیلی خریداری شده است.

 او تصریح کرد: از ابتدای مرداد ماه برداشت گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان شروع شد و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد.

 مویدی گفت: به منظور صرفه جویی در منابع آبی و تغییر الگوی کشت، سطح کشت گوجه فرنگی نسبت به پارسال ۱۴ درصد کاهش داشت.

 او تصریح کرد: با توجه به میانگین تولید ۶۰ تن گوجه فرنگی در هر هکتار پیش بینی می‌شود بالغ بر ۸۷ هزار تن محصول برداشت و روانه مراکز خرید توافقی، کارخانه‌های تولید ترشی و رب، میادین میوه و تره بار استان فارس، تهران، کرمان، بوشهر، بندر عباس شود و نیز بخشی هم به کشور‌های حوضه خلیج فارس صادر می‌شود.

 مویدی افزود: قیمت تعیین شده خرید توافقی برای هر کیلو گوجه فرنگی ۳۸ هزار ریال است.

 او اضافه کرد: سانسید، ۶۱۸۹، ثمین، ایزما، ۸۳۲۰ از مهم‌ترین ارقام کشت شده گوجه در شهرستان بیضا است.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا بیان کرد: از مزایای کشت گوجه فرنگی در این شهرستان، اشتغالزایی فصلی بالا، تناوب کشت، استفاده از روش آبیاری نواری (تیپ) در جهت صرفه جویی و افزایش بهره روی آب، کنترل تلفیقی آفات و بیماری ها، شرایط مساعد آب و هوایی و تولید محصول گواهی شده است.

برداشت پیاز در اقلید 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید از برداشت پیاز در سطح هزار و ۸۴۱ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

ارسلان صالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید با اشاره به رتبه برتر شهرستان در تولید پیاز استان، اظهار کرد: برداشت پیاز در سطح هزار و ۸۴۱ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده و تا اوایل پائیز ادامه دارد.

او افزود: متوسط برداشت پیاز در شهرستان اقلید ۸۰ تن در هکتار بوده که پیش بینی می‌شود بالغ بر ۱۴۷ هزار تن از این محصول تولید و روانه بازار‌های سراسر کشور شود.

صالحی تصریح کرد: کشت پیاز به منظور مدیریت منابع آبی، در شهرستان به صورت نشایی انجام می‌شود که کشاورزان با مساعد شدن شرایط جوی از اواخر اسفند و اوایل فروردین اقدام به کشت این محصول می‌کنند.

 این مقام مسئول ادامه داد: شرایط اقلیمی مناسب، استفاده از بذور مقاوم و تغذیه مناسب و کاشت به موقع، موجب تولید پیاز‌های باکیفیت و با قابلیت انبارداری در این شهرستان شده است.

کیل گیری گندم آبی رقم سالار در اقلید

مدیر جهاد کشاورزی اقلید از اجرای عملیات کیل گیری گندم آبی رقم سالار در سطح ۵ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

ارسلان صالحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید از اجرای عملیات کیل گیری گندم آبی رقم سالار در مزرعه سارا ثریا از کشاورزان پیشرو منطقه حسن آباد در سطح ۵ هکتار خبر داد.

 او افزود: عملیات کیل گیری به منظور ارزیابی عملکرد گندم آبی در شهرستان و تشویق کشاورزان به مدیریت بهتر مزارع، استفاده از ارقام جدید و سازگار با منطقه، استفاده بهینه از سموم و کود‌های شیمیایی و مدیریت بهینه مصرف آب است.

 صالحی تصریح کرد: تنوع کم ارقام سردسیری در شهرستان باعث شده کشاورزان پیشرو با کشت آزمایشی، به سمت کشت ارقام سازگار در منطقه رفته و به توسعه کشت این ارقام در شهرستان کمک کنند.

 این مقام مسئول تصریح کرد: رقم سالار مقاوم به بیماری زنگ زرد، سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه، ارتفاع بوته متوسط، پرپنجه، کودپذیر، مقاوم به خوابیدگی دارای خاصیت نانوایی مناسب، پنجه زنی بالا و وزن هزار دانه این گندم ۴۲ تا ۴۸ گرم است.

برداشت پیاز از مزارع خفر 

کارشناس جهاد کشاورزی خفر گفت: برداشت پیاز از ۱۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان آغاز شد.

مولایی کارشناس جهاد کشاورزی خفر اظهار کرد: بیش از ۳۰ بهره بردار خفری برداشت پیاز را از ۱۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی خفر آغاز کرده اند.

او اضافه کرد: متوسط برداشت این محصول ۵۰ تن در هر هکتار است.

مولایی با بیان اینکه در شهرستان ۲ نمونه پیاز قرمز و سفید تولید می‌شود، ادامه داد: پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت حدود ۵ هزار تن پیاز برداشت و روانه بازار‌های شیراز، تهران و اصفهان شود.

برداشت پیاز در شهرستان خفر تا اوایل مهر ادامه دارد.

ساخت سایبان در باغ انار برای کاهش گرما

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از ساخت سایبان در یک قطعه باغ انار شهرستان کازرون برای کنترل شدت تابش خورشید و کاهش دما خبر داد.

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: انار یکی از ۳ محصول عمده باغی شهرستان کازرون است که سالانه به دلیل شدت تابش نور خورشید درصد زیادی از محصول دچار آفتاب سوختگی، دانه سفیدی و کاهش کیفیت و بالطبع کاهش در آمد می‌شوند.

او تصریح کرد: یکی از سیاست‌ها و راهکار‌های وزارت جهاد کشاورزی کنترل شدت تابش خورشید و کاهش دما ساخت سایبان بر روی درختان است.

رشیدی اضافه کرد: به همین منظور در یکی از باغات انار رقم واندرفول واقع در بخش مرکزی شهرستان، سایبانی به مساحت ۴۰۰ متر مربع با استفاده از اعتبارات اصلاح و نوسازی باغات از ابتدا با نظارت مستقیم معاون فنی، کارشناس مسئول باغبانی شهرستان و همیاری باغدار ساخته شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: این سایبان با پایه‌های فلزی و پوشش توری با تراکم ۵۰ درصد طراحی شده است.

 او گفت: از دیگر مزایای ساخت سایبان می‌توان به کاهش شدت نور، کاهش دما، بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب، بهبود رنگ گیری دانه انار، بهبود رشد رویشی درخت، جلوگیری از هجوم آفات، جلوگیری از آفتاب سوختگی، افزایش راندمان و کیفیت محصولات و بازار پسندی میوه و نیز کاهش میوه‌های درجه ۲ و ۳ و بالطبع افزایش درآمد باغ اشاره کرد.

 رقم واندرفول یکی از ارقام تجاری و صادراتی انار است.

برداشت انجیر در خفر 

برداشت انجیر آبی از ۳۰۰ هکتار از زمین‌های شهرستان خفر آغاز شد.

مولایی کارشناس جهاد کشاورزی خفر اظهار کرد: ۳۰۰ هکتار از زمین‌های این شهرستان به کشت انجیر‌سیاه آبی اختصاص دارد.

مولایی افزود: متوسط برداشت آنجیر آبی در شهرستان خفر ۱۵ تن در هر هکتار است.

او ادامه داد: بیشترین میزان انجیر دیم و آبی شهرستان خفر در روستا‌های کرفت، آبسرد و اشکوری تولید می‌شود.

تولید سالانه ۹۳۰ تن گوشت مرغ در گراش 

مسئول امور دام جهاد کشاورزی گراش گفت: ظرفیت سالانه تولید گوشت مرغ در این شهرستان ۹۳۰ تن است.

علیرضا امانی مسئول امور دام جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: با هدف تأمین امنیت غذایی و تنظیم بازار از ابتدای امسال جوجه ریزی در مرغداری‌های شهرستان به صورت پیوسته ادامه دارد.

او با اشاره به اینکه در این شهرستان ۴ واحد پرورش مرغ گوشتی فعال وجود دارد، ادامه داد: ظرفیت سالانه تولید گوشت مرغ شهرستان ۹۳۰ تن است.

امانی ادامه داد: واحد‌های پرورش طیور گوشتی این شهرستان علاوه بر تأمین بخشی از مرغ مورد نیاز استان به استان‌های همجوار نیز گوشت مرغ صادر می‌کنند.

مسئول امور دام جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: هدف ما در حال حاضر تولید مستمر و عرضه پیوسته مرغ به بازار است و با هرگونه گرانفرشی و عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب برخورد تعزیراتی خواهد شد.

برداشت بیش از ۳۰ هزار تن گندم و جو در کوار/افزایش میزان تحویل گندم به مراکز خرید

مدیر جهاد کشاورزی کوار از برداشت حدود ۲۵ هزار تن گندم و بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ تن جو از مزارع این شهرستان خبر داد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار اظهار کرد: امسال حدود ۲۵ هزار تن گندم از ۵ هزار هکتار مزارع گندم شهرستان برداشت شده است.

او اضافه کرد: ۲۰ هزار تن محصول تولیدی کشاورزان کواری تحویل مراکز خرید دولتی شده است و در مقایسه با سال زراعی قبل که میزان ۸ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده بود افزایش ۲.۵ برابری را نشان می‌دهد.

جوکار تصریح کرد: بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ تن محصول جو نیز از حدود ۲ هزار هکتار مزارع جو شهرستان برداشت شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.