سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونگی آموزش مفاهیم جنسی به کودکان

معمولا بچه‌هایی که از خانواده‌های خوب وارد جامعه می‌شوند، اصلا سوال جنسی ندارند.

با پسر ۵ ساله‌اش برای خرید به تره بار می‌روند، از جان مرغ تا شیر آدمیزاد را خریداری می‌کنند، هنگام برگشت بچه‌ها داخل پارکینگ مشغول بازی هستند، یک پسر تقریبا ۱۰ساله و چند پسر ۷، ۸ ساله. پسرکش برای بازی بی‌قراری می‌کند و مادر برای رد نکردن حرفش او را کنار ماشین مامور مراقبت از وسایل خریداری شده می‌کند و نیمی از خرید‌ها را با خود به آسانسور منتقل می‌کند. مادر کمی برای پایین آمدن تاخیر می‌کند و حواسش پرت جابه‌جایی خرید‌ها می‌شود. بعد از گذشت تقریبا ۲۰ دقیقه به پارکینگ می‌رود، پارکینگ خالی از بچه‌هاست. چشم می‌چرخاند و پسرش را با حالی زار و رنگ پریده گوشه‌ای می‌بیند. به سرعت خودش را به او می‌رساند و از او جویای حال و روزش می‌شود. 

پسرک که در شوک است نام پسرک ۱۰ساله را می‌آورد و جملاتی می‌گوید که برق از سر مادر می‌پراند؛ گویا بعد از رفتن مادر به خانه، پسر ۱۰ساله او را به گوشه‌ای می‌برد و یقه‌اش را محکم در دست می‌گیرد و اندام جنسی‌اش را به او نشان می‌دهد و می‌گوید: مادرم گفته هرکسی اجازه نداره به اندام جنسی من دست بزند، اما من به تو اجازه می‌دهم به آن دست بزنی! تا درب آسانسور باز شد و مادر به پارکینگ می‌آید، پسر او را رها می‌کند و فرار می‌کند. پسرک طفل معصوم از ترس قالب تهی کرده و اکنون بعد از وقوع این حادثه مدام کابوس می‌بیند و ذهنش درگیر است.

این یک رویداد واقعی است که یک مادر برای مشاوره خانواده تعریف کرده است. برخی از نظریه‌ها و مشاوره‌ها که از غرب سرچشمه گرفته است، برای مخاطبان این نسخه را می‌پیچند که بهتر است به فرزندان آموزش‌های جنسی داده شود، اما این درحالی است که به گفته برخی از کارشناسان این آموزش شاخک‌های بچه‌ها را تیز می‌کند و بلوغ زودرس برای آن‌ها به وجود می‌آورد. در گزارش‌های پیشین (اینجا) هم گفتیم که آموزش جنسی سم خطرناکی برای نسل آینده است که از سمت غرب برای ما دیکته شده است و بچه‌ها با دانستن این موضوع تلاش می‌کنند آن را تجربه کنند.

کودکان را نسبت به مسائل جنسی ابله بار بیاورید!

برخی از رسانه‌ها و کارشناسان تربیت کودک، تربیت جنسی را از نان شب واجب‌تر می‌دانند، تحلیل شما چی هست؟ آموزش جنسی به کودک‌مان را باید از چه سنی آغاز کنیم؟ 

ما نباید به بچه‌هایمان آموزش جنسی دهیم. در احادیث هم بار‌ها ذکر شده است که کودکان را نسبت به مسائل جنسی ابله بار بیاورید، چراکه بچه‌ها نمی‌توانند نسبت به این مسائل بی‌تفاوت باشند و با فهمیدن آن کنجکاو می‌شوند و تا تجربه‌اش نکنند دست بردار نیستند. در اسلام در مورد آموزش جنسی به کودکان به هیچ عنوان مطلبی را نداریم، برعکس تماما سفارش شده است، پدر و مادر‌ها و بزرگتر‌ها یا اگر بچه بی‌سرپرست و یا بد سرپرست باشد، بقیه افراد خانواده باید از آن حفاظت کنند و در اسلام حفاظت از کودک به اطرافیان مهربان، مشفق و دلسوز او که عاقل و پاک دامن هستند، سفارش شده است. به هیچ عنوان هم به خود بچه دستور آموزش جنسی ما نداریم. 

آموزش جنسی هیچ کمکی به فرزندتان نمی‌کند

با این تفاسیر آموزش جنسی نه تنها به فرزندمان کمکی نمی‌کند، بلکه آثار مخربی هم بر روی او می‌گذارد، درسته؟ چه ضرری دارد؟

بله دقیقا. وقتی به فرزندتان یاد می‌دهید که این اندام جنسی توست و کسی حق ندارد به آن دست بزند، مگر بچه می‌آید نسبت به این مسئله کتمان می‌کند یا مخفی می‌کند یا انجام نمی‌دهد؟ آموزش جنسی هیچ کمکی به او نمی‌کند. خیلی خنده دار است اگر تصور کنید که آموزش جنسی به کودک به او کمک می‌کند. 

بچه‌ها را با عفت جنسی آشنا کنید!

قدیم‌تر‌ها که اینترنت و فضای مجازی و ماهواره‌ها آنقدر در دسترس بچه‌ها نبود، بچه‌ها نسبت به این مسائل بی‌خبر بودند، اما الان که همه‌چیز در دسترس بچه هست، شاخک‌های او را تیز می‌کند، چطور با او مواجه شویم، مثلا وقتی فرزندمان می‌پرسد: «دختر و پسر چه تفاوتی با هم دارند؟» چطور به او توضیح بدهیم؟ 

گفتیم که باید بچه را با تقوای جنسی تربیت کنیم، یعنی اینکه با استناد به احادیثی که ذکر شد و موجود است بچه‌ها را تربیت کنیم، اما به هر دلیلی بچه اطلاعاتی به دست آورد، اول باید او را تخلیه اطلاعات کنیم. ببینیم که چقدر اطلاعات به او رسیده است. گاهی اوقات خدا نمی‌گذارد این اطلاعات برسد. چون خدا می‌گوید: «کسی که بخواهد عفیف باشد، خدا عفیف نگهش می‌دارد.» ما به این معتقدیم. ما به تجربه در اطرافیان‌مان دیده‌ایم؛ بچه‌های پدرمادر‌های عفیف به هیچ عنوان از این سوال‌ها نمی‌پرسند، اصلا سر در نمی‌آورند و دنبالش نمی‌روند.

مثلا یکی از عزیزانم تعریف می‌کرد که در زمان شاه که به مدرسه می‌رفت، هم‌کلاسی‌هایش مجله‌های سکسی نگاه می‌کردند، اما این شخص اصلا حالش از آن مجله‌ها به هم می‌خورد و انگار یک چیزی او باز می‌داشت و هرگز به آن‌ها نزدیک نمی‌شد. با اینکه او را مسخره می‌کردند و می‌گفتند این بچه است و دهانش بوی شیر می‌دهد. این شخص الان خودش پیرزنی شده است و می‌گوید: من تعجب می‌کنم چه کسی از من حفاظت می‌کرد که آن تصاویر مستهجن را نبینم! حقیقت این است که خداوند این حفاظت را به ما قول داده است و گفته است اگر پدر و مادری پول حلال در بیاورند و با تقوا باشند خداوند حتی بچه‌هایشان را حفاظت می‌کند و نمی‌گذارد در این طوفان آموزش‌های پلید و مستهجن قرار بگیرند.

معمولا بچه‌هایی که از خانواده‌های خوب وارد جامعه می‌شوند، اصلا سوال جنسی ندارند، اما اگر بچه‌ای سوال جنسی کرد خوب طبیعتا یعنی چیز‌هایی به گوشش رسیده و چیز‌هایی دیده است که در آن صورت باید این بچه را تخلیه اطلاعاتی کنیم و منشا اطلاعاتش را به دست بیاوریم و بعد هدایتش کنیم به سمت تقوا و بگوییم این‌ها جز برای آدم‌های آلوده نیست یا حتی ببینیم چطور می‌توانیم او را نجات دهیم، مثلا بچه‌ای که با تشویق کار‌های خلاف و اشتباه نمی‌کند، تشویقش کنیم و اگر با تنبیه به سمت آن نمی‌رود، پس تنبیه کنیم. باید دید این بچه در چه سطحی پذیرش دارد و بعد با همان متدود با او کار کنیم.

لک‌لک‌ها قنداق این بچه را در دامن ما گذاشت! 

گاهی اوقات نمی‌توان بچه را نسبت به برخی اتفاقات در امان نگه داشت، بچه ممکن است در مدرسه یا در جمع دوستانش یا در تلویزیون داستانی بشنود و ذهنش درگیر شود، با او چطور برخورد کنیم، مثلا وقتی کودک می‌پرسد: «چگونه به دنیا آمده است؟» به او چه جوابی بدهیم؟ این سوالی است که اکثر بچه‌ها می‌پرسند.

سزارین که الان مشهور است، مادر می‌تواند به فرزندش بگوید در داخل شکم من رشد کردی و وقتی بزرگ شدی، خانم دکتر شکمم را جراحی کردند و شما را خارج کردند و سپس آن را دوختند، بچه قانع می‌شود. آن موقع‌ها که زایمان طبیعی بود خیلی پاسخ سخت بود. الان بسیار راحت است و مشکلی ندارد. متاسفانه برخی از خانواده‌ها به ماهواره‌ها و کانال‌های مستهجن آلوده شدند و همین باعث این اتفاقات شده است، وگرنه حتی آن دسته از مردم در کشور‌های غربی که معتقد به خانواده و بنیان خانواده هستند، همیشه برای فرزندشان این مثال را می‌زنند که لک لکی قنداق این بچه را در دامن ما گذاشت و بعد ما بچه دار شدیم. یعنی خداوند از آسمان این بچه را فرستاد. اکنون هم فکر نکنید که در کشور‌های خارجی همه آلوده هستند، برخی از اشخاص هستند که به بنیان خانواده و پاکی و تقوا معتقدند.

وقتی بچه اولین سوال‌های جنسی را می‌پرسد، کمکش کنید!

پس از چه زمان و سنی باید تربیت جنسی برای فرزندان‌مان انجام شود؟ تربیت جنسی در اسلام به چه شکل است؟

وقتی بچه اولین سوال‌های جنسی را می‌پرسد، ما باید در آن زمان تخلیه اطلاعاتش کنیم. بعد ببینیم تا چه سطحی اطلاعات به او رسیده است و سپس آرام آرام برایش تقوای جنسی را آموزش می‌دهیم. اتفاقا آموزش عفت خیلی به بچه‌ها کمک می‌کند. یکی از مراجعینم تعریف می‌کرد: «پسر عمه‌ام خیلی به خانه ما می‌آمد و یکبار به من شکلاتی داد و من هم شکلات را گرفتم. مادرم این صحنه را دید و مرا صدا کرد و گوشم را پیچاند و گفت نباید از او شکلات را می‌گرفتم و اصلا نباید جلوی او می‌نشستی!» این یعنی مادر نگران بود که اتفاقی برای دخترش بیافتد، اما با این‌حال چیزی به او نگفت. بعد از این اتفاق این دختر هر وقت پسر عمه‌اش را می‌دید، سریع به داخل اتاقش می‌رفت. حالا که بزرگ شده است می‌فهمد اگر مادرش او را از اینکار منع نمی‌کرد، چه خطراتی تهدیدش می‌کرد. آن زمان، این خانم فقط پرهیز را یاد گرفت.

تربیت جنسی به آن معنا نیست که آن‌ور آبی‌ها می‌گویند، تربیت جنسی یعنی ما مراقب باشیم فرزندمان زودهنگام با مسئله‌ای که به سنش نمی‌خورد، مواجه نشود و مراقب باشیم به خطا نرود، با این تفاسیر ما باید از زمان انعقاد نطفه تربیت جنسی رعایت کنیم نه اینکه حالا بچه به وجود آمده است. در آیه ۶۴ سوره اسراء داریم که می‌فرماید: «ای ابلیس در اموال و اولاد با این‌ها شراکت کن». شرکت در اموال مشخص است یعنی کسی که خمس نمی‌دهد یا کسی که حق کارش را ادا نمی‌کند، پولش حرام است، اما اولاد! با توجه به حدیث امام باقر (ع) می‌فرماید: اولاد یعنی زن و مرد در حال انعقاد نطفه به نفر سوم فکر کنند. حتی در تفسیر المیزان کلمه «تمثّل» استفاده شده است: گفته یک چیزی در ذهن‌شان «تمثّل» شود و مثلا زن به مرد دیگری فکر کند یا مرد به زن دیگری فکر کند و در ذهنش تجسم کند، این اشکال کند و شیطان در آن نطفه شرکت می‌کند و آن بچه اراده‌اش خلاف و فساد و کار‌های اشتباه می‌شود؛ بنابراین تربیت جنسی از زمان انعقاد نطفه داریم.

همچنین روایت داریم نوزاد نباید ارتباط جنسی پدر و مادر را ببیند. آیه ۵۸، ۵۹ سوره نور می‌گوید حتی لباس‌تان را کم می‌کنید بچه نباید ببیند؛ بنابراین باید با در نظر داشتن این نکات فرزندمان را حفظ کنیم، اما وقتی فرزند آلوده شده باشد و به فساد جنسی کشیده شده باشد، کمتر می‌توان با آموزش او را از شر این بلا دفع کرد. اسلام می‌گوید باید راه‌های ابتدایی در روح بچه را مانع شوید. بچه‌ای که ارتباط جنسی پدر و مادر را دیده است، میل به زنا دارد و نمی‌توان تربیت جنسی کرد و فضای آموزش اسلام با فضای آموزشی که پیشنهاد می‌شود به مردم خیلی متفاوت است.

منبع: فارس

برچسب ها: کودکان ، والدین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۳۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
سوال : با دسترس بودن اطلاعات جزیی چطور میتوان کودک را از کلیات ماجرا دور نگه داشت؟!!
لطفا از مطالب کارشناسی و بروزتر استفاده نمایید.
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
تو مدرسه را چیکار کنیم
اونجا نظارتی وجود نداره باید به بچه بگوییم اونجا اندام خصوصی است تا متوجه شود و کسی گولش نزند
باید قدرت نه گفتن را به بچه ها آموزش داد و بچه باید مهارت نه گفتن را یاد بگیرد وگرنه زود گول میخورد
هادی
۰۶:۴۸ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
چرت و پرت گفتی ،آخه با دردسترس بودن فضای مجازی و انواع متفاوت طبقات جامعه و خانواده های متفاوت ، توان ابله بارآوردن بچه رو از نظر جنسی دارید؟ برید علمی فکر کنید و درست تحقیق کنید
ناشناس
۰۰:۳۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
ما بچه های دهه ۶۰ که در موارد جنسی ابله که هیچ اسکل بودیم تا ۱۴، ۱۵ سالگی فک میکردیم تو بیمارستان بچه میفروشن ، پدر مادر میرن می‌خرن
حمید
۲۱:۵۱ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
عالی بود ???
ناشناس
۰۴:۳۳ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
به شکل کمرنگ آموزش دهیم.
و بگوییم که این کارها بد است.
مثلأ وقتی می‌گوییم دزدی بد است،،، دعوا بد است و...
بچه،،، دزد را ندیده، اما می‌داند که دزدی بد است و...
وقتی که از بیرون می‌آییم و لباس خانه را میپوشیدم به بچه بگوییم لطفأ بیرون از اتاق باش تا لباس عوض کنیم.
که بچه یاد بگیرد، حتی عریان دیدن نیمه هم اشکال ندارد.
با این کارها و امثالهم،، بچه ها با حیا می‌شوند.
و بگوییم که این لباس های نیمه عریان مخصوص،،، مثلأ استخر است.
که در آنجا جنبه عمومی دارد.
بیشترین مسئولیت متوجه مادران است.
که در مقابل بچه ها، لباس‌های نامتعارف نپوشند و تعویض لباسها در اتاقی به تنهایی باشد.
این کار یک آموزش مثبت است.
عریان دیدن یکدیگر را منع کنیم و بچه کم کن متوجه می‌شود که حتی عریان دیدن دیگران عیب است،،، چه رسد به ادامه آن.....
و.....
و موضوع مهم، آموزه های دینی ست.
اگر کسی در خانه در لباس پوشیدن، بی حیایی کند!
فرزندانش، آسیب بیشتری می‌بینند!!!
غیر از این باشد، والدین، بخصوص مادران، وارد گناه شده اند.
و..........
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
اگر به قول این کارشناس کودکان را در این گونه مسایل ابله بار بیاوریم چگونه از سواستفاده و ازار جنسی جلو گیری میشود کرد؟
خیلی از این مسائل ممکن است در دوران کودکی برای افراد پیش اید و باعث مشکلات روحی روانی در اینده شود و ممکن است هیچ گاه بازگو نشود
مراقبت والدین به تنهایی کفایت نمیکند باید یکسری مسایل به شیوه صحیحش برای کودک توجیه کرد
فلفل
۱۴:۱۵ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
با مراقبت از کودک و اینکه تنها پیش غریبه و حتی اقوام نزدیک نباشد. با مراقبت می‌شود جلو سوء استفاده از کودکان را گرفت. حتی اشکالی ندارد در این مورد با بدبینی هم عمل کرد. اتفاقی نمی‌افتد.
ناشناس
۱۵:۵۳ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
این چیزا برای قدیم بود که بچه ها توی نه سالگی راحت ازدواج میکردند نه حالا که تا ۴۰ سالگی امکانات ازدواج فراهم نیست
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
شاید قبلا ده دوازده سالگی متوجه میشدن الان با گوشی ها پنج سالگی
پیرمرد
۱۱:۵۹ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
والا به این سادگی هم که میگید نیست
به نظرم جا داره کارشناسان ما یه مقدار بروز تر و علمی تر و عملی تر راهنمایی کنن
الان زمان توضیح داستان لک لک به بچه ها نیست
بچه های امروزی، خیلی ذهن فعالی دارن و فضای مجازی و گستردگی ارتباطات هم، سطح آگاهی شون رو در مورد خیلی مسائل بالا برده (هر چند آگاهیشون ناقصه)
باید نحوه برخورد با نسل جدید رو یادبگیریم نه اینکه روش هایی که 2 3 دهه قبل جواب میداده رو مجدد تکرار کنیم.