سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امکان تولید بیش از ۴۰۰ دستگاه اینورتر‌ خورشیدی در سال توسط جهاددانشگاهی

مدیر گروه پژوهشی منابع تغذیه صنعتی جهاد دانشگاهی گفت: طرح اینورتر‌های خورشیدی توان بالا نیاز وارداتی کشور در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را رفع می‌کند.

محمد فرزی با اشاره به این‌که محدودیت منابع فسیلی و آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از نیروگاه‌های فسیلی، ایجاد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را به یک ضرورت ملی تبدیل کرده است، گفت: یکی از بخش‌های اصلی این نیروگاه‌ها اینورتر متصل به شبکه است که بتواند برق DC دریافتی از پنل خورشیدی را به برق AC قابل استفاده در شبکه سراسری تبدیل کند.

وی بیان این‌که وزارت نیرو برای ایجاد بیش از ۶ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه‌ریزی کرده است، اظهار کرد: این برنامه حتی اگر با تحقق ۱۰ درصدی در هر سال هم همراه باشد حدود ۶۰۰ دستگاه اینورتر یک مگاواتی در هر سال برای کشور مورد نیاز بوده و به مدت ۱۰ سال نیز این نیاز ادامه دار خواهد بود. برنامه دولت استفاده از منابع بخش خصوصی در ایجاد این نیروگاه‌هاست و اگر این منابع درست به خدمت گرفته شود تحقق برنامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی بسیار سریع‌تر بوده و نیاز به اینورتر‌های خورشیدی به مراتب بیشتر هم خواهد بود.

وی با تاکید بر این‌که سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت تمامی پیش نیاز‌های لازم برای انجام سریع و دقیق این طرح تحقیقاتی و تولید انبوه این نوع اینورتر‌ها را دارد، گفت: تمام برد‌های کنترلی و ادوات الکترونیکی این طرح در توان‌های پایین طراحی ساخته و تست شده است. با اجرای این طرح تحقیقاتی امکان ساخت یک نمونه صنعتی قابل بهره‌برداری در نیروگاه‌های خورشیدی فراهم خواهد شد و نیاز وارداتی کشور در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی مرتفع می‌شود.

مدیر طرح تحقیقاتی اینورتر‌های خورشیدی توان بالا جهاددانشگاهی در رابطه با برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای طرح تصریح کرد: طبق برنامه با شروع اجرای پروژه و در بازه زمانی شش تا ۱۰ ماه اولین نمونه ساخته و در یک سایت نیروگاهی نصب و بهره‌برداری می‌شود که با بازخوانی نتایج حاصل از اجرای اولین نمونه؛ ظرفیت تولید انبوه با امکان تولید ۴۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه در سال در سازمان جهاددانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان زیر مجموعه آن فراهم خواهد شد. در صورت اجرایی شدن طرح‌های توسعهٔ نیروگاه‌های خورشیدی در کشور امکان مشارکت با سایر شرکت‌های خصوصی به صورت واگذاری دانش فنی و یا تولید مشترک نیز فراهم است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.