انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی مقرون به صرفه بوده و به غیر از هزینه‌های اولیه زیرساخت پول زیادی را بابت نگهداری در برندارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر خزعلی رئیس دانشگاه الزهرا در مراسم افتتاح نیروگاه فتومتائیک خورشیدی صبح امروز در سالن گردهمایی دانشگاه جامع الزهرا با اشاره به تعداد کم دانشگاه‌های کشور از تعداد شبکه‌ی برقی سلول خورشیدی اظهار داشت: میدوارم فرهنگ استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی در میان دانشگاه‌های کشور گسترش یابد زیرا این انرژی مقرون به صرفه بوده و به غیر از هزینه‌های اولیه زیرساخت، هزینه بعدی را به دنبال ندارد.

وی بیان کرد: کار فرهنگی وسیعی باید در این زمینه صورت بگیرد و لازم است از فرصت بدست آمده در پساتحریم به منظور گسترش حضور شرکت‌های داخلی در این عرصه بهره مند گردید. وی اضافه کرد: دانشگاه جامع الزهرا (س) به مسئله انرژی‌های تجدید پذیر یک نگاه ویژه‌ای داشته و بودجه خاصی را برای پژوهش در این زمینه در نظر گرفته است.

رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: کشورهای منطقه نظیر عراق و افغانستان مایل به بهره مندی از تکنولوژی اجرا و ساخت نیروگاه‌های خورشیدی بوده و در زمینه آموزش و پژوهش دختران در رشته های انرژی و فنی مایل به انعقاد تفاهم نامه همکاری هستند و این مسئله نشان از قوی بودن دانشگاه جامع الزهرا در زمینه تحقیق و توسعه و همچنین فناوری این علم نو است.

وی گفت: دانشگاه الزهرا با بیش از 10 هزار دانشجو و دارا بودن رشته های تخصصی در تلاش است که بر اساس سند چشم انداز خود به رتبه اول دانشگاه جامع زنان دست یابد.

تحصیل 4 دانشجو در مقطع دکتری رشته انرزژی‌های تجدید پذیر
در ادامه مراسم دکتر احمدی مجری این طرح گفت: در سال 90 مطالعه پروژه سلول‌های خورشیدی را آغاز و در عرض 6 ماه این طرح را اجرا کردیم.

وی گفت: رشته انرژی‌های تجدیدپذیر در این دانشگاه 20 نفر فارغ‌التحصیل داشته که 4 نفر از آنها هم اکنون در دوره‌ی دکتری در حال تحصیل هستند.

احمدی ابراز داشت: پروژه نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی از 53 سازه قابل حمل تشکیل شده و در انجام این طرح شرکت برق آفتابی هدایت نور یزد کمک بزرگی به این دانشگاه کرده است.

وی گفت: این نیروگاه خورشیدی برقی معادل 20 کیلووات ساعت تولید می کند و این برق مستقیما به شبکه برقی دانشگاه وصل می‌شود.

پژوهش‌ها باید کشور را به سمت انرژی های تجدیدپذیر سوق دهد
در ادامه این مراسم حسن فیروزی رئیس ستاد اجرایی توسعه انرژی های تجدید پذیر گفت: فلسفه‌ی پروژه‌های دانشگاهی توسعه این علم روز و عملیاتی کردن آن بوده و همچنین ترویج فرهنگ استفاده از انرژی‌های خورشیدی در میان ایرانیان است.

وی بیان کرد: این پروژه‌ها باید در اختیار قشر دانشجو قرار داده شود تا آنها با پژوهش بیشتر کشور را به سمت انرژی های تجدید پذیر سوق بدهد تا مسائل آلودگی و دیگر مسائل که امروزه کشور با آن درگیر است از بین برود.

مهندس ارشلو معاون اداره برق گفت: قیمت تمام شده هر کیلووات برق معادل 977 تومان است اما هزینه تمام شده آن در صنعت برق کشور چیزی در حدود 2 برابر آن می‌باشد که این مسئله در کشورهای اروپایی به دلیل استفاده از سولارهای خورشیدی هزینه‌ی بسیار کم‌تری به دولت کشورشان تحمیل می شود.

وی در پایان گفت: انرژی های تجدید پذیر برای محیط زیست مناسب بوده و علاوه بر قیمت پایین آن بحث پدآفند غیر عامل رابه خوبی اجرا می‌کند.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار