علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان در دیدار با امام جمعه شهرستان انار گفت: امروز در جهان برای حفظ منابع طبیعی برنامههای بلندمدت تدوین شده تا تولید کربن کاهش یابد ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر جز تولیدکنندگان کربن در جهان بوده که هرچه جلوتر میرویم توجه به این موضوع برای ادامه حیات کره زمین ضروریتر میشود.
ابوالحسنی بیان کرد: استان کرمان به دلیل قرارگرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک با کاهش بارشها و خشکسالی و در پی آن فرسایش آبی، بادی و خاکی، شاهد از دست رفتن سالانه چندین میلیون تن خاک خود است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان افزود: فرسایش خاک، از بین رفتن پوشش گیاهی، اثرات مخرب خشکسالی و کاهش بارشها همه و همه در گذر زمان و در پی هم رقم خورده است و برای مدیریت آن هم نیاز به گذر زمان و اجرای برنامههای بلندمدت و هدفمند، با در نظر گرفتن کلیه جوانب امر است.
او اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال که از سوی دولت با مشارکت مردم و دوستداران محیط زیست انجاممی شود، اقدامی شجاعانه و با هدف حل مشکلات موجود در بیابان زایی و توسعه جنگلهای دست کاشت کشور دانست.
او اضافه کرد: برخی از اهداف مهم اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ازجمله " احیای اکوسیستمهای تخریبشده در عرصههای طبیعی مختلف، جبران بخشی از خسارتهای واردشده به طبیعت کشور در سالهای گذشته، جلوگیری از رشد بیابان زایی و گسترش کانونهای گرد و غبار با درختکاری در مناطق دارای فرسایش بادی شدید، توسعه زراعت چوب با کاشت گونههای سریع الرشد با هدف کاهش وابستگی کشور به واردات و کمتر شدن احتمال قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی و همچنین افزایش سرانه فضای سبز شهری و روستایی است.
ابوالحسنی بیان کرد: در کشورهای جهان میزان تولید کربن برابر با جذب کربن است، اما ایران در این میان جزو ۷ کشور تولید کربن بوده و در جذب آن جزو ۴۲ کشور جهان به شمار میرود.
ابوالحسنی با تاکید بر اینکه کاشت نهال ضرورتی اجتناب ناپذیر است، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که فرموده اند، اگر چنانچه انشاءالله به عدد ملّت ایران برای هر نفر سه نهال کاشته بشود، معنایش این است که در طول چهار سال، برنامهی دولت در مورد ایجاد یک میلیارد نهال تحقّق پیدا خواهد کرد وبه توفیق الهی، انشاءالله مردم در این زمینه همّت به خرج خواهند داد، دستگاهها هم کمک کنند.
او عنوان کرد: هر دستگاهی وظیفهای دارد که باید انجام بدهد لذا خواستار ایفای نقش ائمه محترم جمعه و مبلغین دینی در ترویج سنت حسنه درختکاری براساس مباحث دینی هستیم.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی امام جمعه و نماینده، ولی فقیه شهرستان انار گفت: یکی از زیباییهای دین مبین اسلام، کامل بودن آن است. به تعبیر دیگر، در این دین هیچ موضوع ارزشمندی نادیده گرفته نشده و از قلم نیفتاده و بر هر موضوع به میزان اهمیت آن مورد امر یا نهی قرار گرفته است.
او با بیان اینکه از جمله این ارزشمندیها و نعمتهای الهی که در قرآن کریم بسیار بر آن تأکید شده است، درخت است، گفت: درخت نماد آبادانی و شاخص سرسبزی و خرمی، و مظهر زندگی، و باعث لطافت هوا و موجب آسایش و رفاه انسان و صفا و پاکی طبیعت است.
امام جمعه انار با اشاره به آثار مثبت اجرای این طرح مردمی به استفاده از ظرفیت بیش از ۶۰ نفر ازروحانیون و مبلغین دینی شهرستان در ترویج سنت حسنه درختکاری به ویژه در مراسمات مذهبی پیش رو تاکید کرد.