سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از امحای مزارع آبیاری شده با فاضلاب تا کنجدکاری در کازرون

مدیر جهاد کشاورزی کازرون از تخریب مزارع آبیاری شده با فاضلاب خبر داد و گفت: امسال بالغ بر ۸۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت کنجد اختصاص می‌یابد.

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: حدود ۴۵ هکتار از مزارع شامل کشت گوجه فرنگی ذرت و کدو تحت آبیاری با آب‌های نامتعارف در بخش مرکزی این شهرستان تخریب شد.

او تصریح کرد: با توجه به اثرات سوء استفاده از فاضلاب و آب‌های آلوده و در جهت صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از آسیب‌ها و جرائم علیه بهداشت عمومی، بازدید‌های میدانی منطقه تحت آبیاری با آب فاضلاب توسط گشت همپوشان شامل نمایندگان اداره حفاظت محیط زیست، شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی انجام شد.

 او افزود: بر اساس گزارشات دریافتی مبنی بر آبیاری محصولات کشاورزی در اراضی حاشیه کانال فاضلاب واقع در بخش مرکزی و بازدید‌های انجام شده، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان در اقدامی قاطع دستور بررسی موضوع و انجام تکالیف قانونی از سوی دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی صیانت از سلامت و بهداشت عمومی به منظور پیشگیری از ورود محصولات کشاورزی غیر بهداشتی به چرخه غذایی شهروندان را صادر کرد.

رشیدی با بیان اینکه در سال‌های گذشته نیز اخطاریه‌های لازم در خصوص جلوگیری از آبیاری محصولات کشاورزی با آب فاضلاب به بهره برداران متخلف داده شده است، افزود: از ابتدای امسال با پیگیری کارگروه ساماندهی آب‌های نامتعارف موضوع به خطر افتادن سلامت عمومی از طریق آبیاری محصولات کشاورزی با آب‌های نامتعارف در دستور کار قرار گرفت.

آغاز کنجدکاری در کازرون 

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: پیش بینی می‌شود امسال بالغ بر ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت کنجد اختصاص یابد.

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: ارقام کشت شده در شهرستان محلی است و انتظار می‌رود حدود ۹۶۰ تن کنجد از این مزارع تولید و روانه بازار شود.

او اضافه کرد: با توجه به نیاز کنونی کشور مبنی بر توسعه دانه‌های روغنی ضروری است مانند سایر دانه‌های روغنی تمهیدات لازم جهت کشت و توسعه این محصول در دستور کار قرار گیرد.

رشیدی بیان کرد: کنجد به دلیل ویژگی‌های خاص همچون نیاز آبی کم، دوره رشدی کوتاه، تناوب زراعی با غلات، کاشت بدون شخم و کاهش هزینه‌های عملیات خاکورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در توسعه و پایداری کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک نقش بسزایی دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: کشت کنجد هر ساله از اوایل تیر ماه آغاز می‌شود و برداشت آن تا اواسط آبان ماه صورت می‌گیرد.

بخش جره و بالاده، قطب تولید کنجد در شهرستان کازرون است. کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.

برداشت گندم از مزارع آباده 

مدیر جهاد کشاورزی آباده گفت: برداشت گندم از ۱۹ هزار و ۷۹۶ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده است.

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی آباده با بیان اینکه برداشت گندم از ۱۹ هزار و ۷۹۶ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده است، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود از ۴ هزار و ۶۱۰ هکتار مزارع آبی و ۱۵ هزار و ۱۸۶ هکتار مزارع دیم شهرستان بیش از ۲۴ هزار تن گندم برداشت شود.

او تصریح کرد: کار برداشت گندم از این مزارع از اوایل تیر ماه آغاز شده است و پیش بینی می‌شود تا اواخر مرداد به طول انجامد.

مدیر جهاد کشاورزی آباده با بیان اینکه ۴ مرکز خرید گندم در این شهرستان آماده خرید تضمینی محصول کشاورزان هستند، ادامه داد: ۶ نفر از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان و اداره تعاونی روستایی در مراکز خرید خسروشیرین، بهمن، سیلو و شرکت آرد وحدت آباده بر فرایند خرید گندم تولیدی نظارت دارند.

امینی افزود: افزون بر ۶۰ دستگاه کمباین در برداشت محصول گندم این شهرستان مشارکت خواهند داشت که هماهنگی‌های لازم در زمینه انجام بازدید‌های فنی و تامین سوخت آن‌ها صورت گرفته است.

او ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع تأمین امنیت غذایی و ضرورت تعیین زمان مناسب برداشت، با نظارت مستمر کارشناسان بر عملیات برداشت از ریزش‌های احتمالی و وارد آمدن خسارت به مزارع گندم پیشگیری می‌شود.

برداشت نخود دیم از مزارع پاسارگاد

نخود دیم برای نخستین بار در مزارع کشاورزی شهرستان پاسارگاد به بار نشست.

یحیی مرادی مدیر جهادکشاورزی شهرستان پاسارگاد اظهار کرد: در سال زراعی جاری با اجرای طرح تغییر الگوی کشت، برای نخستین بار حدود ۱۸ هکتار از اراضی دیم بخش هخامنش به کشت نخود رقم عادل اختصاص داده شد.

او با اشاره به اهداف وزارت جهاد کشاورزی و حفظ منابع آبی و امنیت غذایی بیان کرد: برای اصلاح الگوی کشت در شهرستان پاسارگاد، امسال بیش از ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان زیر کشت گیاهان مقاوم به خشکی قرار گرفته است.

مرادی افزود: در طی سال‌های گذشته در منطقه پاسارگاد به علت کمبود آب کشاورزی و بحران خشکی جهاد کشاورزی پاسارگاد با همکاری کشاورزان در مقابله با این چالش، در مناطق کم آب این شهرستان، اقدام به کشت گیاهان راهبردی مقاوم به خشکی کرده اند و محصولات با کیفیتی را تولید کرده است.

او در خصوص مزایای کشت این رقم نخود دیم گفت: زود رس بودن، کم آب‌بر بودن، مقاومت در برابر ریزش هنگام برداشت، عملکرد بالا نسبت به ارقام بومی و در کل با صرفه اقتصادی بودن، از فواید کاشت نخود دیم رقم عادل است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان پاسارگاد اضافه کرد: زمان کاشت تا برداشت این محصول حدود ۱۲۰ روز است که در سال زراعی جاری در اسفند ماه کاشت و تیرماه برداشت انجام شد که پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۳ هزار تن نخود از مزارع این شهرستان برداشت شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.