بمان دشتی گفت: بروسلوز یا تب مالت، یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که مهم ترین راه انتقال آن استفاده از محصولات خام لبنی سنتی و غیرپاستوریزه، مانند: شیر، بستنی، کره و پنیر میباشد که در انسان باعث بروز علائمی همانند: تب، سردرد، یبوست، تعریق شدید، خستگی و ضعف، درد مفاصل و... میشود.
او افزود: این بیماری از طریق تماس مستقیم با خون، جنین و ترشحات زایمانی حیوان آلوده و استنشاق هوای آلوده دامداری نیز انتقال مییابد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج با اشاره به انجام واکسیناسیون دام ها علیه بیماری تب مالت، بیان کرد: پیش بینی میشود در این مرحله، ۲۰ هزار راس دام سبک و سنگین شهرستان علیه بیماری تب مالت واکسینه و نسبت به بیماری بیان شده ایمن شوند.
او افزود شبکه دامپزشکی شهرستان با اقداماتی مانند تست سرمی بروسلوز و پایش از طریق آزمایش شیر دامداری ها، مراکز عرضه شیر خام و بستنی فروشیهای سنتی دامهای مبتلا به بروسلوز را شناسایی و در کشتارگاه دام کشتار می کند.
بماندشتی از مردم به ویژه مراکز فروش بستنی سنتی خواست که شیر را قبل از مصرف به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در حرارت ۶۰ درجه سانتیگراد بجوشانند.