سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۸۵ درصد از تجهیزات پتروشیمی گچساران تولید داخل است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در پتروشیمی گچساران ۸۵ درصد تجهیزات از  لحاظ ارزشی و  ۹۰ درصد از لحاظ وزنی، ساخت داخل است.

در برنامه گفتگوی ویژه خبری موضوع پتروشیمی گچساران و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی در کشور با حضور شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و فلاحتیان معاون برنامه ریزی وزیر نفت بحث و بررسی شد.

شاهمیرزایی گفت: پتروشیمی گچساران ایرانی تری الفین کشور است از یک دهه و نیم قبل در دستور کار صنعت پتروشیمی قرار داشته که در سال های اخیر سرعت اجرای آن بیشتر شده است. 

او افزود: یکی از دلایل ایجاد تاخیر در افتتاح این طرح تامین خوراک بوده که اکنون از پالایشگاه گاز بیدبلند تامین می شود و این پالایشگاه گازهای مشعلی که بیهوده می سوختند را  به اتان تبدیل کرده و  یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن  اتان به سمت پتروشیمی گچساران می رساند و در آنجا به اتیلن تبدیل می شود.

شاهمیرزایی در خصوص استفاده از متخصصان و شرکت های دانش بنیان در این پتروشیمی گفت: بسیاری از تجهیزات ایرانی است. در پتروشیمی گچساران ۸۵ درصد تجهیزات و کالاها  از  لحاظ ارزشی  و  ۹۰ درصد از لحاظ وزنی، ساخت داخل است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد:  این پتروشیمی هزار نفر اشتغال پایدار  به همراه دارد و در اجرا و ساخت برای ۳ هزار و ۲۰۰ نفر  اشتغالزایی داشته است.

شاهمیزرایی  تصریح کرد: حرکت سریع به سمت تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی در اولویت دولت سیزدهم است. قبلا بیشتر تولیدات پتروشیمی، محصولات پایه بود،  رویکرد جدید تکمیل زنجیره پتروشیمی  با تولید محصول با ارزش افزوده حداکثری است.

در ادامه فلاحتیان معاون برنامه ریزی وزارت نفت گفت: پتروشیمی گچساران با سرمایه گذاری ۱.۳ میلیارد دلاری احداث شده که نسبت به طرح های دیگر ارزبری کمی دارد و تنها ۲۵۰ میلیون دلار هزینه ارزی داشته است.

او افزود: این طرح به دست متخصصان ایرانی احداث شده است. ابتدا گازهای مشعل جمع آوری شده و تبدیل به زنجیره ارزش افزوده بیشتر می شود.

فلاحتیان گفت: میدان مختار برای ذخیره سازی گاز بهره برداری شده و حجم ذخیره سازی این میدان ۲۰ میلیارد متر مکعب است. طی ۵ سال آینده ۵ میلیون مترمکعب در روز می توانیم گاز ذخیره کنیم که این کار به تامین گاز و رفع ناترازی در فصل سرد سال کمک می کند. ۴۴۰ میلیون دلار برای این طرح سرمایه گذاری شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.