سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبدیل تهدید به فرصت در تصفیه خانه‌های کشور؛ از کاهش تنش کم آبی تا ایجاد کود از لجن

تصفیه خانه فاضلاب شهر ایوان یکی از بروز‌ترین تصفیه خانه‌های فاضلاب کشور است که در کنار تصفیه روزانه ۸۵۰۰ متر مکعب آب فاضلاب، لجن فاضلاب را نیز به کود مصارف بخش کشاورزی تبدیل می‌کند.

خشکسالی‌های سالیان اخیر و رشد چشمگیر جمعیت باعث شده تا منابع آب شیرین محدود شده و مزارع کشاورزی و واحد‌های صنعتی برای تامین منابع آبی خود با مشکلاتی روبه رو باشند.

از طرفی نیز با مصرف روزانه میلیون‌ها مترمکعب آب، بخش عمده‌ای فاضلاب تولید می‌شود که با وارد شدن به سفره‌های آب زیر زمینی و رودخانه‌ها، تعادل محیط زیست را بر هم زده و سلامتی انسان‌ها را در معرض تهدید قرار می‌دهند.

کارشناسان یکی راه‌های کاهش این خطرات را در ایجاد تصفیه خانه‌های فاضلاب در پایین دست شهر‌ها می‌دانند. تصفیه خانه‌هایی که قابلیت استفاده مجدد پساب را در بخش‌های مورد نیاز فراهم می‌کنند.


این درحالی است که شهرستان ایوان در استان ایلام چند سالی است با مشکل کم آبی همراه است و همین موضوع مسئولان امر را پای کار آورد تا با هدف کاهش تنش‌های آبی در بخش کشاورزی و صنعتی، یکی از بروز‌ترین تصفیه خانه‌های فاضلاب کشور با مشارکت بخش خصوصی در این منطقه احداث شود.

خیری مجری طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر ایوان با اشاره به اینکه در این تصفیه خانه روزانه ۸۵۰۰ متر مکعب فاضلاب تصفیه می‌شود گفت: این تصفیه خانه یکی از طرح‌های بزرگ حوزه آب و فاضلاب استان است که در سال ۱۳۹۷ با سرمایه گذاری ۲۴ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی احداث شده است.

خیری ادامه داد: قرارداد این طرح، از نوع BOT است یعنی ساخت، بهره برداری و واگذاری آن توسط بخش خصوصی تا ۲۵ سال انجام می‌شود و بعد از آن، تجهیزات بروزرسانی شده و تصفیه خانه به دولت تحویل داده می‌شود.



نبض طبیعت در دل فاضلاب
مجری این طرح با بیان اینکه فعالیت این تصفیه خانه هیچ خطری برای محیط ندارد اظهار داشت: از همان ابتدا ایده ایجاد یک مجموعه باغ در دل این تصفیه خانه را طراحی کردیم و خوشبختانه تا به امروز بیش از ۴ هزار انواع درخت و گل در اینجا کاشته شده است.
خیری تصریح کرد:در حال حاضر خروجی آب این تصفیه خانه ۱۲۰ لیتر بر ثانیه است که با اضافه شدن به آب روخانه‌ها، قادر است ۱۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست شهر ایوان را سیراب کند.


استفاده از نوین‌ترین روش تصفیه فاضلاب در ایوان
پیرباوه معاون توسعه و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب ایلام با اشاره به فرایند‌های تصفیه فاضلاب در کشور گفت: عموم فرایند‌های تصفیه بر اساس روش برکه تثبیت است، اما در تصفیه خانه‌های هوشمند و بروز کشور همچون ایوان از بروز‌ترین روش جهان یعنی لجن فعال و اکسیژن رسانی به میکروارگانسیم استفاده می‌شود که با اجرای آن شاهد هرگونه خطر زیست محیطی و بوی بد فاضلاب هستیم.

معاون توسعه و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب ایلام ادامه داد: این تصفیه خانه جمعیتی حدود ۴۸ هزار نفر را پوشش میدهد که نقش مهمی در کاهش تنش‌های آبی بخش‌های مورد نیاز این منطقه خواهد داشت.

کاکایی مدیر تصفیه خانه فضلاب شهر ایوان با بیان اینکه این تصفیه خانه در ۷ بخش طراحی شده است گفت: فاضلاب شهری بعد از انجام فرایند تصفیه در واحد‌های مختلف، وارد خروجی می‌شود که در حد استاندارد‌های جهانی شامل cod زیر ۱۵ و bod زیر ۱۰ است که آبی مناسب جهت مصارف مربوطه را تحویل می‌دهد.


مدیر تصفیه خانه فاضلاب شهر ایوان با اشاره به اهداف این طرح گفت: بالا بردن سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی آب‌های زیرزمینی، بهبود وضعیت زیست محیطی شهر ایوان و تامین بخشی از نیاز‌های کشاورزی و صنعتی از مهم‌ترین اهداف احداث این تصفیه خانه است.

تولید کود از لجن برای اولین بار در کشور
کاکایی افزود: در این مجموعه هیچ گونه پسماندی وارد محیط زیست نمی‌شود، چرا که فرایند استفاده شده قادر است تمام آلایند‌های فیزیکی، شیمایی و بیولوژیکی که در داخل پساپ فاضلاب است را حذف نماید و آبی تمیز را تحویل دهد.


وی ادامه داد: در نهایت دو محصول آب خروجی و لجن مازاد داریم که با اقدامات انجام شده، لجن فاضلاب طی فرآیند‌هایی به کود مغذی تبدیل می‌شود که برای بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر تصفیه خانه ایوان تصریح کرد: در حال حاضر کود تولیدی تحویل کشاورزان می‌شود، اما خروجی آب تصفیه خانه به طور جدی در مصارف کشاورزی و صنعتی مورد استقاده نمی گیرد که نیازمند توسعه زیرساخت در این خصوص جهت بهره وری بیشتر از این آب هستیم.

گزارش از آغال

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۹ ۳۰ تير ۱۴۰۲
اگر این و کارو انجام دادن و نتیجه داده دستمریزاد!
محمد عارف
۱۶:۵۱ ۳۰ تير ۱۴۰۲
باید تمام آب مصرفی شهرها را جمع کرد وبرای کشاورزی مصرف کنیم مثلاً شهری که پنجاه جاه عمیق آب مصرف می کنند اگر نصف این چاه به چرخه برگردد بهترین. گزینه. برای مقابله با خشک سالی است
اصغر زمانی
۱۲:۵۶ ۳۰ تير ۱۴۰۲
پیشرفته تر از این سیستم تسویه شیمیایی در عسلویه سالهاست فعالیت میکنه،
ناشناس ۹
۱۲:۴۷ ۳۰ تير ۱۴۰۲
متخصص تصفیه آب و استاد دانشگاه .چرا شما مردم گمراه میکنید .هر چیزی که سود اینها درش باشه مجاز و حلاله .مثل ربای اسلامی بانکها .سود و منفعت= مجاز و حلالیت
محمد رضا اصفهان
۱۲:۳۷ ۳۰ تير ۱۴۰۲
داخل ایران آب تصفیه فاضلاب به هیچ دردی جز رها شدن تو کویر و شنزار و بعد برداشت از طریق چاه عمیق نداره.این تصفیه ای ک انجام میدن تنها فقط ی مرحله سفت و شول گیری میکنن بعدش کلر میزنن ک اینم بعید میدونم و باز آب سبز رو میفرستان مستقیم پای درخت و مزارع ک دقت کنین بعد ی مدت هم خاک سفت میشه هم خاک تغییر رنگ میده و برای سلامت دام و انسان ک چرخه زندگیه صد در هزار مشکل ساز میشه.تنها چرخه آب فاضلاب تو ایران گند زدایی با کلر و باکتری های مفید و بعد رهاسازی داخل خاک و بعد برداشت از طریق چاه
استاد دانشگاه و متخصص تصفیه فاضلاب
۱۱:۵۱ ۳۰ تير ۱۴۰۲
در فاضلاب شهری انسانی آلایندهای خظرناکی نظیر هورمونهای بیمارستانی، فلزات سنگین، آنتی بیوتیکها و داروهای مختلف، میکرو پلاستیکها و هزاران آلاینده نوظهور دیگر وجود دارد که توسط هیچ آزمایشگاهی در کشور اندازه گیری نمی شوند و صرفاً بر اساس دو پارامتر ساده و قدیمی COD و BOD5 خروجی تصفیه خانه های کشور مورد پایش قرار می گیرد که کاملاً غلط و گمراه کننده است و مسؤولین کشور و نمایندگان مجلس نیز به دلیل عدم اطلاع صرفاً با این دیدگاه که در تصفیه خانه، فاضلاب تصفیه (واژه گمراه کننده تصفیه) می شود هر تجویزی را برای استفاده از پساب قبول می کنند. که این خیانتی آشکار و بزرگ به سلامت مردم و جامعه است و از نظر شرع نیز آسیب به سلامت مردم حرام شرعی است و عدم جلوگیری از این خیانت نیز حرام است.
استاد دانشگاه و متخصص تصفیه فاضلاب
۱۱:۴۴ ۳۰ تير ۱۴۰۲
از نظر شرعی پسابی که تا حد تصفیه ثانویه تصفیه شده است، همچنان عین نجاست است و نباید به مصرف انسان و دام برسد. تنها در صورتیکه پساب با سیستم اسمز معکوس یا RO تصفیه شده استحاله شده و کاملاً پاک می شود که از نظر فنی نیز تبدیل به آب مقطر می شود و هیچ ضرری برای انسان و محیط زیست ندارد. بنابراین تبلیغ فروش این پسابها در واقع خیانت به مردم و جامعه و کشور است.
متخصص تصفیه فاضلاب و استاد دانشگاه
۱۱:۴۰ ۳۰ تير ۱۴۰۲
لطفاً این مطالب غیر واقعی و گمراه کننده را از سایت خود حذف نمایید. این تصفیه خانه و تمام تصفیه خانه های فاضلاب دیگر کشور از نظر فنی فقط تصفیه ثانویه انجام می دهند که بر اساس استانداردهای روز دنیا این پساب نباید به چرخه غذایی انسان و دام وارد شود. به عبارت دیگر گیاهانی که به مصرف مستقیم انسانی می رسند و یا بطور غیر مستقیم به مصرف دام و سپس به مصرف انسان می رسند آبیاری آنها با پساب تصفیه ثانویه ممنوع است. ریشه عمده بیماریهای مردم کشور در حال حاضر همین پسابها هستند که وارد چرخه غذایی مردم می شوند. این پسابها فقط باید برای تولید چوب در پایین دست شهرها مصرف شوند و یا در برخی صنایع مثل فولاد برای خنک کاری می توانند استفاده شوند.
ناشناس
۱۱:۲۵ ۳۰ تير ۱۴۰۲
جمع آوری فاضلاب شهری و ساحت تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای کوچک ضروری است
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۰ تير ۱۴۰۲
یزد هم تصویه خانه آب داره آبش روانه کویر میشه و دریاچه شده ماشالله به این مسئولین با این هرز آب می شد کویر را تبدیل به جنگل کرد متاسفانه مسئول بی عرضه کشور را به نابودی می کشاند
ناشناس
۱۰:۳۸ ۳۰ تير ۱۴۰۲
احسنت
Hassan
۱۰:۱۳ ۳۰ تير ۱۴۰۲
بسیار عالی
ناشناس
۰۹:۰۵ ۳۰ تير ۱۴۰۲
فاضلاب = تنها راه نجات